r
Nosalty Logó

Főtt kukoricadarás kenyér

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
ZilkaZil
Főtt kukoricadarás kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
vadkovászos
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 587 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2346 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 245 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1469.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    1076 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 587 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5878.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    879 mg
  • Nátrium
    4302 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    492.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    706 micro
Összesen 2346 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    450 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 245 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kukoricadarát kb. 1,5 dl lobogva forró vízbe öntjük, és állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Lefedve hagyjuk langyosra hűlni.
  2. Összekeverjüka liszteket a sóval, közepébe mélyedést készítünk. Ide öntjüka kovászt, a kihűlt kukoricadarát, majd a vízzel rugalmas tésztává gyúrjuk. 15 percig dagasztjuk, majd min. 6órát kelesztjük. Még egyszer átgyúrjuk, formázzuk.
  3. Vízzel megpermetezzük, megszórjukkukoricadarával, néhány helyen bevágjuk.
  4. Hagyjukígy kelni még 20 percig, majd forró sütőben nagy lángon sütjük20 percig, majd további 1 órátkislángon.
  5. Ha megsült, vízzel megpermetezzük, és letakarva hűlni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 8182
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Főtt kukoricadarás kenyér
ZilkaZil 127 recept

Nagyon finom, puha kenyér lesz, amiben szépen látszanak itt-ott a sárga csíkok a főtt kukoricadarától. 

Hozzászólások

Torma

Zilka, Te kis varázsló! Gyönyörûen megkelt!!! Csodás a teteje is; nagyon beleharapnék most! Vacsi elõtt vagyok....sajt, vaj, zöldpaprika....álmodozni lehet :p Nagyon szép hétvégét, T :)

ZilkaZil

Szia Torma, köszi, tényleg finom kenyér lett, és nagyon puha maradt másnap is. Én azért továbbra is maradok a rozsos kenyerek mellett, de néha jól esik egy ilyen is :)

Torma

A mi kedvencünk is a rozsos-magos, f?leg pirított köménnyel! De igazad van; jó váltogatni, variálni...ma jön NS színpadra egy rozsos DNK kenyerem; stenciles diszítéssel. Gyakorlattal biztos szuper-szép dolgokat lehet kreálni a kenyértet?kre!!!

ZilkaZil

Na, ne is mondjam, en is elszorakoztattam magam vele parszor. Bar nem stencillel, hanem mindefele levelet meg miegymast tettem a kenyerre. A komenyt en is imadom a rozskenyerben, es az anizst vagy koriandert is. Varom a receptet, biztos szep lett! puszi, Zilka

Torma

Te egy kis "Zöldmadár" vagy Zilka! A sok zöldség és zöldf?szerre gondolok, amit állandóan használsz :)))

ZilkaZil

Hát, az jobb, mint egy "jómadár" :))

Torma

:)))

Torma

>>>Rossz kovászhoz megy a link; kérj korrigálást, mert így nem OK a recept!

Miss Lemon

Kedves Torma és ZilkaZil! Sajnos az új receptfelviteli rendszerben nem tudunk az alapanyagoknál receptleírást linkelni, csak alapanyagot. A kenyér elkészítésénél linkeltük a kefires a kovászt! Üdvözlettel: Kata

Torma

Köszi a választ Kata :) Talán jobb lett volna a hozzávalók felsorolásánál, a kovász melleti "kefíres" szóhoz illeszteni a linket, mert így megzavarja az embereket, hogy melyik kovászról van szó. Kellemes hétvégét, Torma :)

Fahéj

Jaj de szép! :)

ZilkaZil

Köszi szépen, remélem ki is próbálod! :)

Fahéj

Tervezem! :) Annak mi a jelent?sége, hogy a kukoricadarát megf?zve kell beletenni?

ZilkaZil

Ha szarazon hasznaljuk a kukoricat, akkor az ugy viselkedik benne, mint a magok, de igy megfozve tomorebbe, intenziv kukoricaizuve, es nagyon puhava teszi a kenyeret.

Fahéj

Köszi a választ! A "nagyon puha" végleg meggy?zött, mivel a múlt héten sikerült egy teljes ki?rlés? téglát sütnöm. :))) Ezt mindenképp kipróbálom.

ZilkaZil

A tk. lisztekkel en is sokat kiserleteztem, de egy ideje szinte csak azt hasznalok. Altalaban jot tesz egy kis kefir vagy iro, reszelt zoldseg, ami szepen megpuhitja a kenyeret.

Szeva

Pont ma vettem kukorica darát, így ki fogom próbálni. Nagyon izgalmasan hangzik, hogy a tang zhongban a lisztet lecserélted kukorica darára. Csak azt a 6 óra kelési id?t nem értem.

ZilkaZil

Nekem nem is jutott eszembe, hogy a tang zhong techniákat használnám...:) De most, hogy mondod, valóban olyan. A 6 órás kelesztés a kovász miatt szükséges. Ha vadkovásszal dolgozik az ember, ki kell várni min. ennyi id?t szerintem, hogy igazán beinduljanak a gombák.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ne tedd a nyers krumplit a hűtőbe: kampány indul az...

Valószínűleg volt már olyan, hogy elgondolkodtunk a boltban, vajon biztonságos-e az étel, amit veszünk, miből van a csomagolása, honnan származik, vagy hogy mit jelentenek az E-számok a címkéjén. A bizonytalanságnak vége, van ugyanis egy honlap, ahol mindenre választ találunk.

Nosalty

További cikkek