r
Nosalty Logó

Kuszkusz Royale

Chef Petersson
Kuszkusz Royale
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Kuszkuszhoz

Raguhoz

703
Kalória
33.9g
Fehérje
61.6g
Szénhidrát
35.7g
Zsír
236.9g
Víz
66.3g
Koleszterin
7.6g
Élelmi rost
9.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Kuszkuszhoz

Raguhoz

Összesen 703 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Kuszkuszhoz

Raguhoz

Összesen 4215 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Kuszkuszhoz

Raguhoz

Összesen 183 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1061.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    570 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    236.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4556 micro
  • Lut-zea
    499 micro
Összesen 703 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    203.4 g

Zsír

  • Összesen
    214.3 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6369.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    477 mg
  • Foszfor
    1955 mg
  • Nátrium
    3421 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    369.8 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

Víz

  • Összesen
    1421.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    574 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    230 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1368 micro
  • Kolin:
    476 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    364 micro
  • β-karotin
    2452 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    27337 micro
  • Lut-zea
    2991 micro
Összesen 4215 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1180 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 183 kcal

Elkészítés

Kuszkuszhoz

  1. A húsokat és a ragu alapját külön-külön készítjük el. A kolbászokat kevés vajban süssük ki, majd vágjuk fel 3-4 cm hosszúságúra.
  2. A csirkemellet kockázzuk fel, kenjük be bő olívaolajjal, majd forgassuk meg sós, borsos, kakukkfüves keverékben. A serpenyőben süssük ki gyorsan, minden további olaj hozzáadása nélkül, arra ügyelve, hogy ne égjen meg a kakukkfű.
  3. A bárányt vágjuk csíkokra vagy kisebb, ovális korongokra, és kevés olajban süssük ki. Tegyük félre a húsokat.
  4. A kuszkusz elkészítéséhez felforralunk 3 dl vizet, majd folyamatos keverés mellet hozzáöntjük a kuszkuszhoz. Fűszerezzük cayenne borssal, római köménnyel, majd hagyjuk pihenni 2-3 percet. Ezek után keverjük alá a vajat, amíg el nem olvad benne, majd tegyük félre.
  5. A ragu alapjához dobjuk a paradicsomokat forró vízbe, majd amikor a héjuk megreped, hámozzuk meg könnyűszerrel, és kockázzuk fel. A lédús részeit ne távolítsuk el.
  6. A cukkinit a lehető legapróbbra kockázzuk fel, majd enyhén sózzuk be. Ha már ennyire belejöttünk a kockázásba, tegyük ezt a hagymával is, amit aztán azonnal rá is dobhatunk a forró olajra, és mielőtt égni kezdene, adjuk hozzá a paradicsomot és a cukkinit. Ezek levet fognak ereszteni, amit gyorsan el is veszítenek, szóval itt az ideje nyakon önteni a paradicsomlével, a barna cukorral, és ekkor már nyugodt szívvel hozzáadhatjuk a puha csicseriborsót is. Amikor már szépen sűrűsödik, dobjuk bele a csirkemellet és a kolbászt, és hagyjuk lassú tűzön pár percig őket ismerkedni, hagy érjenek össze az ízek.
  7. Vegyük elő a kuszkuszt, finoman locsoljuk meg kevés olívaolajjal, majd külön tálban keverjük össze a húsos raguval. Várjunk tálalásig még kb. 5 percet.
  8. Tálaljuk ízlés szerint apróra vágott mentalevéllel megbolondított joghurttal (kifejezetten finom, ha teszünk bele egy teáskanál citromlevet is), majd külön tegyük az adag tetejére a bárányhúst.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p

A kuszkusz megannyi változata ismert, de talán egyik sem olyan kiadós és különleges, mint a kuszkusz royale. A marokkói konyha különlegességének számít, ami eredetileg mindenféle, vegyes csirkeaprólékot tartalmaz, amit a franciák megenyhítettek a csirkemell lehetőségével. Aki teheti, érdemes külön beszerezni kuszkusz fűszerkeveréket, mert az illik a legjobban az alaphoz.

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...