r
Nosalty Logó

Laktózmentes csokis-citromos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pecci
Laktózmentes csokis-citromos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 756 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 6048 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 342 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    775.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.5 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    405 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 756 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    58.7 g

Zsír

  • Összesen
    350.9 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    154 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    762 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6205.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1916 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    2392 mg
  • Nátrium
    1577 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    684.1 g
  • Cukor
    466 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    630.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3242 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    327 micro
  • K vitamin:
    322 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    700 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3076 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1983 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1017 micro
Összesen 6048 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 342 Kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. A szobahőmérsékletű margarint és a cukrot habosra keverjük. Erre ne sajnáljuk az időt, nekem 15 percbe telt.
  2. A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját kicsit összekeverjük, és nagyon kis mennyiségekben, lassan a habosra kikevert vajas cukorhoz adjuk.
  3. A sütőporral elkevert lisztet átszitálva összekeverjük a többi hozzávalóval.
  4. A végén a felvert tojásfehérjét hozzákeverjük óvatosan a piskótához. Ha túl kemény lenne piskótatészta, akkor a fehérjéből egy keveset vegyünk ki előtte, és keverjük durván bele a tésztába, hogy fellazítsuk egy kicsit.
  5. Sütőpapírral kibélelt 24 vagy 26 cm-es kapcsos tortaformába öntjük, és a 200 °C-ra előmelegített sütőben, 150 °C-os sütőben (takarékon) 30 perc alatt készre sütjük. A sütőt közben ne nyitogassuk, és ha elkészült, ne vegyük ki egyből a sütőből, hagyjuk ott kihűlni.
  6. Ez a piskóta tészta lényegében az alap muffin tészta receptje, csak a muffinnál a tojásokat nem választjuk szét.

Krém

  1. A főzős vaníliás pudingport a leírás alapján elkészítjük, de csak 4 dl tejjel (laktózmentes) és nem adunk hozzá cukrot. A pudingpor kiválasztásánál is figyeljünk oda, hogy ne tartalmazzon laktózt.
  2. Amíg a kész puding forró, a 2 tábla fehér csokoládét beletördeljük, és addig kevergetjük, amíg felolvad benne, majd folpackal lefedjük, és így hagyjuk kihűlni. Azért kell a folpack, hogy a puding ne bőrösödjön be.
  3. A margarint a porcukorral jó habosra kikeverjük, és a kihűlt csokis pudinghoz adjuk.
  4. 1 citrom reszelt héjáját és a kifacsart levét a krémhez adjuk. (Én egy jó nagy citromot használtam, annak nem adtam hozzá az egész levét... menet közben kóstolgattam.)
  5. A tortát a kapcsos tortaformában állítjuk össze. A piskótát 3 fele vágjuk, és a krémmel betöltjük úgy, hogy a tetejére is jusson. Minimum 2 órára, de legjobb egy egész éjszakára a hűtőbe tenni. Tálalás előtt lehet díszíteni, ki mivel szeretné. (Én a 24 cm-es tortaformában készítettem, ehhez 11 tábla Kit-kat csokit használtam. Ez speciel nem volt laktózmentes. Tetejét gumicukorral díszítettem.)
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 4822
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 13.

Ajánló

Nagyon harmonikus ízvilágú torta. Megfelelő díszítéssel a gyerekek is imádni fogják.

Receptkategóriák

Kolléganőmnek készült ez a torta, aki laktózérzékeny. Nagyon bevált. Mindenkinek ízlett, és a kolléganőm sem lett beteg tőle :)

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek