Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Laktózmentes csokis-citromos torta

Laktózmentes csokis-citromos torta
Laktózmentes csokis-citromos torta
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kolléganőmnek készült ez a torta, aki laktózérzékeny. Nagyon bevált. Mindenkinek ízlett, és a kolléganőm sem lett beteg tőle :)

hozzávalók / 8 adag

Piskóta

Krém

ajánlat

Nagyon harmonikus ízvilágú torta. Megfelelő díszítéssel a gyerekek is imádni fogják.

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A szobahőmérsékletű margarint és a cukrot habosra keverjük. Erre ne sajnáljuk az időt, nekem 15 percbe telt.
  2. A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját kicsit összekeverjük, és nagyon kis mennyiségekben, lassan a habosra kikevert vajas cukorhoz adjuk.
  3. A sütőporral elkevert lisztet átszitálva összekeverjük a többi hozzávalóval.
  4. A végén a felvert tojásfehérjét hozzákeverjük óvatosan a piskótához. Ha túl kemény lenne piskótatészta, akkor a fehérjéből egy keveset vegyünk ki előtte, és keverjük durván bele a tésztába, hogy fellazítsuk egy kicsit.
  5. Sütőpapírral kibélelt 24 vagy 26 cm-es kapcsos tortaformába öntjük, és a 200 °C-ra előmelegített sütőben, 150 °C-os sütőben (takarékon) 30 perc alatt készre sütjük. A sütőt közben ne nyitogassuk, és ha elkészült, ne vegyük ki egyből a sütőből, hagyjuk ott kihűlni.
  6. Ez a piskóta tészta lényegében az alap muffin tészta receptje, csak a muffinnál a tojásokat nem választjuk szét.

Krém

  1. A főzős vaníliás pudingport a leírás alapján elkészítjük, de csak 4 dl tejjel (laktózmentes) és nem adunk hozzá cukrot. A pudingpor kiválasztásánál is figyeljünk oda, hogy ne tartalmazzon laktózt.
  2. Amíg a kész puding forró, a 2 tábla fehér csokoládét beletördeljük, és addig kevergetjük, amíg felolvad benne, majd folpackal lefedjük, és így hagyjuk kihűlni. Azért kell a folpack, hogy a puding ne bőrösödjön be.
  3. A margarint a porcukorral jó habosra kikeverjük, és a kihűlt csokis pudinghoz adjuk.
  4. 1 citrom reszelt héjáját és a kifacsart levét a krémhez adjuk. (Én egy jó nagy citromot használtam, annak nem adtam hozzá az egész levét... menet közben kóstolgattam.)
  5. A tortát a kapcsos tortaformában állítjuk össze. A piskótát 3 fele vágjuk, és a krémmel betöltjük úgy, hogy a tetejére is jusson. Minimum 2 órára, de legjobb egy egész éjszakára a hűtőbe tenni. Tálalás előtt lehet díszíteni, ki mivel szeretné. (Én a 24 cm-es tortaformában készítettem, ehhez 11 tábla Kit-kat csokit használtam. Ez speciel nem volt laktózmentes. Tetejét gumicukorral díszítettem.)
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 289
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pecci

Mióta szakács: 2011.02.08.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

fehér csokoládés vanília pudingos torta, laktózmentes pudingos torta, fehér csokis pudingos torta laktózérzékenyeknek

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

756
tojás 4 db
finomliszt 200 g
cukor 200 g
tejmentes margarin 200 g
sütőpor 1 csomag
vaníliás pudingpor 1 tasak
növényi tej 4 dl
fehér csokoládé 200 g
tejmentes margarin 125 g
porcukor 125 g
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert