r
Nosalty Logó

Töki pompos 11. - csirkemellel

NS
Töki pompos 11. - csirkemellel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

732
Kalória
32.1g
Fehérje
81.5g
Szénhidrát
30.7g
Zsír
238.5g
Víz
115.6g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 732 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4387 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 179 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1275.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    238.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    547 micro
  • β-crypt
    183 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 732 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    192.8 g

Zsír

  • Összesen
    184 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    694 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7654.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    288 mg
  • Kálcium
    2121 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    2677 mg
  • Nátrium
    2115 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    489.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1431.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1497 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    299 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    617 micro
  • Kolin:
    450 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1173 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    3285 micro
  • β-crypt
    1100 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1186 micro
Összesen 4387 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 179 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük.
  2. Kenyérsütőgép tartályába rakjuk a következő sorrendben: langyos víz, krumpli, só, cukor, liszt, majd rámorzsoljuk az élesztőt.
  3. A csirkemellet megtisztítjuk, és apróra vágjuk (kockára v. csíkra).
  4. A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. Kevés olajon a hagymát világosra pirítjuk, majd hozzáadjuk a csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk, és készre pároljuk, majd kicsit lesütjük.
  5. Fölkarikázzuk a lilahagymát, kockára vágjuk a paprikát és a szalonnát. A tejfölt összekeverjük a zúzott fokhagymával és a sóval.
  6. Ha a tészta megkelt (kb. 1 óra), tepsibe nyomkodjuk egyenletesen. A tetejét villával megszurkáljuk.
  7. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje megszilárdul. Ez kb. 5 perc. Kivesszük, majd ráterítjük a tejföl több mint felét. Rápakoljuk a többi hozzávalót, és a sütőben 20 percig sütjük. Ismét kivesszük, a maradék tejföllel megszórjuk, és végül a reszelt sajtot is rátesszük. Még sütjük 5-10 percig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40

A töki pompost nagyon szereti az egész család. Kipróbáltam, hogy milyen lehet csirkével. Nem rontotta el. : )

További receptek

Klasszik lángos

A lángos egy hamisítatlan magyar találmány, amit elsősorban a nyári időszakhoz kötünk, azonban az év bármely időszakában elkészíthetjük. Ropogós szélek, puha belső és légies ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...