r
Nosalty Logó

Tavaszi zöldségragu

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Tavaszi zöldségragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 608 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1217 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    499.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2972 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 608 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    998.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    593.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    599 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    406 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5945 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 1217 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    237 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vizet forralunk, nagyjából 3 decit. Ebben készül majd a kuszkusz.
  2. Serpenyőben felmelegítjük az olajat, és megpirítjuk rajta a felszeletelt hagymát. Ezután a kockára vágott sárgarépát és az apró rózsákra szedett karfiolt is beletesszük. Itt érdemes fűszerezni (én a tasakos keverék mellé kis sót és borsot is tettem).
  3. Ekkorra kb. forr a víz. A kuszkuszt hőtartó tálba öntjük, majd azzal a bögrével, amivel kimértük, vizet veszünk, és az egészet egy tányérral lefedjük.
  4. A zöldségekre rákanalazzuk a csicserit, összeforgatjuk, a legvégén a felkockázott almát is rászórjuk, összekeverjük, a tüzet lekapcsoljuk.
  5. A megpuhult kuszkuszra ráöntjük a feltétet, frissen, melegen tálaljuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4516
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 20.

Ajánló

Tzatzikivel jobban csúszik. (:

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Immáron nem lebecsülendő 4 napja diétázom -- amolyan növénycentrikus, emésztést megkönnyítő étrendet tartok, húsok, péksütemények, tejtermékek nélkül. Mivel egyelőre a falat kaparom egy hamburgerért, muszáj volt egy laktató fogást kitalálnom. Összeválogattam a kamrából ezt-azt, és magamat is megleptem vele, mennyire NAGYON finom lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!