Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis keksztorta Stepuptól

Csokis keksztorta Stepuptól
Csokis keksztorta Stepuptól
60 perc / főzés: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családomnak készítettem ezt a szuper tortát, de az íze meglepi volt, mert még kísérletezés tesztelés alatt állt. De mikor felvágtuk, megkóstolták, megízlelték, nagy sikere lett, és így változtatások nélkül került a repertoárba. Azóta is a kedvencek közé tartozik!

hozzávalók / 12 adag

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétszedjük, majd a sárgáját a cukorral fehéredésig kavarjuk, majd apránként, felváltva hozzáadjuk a tejet, olajat, majd összekeverjük a lisztet a kakaóval, sütőporral, majd a masszához öntjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a tésztánkba keverjük.
  2. 160 fokos sütőben kb 50 percig sütjük. Kihűtjük alaposan, majd háromba vágjuk a tortát.
  3. Krém készítése: A tejet kikeverjük a pudinggal, majd sűrűre főzzük.
  4. Mikor kész, levesszük a tűzről, belekeverjük a cukrot, és kihűtjük.
  5. Mikor kihűl, a keksz felét apróra törjük, és úgy keverjük bele a másik felét darabosan, de előtte kivesszünk néhány szép darabot díszítésnek.
  6. A tejszínt kemény habbá verjük, és a kekszes krémmel összekeverjük, majd teszünk bele vanília aromát, elkeverjük, és a tortába töltjük. Negyedét félretesszük díszítésnek.
  7. A torta tetejét és oldalát is krémmel kenjük, majd kekszmorzsával díszítjük az oldalát. Krémmel, egész keksszel, csokiformával díszítjük a tetejét.
  • sütési hőfok: 160°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 699
elküldve: 6
receptkönyvben: 33
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Stepup

Mióta szakács: 2013.11.09.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

piskóta torta kekszes krémmel, kekszkrémes torta, kekszkrémes piskóta torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lilcsyx
Lilcsyx Sun, 2015-10-04 17:13

Kedves Stepup!
Olajos piskóta helyett sima vagy vizes kakaós piskóta is megteszi szerintem....az könnyedebb nem lesz kemény a piskóta. Pl gáz sütőben nem is sül át jól az olajos tészta, lepény szerű lesz és nyers marad, nem beszélve arról, hogy lapos lesz! Díszítésnek a csoki forgács tartósabb. (Egy saját próba alapján írom.)
Üdv.: Lili

Nyékinyuszimama
Nyékinyuszimama Mon, 2013-11-18 20:15

Kedves Stepup!
Ezt a részt úgy kell értelmezni,hogy fele darálva fele törve??
"a keksz felét apróra törjük, és úgy keverjük bele a másik felét darabosan"
köszönöm
Andrea

595
finomliszt 32 dkg
cukor 32 dkg
tej 1.2 dl
napraforgó olaj 1.2 dl
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 20 g
tojás 7 db
tej 7 dl
növényi tejszín 500 ml
keksz 20 dkg
vaníliás pudingpor 2 tasak
vaníliaaroma 3 ml
cukor 10 dkg