r
Nosalty Logó

Kuszkusz Royale

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Chef Petersson
Kuszkusz Royale
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Kuszkuszhoz

Raguhoz

Összesen 703 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Kuszkuszhoz

Raguhoz

Összesen 4215 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Kuszkuszhoz

Raguhoz

Összesen 183 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1061.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    570 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4556 micro
  • Lut-zea
    499 micro
Összesen 703 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    203.4 g

Zsír

  • Összesen
    214.3 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6369.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    477 mg
  • Foszfor
    1955 mg
  • Nátrium
    3421 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    369.8 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1421.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    574 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    230 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1368 micro
  • Kolin:
    476 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    364 micro
  • β-karotin
    2452 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    27337 micro
  • Lut-zea
    2991 micro
Összesen 4215 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1180 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

Kuszkuszhoz

Raguhoz

Elkészítés

Kuszkuszhoz

  1. A húsokat és a ragu alapját külön-külön készítjük el. A kolbászokat kevés vajban süssük ki, majd vágjuk fel 3-4 cm hosszúságúra.
  2. A csirkemellet kockázzuk fel, kenjük be bő olívaolajjal, majd forgassuk meg sós, borsos, kakukkfüves keverékben. A serpenyőben süssük ki gyorsan, minden további olaj hozzáadása nélkül, arra ügyelve, hogy ne égjen meg a kakukkfű.
  3. A bárányt vágjuk csíkokra vagy kisebb, ovális korongokra, és kevés olajban süssük ki. Tegyük félre a húsokat.
  4. A kuszkusz elkészítéséhez felforralunk 3 dl vizet, majd folyamatos keverés mellet hozzáöntjük a kuszkuszhoz. Fűszerezzük cayenne borssal, római köménnyel, majd hagyjuk pihenni 2-3 percet. Ezek után keverjük alá a vajat, amíg el nem olvad benne, majd tegyük félre.
  5. A ragu alapjához dobjuk a paradicsomokat forró vízbe, majd amikor a héjuk megreped, hámozzuk meg könnyűszerrel, és kockázzuk fel. A lédús részeit ne távolítsuk el.
  6. A cukkinit a lehető legapróbbra kockázzuk fel, majd enyhén sózzuk be. Ha már ennyire belejöttünk a kockázásba, tegyük ezt a hagymával is, amit aztán azonnal rá is dobhatunk a forró olajra, és mielőtt égni kezdene, adjuk hozzá a paradicsomot és a cukkinit. Ezek levet fognak ereszteni, amit gyorsan el is veszítenek, szóval itt az ideje nyakon önteni a paradicsomlével, a barna cukorral, és ekkor már nyugodt szívvel hozzáadhatjuk a puha csicseriborsót is. Amikor már szépen sűrűsödik, dobjuk bele a csirkemellet és a kolbászt, és hagyjuk lassú tűzön pár percig őket ismerkedni, hagy érjenek össze az ízek.
  7. Vegyük elő a kuszkuszt, finoman locsoljuk meg kevés olívaolajjal, majd külön tálban keverjük össze a húsos raguval. Várjunk tálalásig még kb. 5 percet.
  8. Tálaljuk ízlés szerint apróra vágott mentalevéllel megbolondított joghurttal (kifejezetten finom, ha teszünk bele egy teáskanál citromlevet is), majd külön tegyük az adag tetejére a bárányhúst.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7108
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Chef Petersson 6 recept

A kuszkusz megannyi változata ismert, de talán egyik sem olyan kiadós és különleges, mint a kuszkusz royale. A marokkói konyha különlegességének számít, ami eredetileg mindenféle, vegyes csirkeaprólékot tartalmaz, amit a franciák megenyhítettek a csirkemell lehetőségével. Aki teheti, érdemes külön beszerezni kuszkusz fűszerkeveréket, mert az illik a legjobban az alaphoz.

Hozzávalók

Kuszkuszhoz

Raguhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek