Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kuszkusz Royale

Kuszkusz Royale
Kuszkusz Royale
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kuszkusz megannyi változata ismert, de talán egyik sem olyan kiadós és különleges, mint a kuszkusz royale. A marokkói konyha különlegességének számít, ami eredetileg mindenféle, vegyes csirkeaprólékot tartalmaz, amit a franciák megenyhítettek a csirkemell lehetőségével.

Aki teheti, érdemes külön beszerezni kuszkusz fűszerkeveréket, mert az illik a legjobban az alaphoz.

hozzávalók / 6 adag

Kuszkuszhoz

Raguhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsokat és a ragu alapját külön-külön készítjük el. A kolbászokat kevés vajban süssük ki, majd vágjuk fel 3-4 cm hosszúságúra.
  2. A csirkemellet kockázzuk fel, kenjük be bő olívaolajjal, majd forgassuk meg sós, borsos, kakukkfüves keverékben. A serpenyőben süssük ki gyorsan, minden további olaj hozzáadása nélkül, arra ügyelve, hogy ne égjen meg a kakukkfű.
  3. A bárányt vágjuk csíkokra vagy kisebb, ovális korongokra, és kevés olajban süssük ki. Tegyük félre a húsokat.
  4. A kuszkusz elkészítéséhez felforralunk 3 dl vizet, majd folyamatos keverés mellet hozzáöntjük a kuszkuszhoz. Fűszerezzük cayenne borssal, római köménnyel, majd hagyjuk pihenni 2-3 percet. Ezek után keverjük alá a vajat, amíg el nem olvad benne, majd tegyük félre.
  5. A ragu alapjához dobjuk a paradicsomokat forró vízbe, majd amikor a héjuk megreped, hámozzuk meg könnyűszerrel, és kockázzuk fel. A lédús részeit ne távolítsuk el.
  6. A cukkinit a lehető legapróbbra kockázzuk fel, majd enyhén sózzuk be. Ha már ennyire belejöttünk a kockázásba, tegyük ezt a hagymával is, amit aztán azonnal rá is dobhatunk a forró olajra, és mielőtt égni kezdene, adjuk hozzá a paradicsomot és a cukkinit. Ezek levet fognak ereszteni, amit gyorsan el is veszítenek, szóval itt az ideje nyakon önteni a paradicsomlével, a barna cukorral, és ekkor már nyugodt szívvel hozzáadhatjuk a puha csicseriborsót is. Amikor már szépen sűrűsödik, dobjuk bele a csirkemellet és a kolbászt, és hagyjuk lassú tűzön pár percig őket ismerkedni, hagy érjenek össze az ízek.
  7. Vegyük elő a kuszkuszt, finoman locsoljuk meg kevés olívaolajjal, majd külön tálban keverjük össze a húsos raguval. Várjunk tálalásig még kb. 5 percet.
  8. Tálaljuk ízlés szerint apróra vágott mentalevéllel megbolondított joghurttal (kifejezetten finom, ha teszünk bele egy teáskanál citromlevet is), majd külön tegyük az adag tetejére a bárányhúst.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 246
elküldve: 1
receptkönyvben: 36
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Chef Petersson

Mióta szakács: 2013.09.05.
6 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

Couscous Royale, bárányhúsos ragu kuszkusszal, kuszkuszos ragu

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

696
kuszkusz 250 g
víz 3 dl
vaj 20 g
cayenne bors 1 teáskanál
római kömény 1 teáskanál
0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
joghurt 2 ek
bárányhús 150 g
kolbász 180 g
csirkemell filé 250 g
vöröshagyma 1 nagy db
csicseriborsó 200 g
paradicsom 2 nagy db
cukkini 1 kis db
paradicsom ivólé 2 dl
barna cukor 1 csapott ek
kakukkfű 2 teáskanál
olívaolaj 4 ek
vaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint