r
Nosalty Logó

Karamellás Szent Honoré-torta tejszínes pudingkrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Karamellás Szent Honoré-torta tejszínes pudingkrémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 1051 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 4199 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 243 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    61.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    756.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    426 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    419 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    360 micro
Összesen 1051 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.2 g

Zsír

  • Összesen
    244.7 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1591 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3025 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    807 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    853 mg
  • Nátrium
    1137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406.8 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    483 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1704 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    292 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    965 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1677 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1438 micro
Összesen 4199 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 243 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A vizet felforraljuk a vajjal és a vaníliás cukorral. Ezután egyszerre hozzáöntjük a lisztet, és gyors mozdulatokkal elkeverjük. Addig hagyjuk a tűzön kevergetve, amíg az alján fehér bevonat nem képződik, és a tészta el nem válik a lábos falától.
  2. Amikor kihűlt kézi robotgép dagasztó fejével egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A tepsi alját beborítjuk sütőpapírral, és erre 13-14 pici tészta halmot teszünk, amit előmelegített sütőben megsütünk.
  3. A leveles tésztát kigöngyöljük, és félbe hajtjuk. Ezután jól összenyomjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és villával alaposan megszurkáljuk. A maradék égetett tésztából kis halmokat rakunk a szélére körös-körül. (Ne tegyük nagyon a szélére, mert a sütésnél le fog dőlni.) Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük, ha kész, kihűtjük.

Krémhez

  1. A tojások sárgáját és a vajat kézi robotgéppel habosra keverjük. Ezután a pudingport elkeverjük a cukrokkal és a tejjel. Besűrítjük. Mielőtt levennénk a tűzről, belefőzzük a tojással elkevert vajat. Teljesen hidegre hűtjük.
  2. A tejszínt keményre verjük a cukorral és a zselatinfixszel. Óvatos mozdulatokkal belekeverjük a pudingba. A tejszínes krémet ráhalmozzuk a leveles tésztára. A megsült fánkocskákkal kirakjuk a torta tetejét, úgy, hogy kissé belenyomjuk őket a krémbe.

Tetejére

  1. A cukrot aranybarnára hevítjük, és forrón meglocsoljuk vele a kis tésztahalmokat, a tészta peremet és a krémet. Egy órára hűtőbe tesszük dermedni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1413
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Karamellás Szent Honoré-torta tejszínes pudingkrémmel
Lizinka_ 559 recept

Ezt a könnyű desszertet kérte a családom a vasárnapi ebédhez. Boldogan teljesítettem a kérést, mert elég régen készítettem ezt az ellenállhatatlan krémes sütit.

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek