Nosalty Logó

Puliszkás kenyér

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Polla
Puliszkás kenyér
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
kenyérsütő
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A kovászhoz

A tésztához

A puliszkához

Összesen 591 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A kovászhoz

A tésztához

A puliszkához

Összesen 2359 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A kovászhoz

A tésztához

A puliszkához

Összesen 207 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1198.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    884 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 591 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    62.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4795.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    748 mg
  • Nátrium
    3537 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    464.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    557.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 2359 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 207 Kcal

Hozzávalók

A kovászhoz

A tésztához

A puliszkához

Elkészítés

A kovászhoz

  1. A puliszkához a vizet felforraljuk, majd beleszórjuk a kukoricadarát, és kb. 5 percig főzzük, majd kihűtjük.
  2. A kenyérsütőgép dagasztóprogramjával készítjük a tésztát, az utolsó 5 percre tesszük hozzá a puliszkát. Könnyen ellágyíthatja a tésztát, ha szükséges, kevés lisztet teszünk még hozzá.
  3. Kelesztőtálba tesszük, hagyjuk duplájára kelni. Ha kész, átgyúrjuk, megformázzuk: téglalap alakúra nyomkodjuk, majd feltekerjük, mint a beiglit, és kenyér formára csinosítjuk.
  4. Hűvös helyen hagyjuk duplájára kelni.
  5. Éles pengével bevágjuk, vízzel megspricceljük, és megszórjuk kukoricadarával.
  6. 230 fokos előmelegített, gőzös sütőben sütjük kb. 30 percig letakarva, majd 10-15 percig 200 fokon pirosra sütjük. Sütőzacskóban is nagyszerűen elkészíthető, de az utolsó 10 percre óvatosan vegyük ki a zacskóból.
  7. Rácsra téve kihűtjük.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 27918
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Pillekönnyű, finom kenyér, mely még napok múlva is puha.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

kipróbálandó :-o

Polla

Hajrá! :)

Törölt felhasználó

nagyon tettszik a kenyér.... megprobalnam, csak nem tudom hogy csinaljam meg a kovaszt ami az aktiv kovaszba meggy.....

Polla

Ez egy gyorskovász recept: 20 dkg liszt, 1,5 dkg éleszt?, 1 ek méz, , 2 dl víz Elkészítés: A hozzávalókat egy nagy tálba öntjük, és alaposan elkeverjük. S?r? palacsintatészta szer? masszát fogunk kapni. A tálat egy folpackkal letakarjuk, és félretesszük pihentetni. Néhány óránként megkeverjük. A massza el?ször a többszörösére fog dagadni, majd összeesik és savanykás illata lesz. 12 óra elteltével, amikor újra buborékok keletkeznek a masszában, felhasználhatjuk. A fel nem használt kovász a h?t?be téve akár két hétig is eltartható. Ebb?l használj az aktív kovászhoz! Remélem sikerélményed lesz, nagyon jó dolog a házi sütés? kenyér:) Egyébként ha az aktív kovászhoz csak éleszt?t teszel, azzal is finom lesz a kenyered, a gyorskovász csak rásegít.

Törölt felhasználó

Polla: nagyon szepen koszonom, biztosan megprobalom a kenyeret. Sutottem mar kenyeret, csak kovasz nelkul, mert azt nem tudtam megcsinalni, de most megyek sutni..... nagyon orulok es meg egyszer koszonom :)

Polla

Nagyon szívesen. Mondok még egy trükköt: A megkelt kenyértésztából tegyél félre a h?t?be vagy a fagyóba egy kb 20 -25 dkg-os darabot. A következ? kenyérsütésnél ezt is dagaszd a tésztába, hasonló hatása van, mint a kovásznak, anyáink is így csinálták. Akkor újra vegyél ki egy darabot...és így tovább a végtelenségig:)

Hozzávalók

A kovászhoz

A tésztához

A puliszkához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.