Főtt kukoricadarás kenyér
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
ZilkaZil

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
vadkovászos
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
100g finomliszt364 kcal
-
25g kukoricaliszt91 kcal
-
50g víz0 kcal
-
11g kukoricadara41 kcal
-
50g kovász91 kcal
-
3g só0 kcal
Összesen
587
Kcal
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
400g finomliszt1456 kcal
-
100g kukoricaliszt363 kcal
-
200g víz0 kcal
-
45g kukoricadara163 kcal
-
200g kovász364 kcal
-
11g só0 kcal
Összesen
2346
Kcal
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
41.8g finomliszt152 kcal
-
10.5g kukoricaliszt38 kcal
-
20.9g víz0 kcal
-
4.7g kukoricadara17 kcal
-
20.9g kovász38 kcal
-
1.2g só0 kcal
Összesen
245
Kcal
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.9 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1469.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 220 mg
-
Nátrium 1076 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 123.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 68 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 176 micro
Összesen
587
Kcal
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.4 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5878.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 187 mg
-
Kálcium 223 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 262 mg
-
Foszfor 879 mg
-
Nátrium 4302 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 492.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 271.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 303 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 706 micro
Összesen
2346
Kcal
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 614.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 450 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 28.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
245
Kcal
Hozzávalók
-
40 dkg finomliszt
-
10 dkg kukoricaliszt
-
3 evőkanál kukoricadara
-
1 ek só
Elkészítés
- A kukoricadarát kb. 1,5 dl lobogva forró vízbe öntjük, és állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Lefedve hagyjuk langyosra hűlni.
- Összekeverjüka liszteket a sóval, közepébe mélyedést készítünk. Ide öntjüka kovászt, a kihűlt kukoricadarát, majd a vízzel rugalmas tésztává gyúrjuk. 15 percig dagasztjuk, majd min. 6órát kelesztjük. Még egyszer átgyúrjuk, formázzuk.
- Vízzel megpermetezzük, megszórjukkukoricadarával, néhány helyen bevágjuk.
- Hagyjukígy kelni még 20 percig, majd forró sütőben nagy lángon sütjük20 percig, majd további 1 órátkislángon.
- Ha megsült, vízzel megpermetezzük, és letakarva hűlni hagyjuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 54
- Össznézettség: 8654
- Feltöltés dátuma: 2013. október 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

ZilkaZil
127 recept
Nagyon finom, puha kenyér lesz, amiben szépen látszanak itt-ott a sárga csíkok a főtt kukoricadarától.
Hozzászólások (4)
Zilka, Te kis varázsló! Gyönyörûen megkelt!!! Csodás a teteje is; nagyon beleharapnék most! Vacsi elõtt vagyok....sajt, vaj, zöldpaprika....álmodozni lehet :p Nagyon szép hétvégét, T :)
Szia Torma, köszi, tényleg finom kenyér lett, és nagyon puha maradt másnap is. Én azért továbbra is maradok a rozsos kenyerek mellett, de néha jól esik egy ilyen is :)
A mi kedvencünk is a rozsos-magos, f?leg pirított köménnyel! De igazad van; jó váltogatni, variálni...ma jön NS színpadra egy rozsos DNK kenyerem; stenciles diszítéssel. Gyakorlattal biztos szuper-szép dolgokat lehet kreálni a kenyértet?kre!!!
Na, ne is mondjam, en is elszorakoztattam magam vele parszor. Bar nem stencillel, hanem mindefele levelet meg miegymast tettem a kenyerre. A komenyt en is imadom a rozskenyerben, es az anizst vagy koriandert is. Varom a receptet, biztos szep lett! puszi, Zilka
Te egy kis "Zöldmadár" vagy Zilka! A sok zöldség és zöldf?szerre gondolok, amit állandóan használsz :)))
Hát, az jobb, mint egy "jómadár" :))
:)))
>>>Rossz kovászhoz megy a link; kérj korrigálást, mert így nem OK a recept!
Kedves Torma és ZilkaZil! Sajnos az új receptfelviteli rendszerben nem tudunk az alapanyagoknál receptleírást linkelni, csak alapanyagot. A kenyér elkészítésénél linkeltük a kefires a kovászt! Üdvözlettel: Kata
Köszi a választ Kata :) Talán jobb lett volna a hozzávalók felsorolásánál, a kovász melleti "kefíres" szóhoz illeszteni a linket, mert így megzavarja az embereket, hogy melyik kovászról van szó. Kellemes hétvégét, Torma :)
Jaj de szép! :)
Köszi szépen, remélem ki is próbálod! :)
Tervezem! :) Annak mi a jelent?sége, hogy a kukoricadarát megf?zve kell beletenni?
Ha szarazon hasznaljuk a kukoricat, akkor az ugy viselkedik benne, mint a magok, de igy megfozve tomorebbe, intenziv kukoricaizuve, es nagyon puhava teszi a kenyeret.
Köszi a választ! A "nagyon puha" végleg meggy?zött, mivel a múlt héten sikerült egy teljes ki?rlés? téglát sütnöm. :))) Ezt mindenképp kipróbálom.
A tk. lisztekkel en is sokat kiserleteztem, de egy ideje szinte csak azt hasznalok. Altalaban jot tesz egy kis kefir vagy iro, reszelt zoldseg, ami szepen megpuhitja a kenyeret.
Pont ma vettem kukorica darát, így ki fogom próbálni. Nagyon izgalmasan hangzik, hogy a tang zhongban a lisztet lecserélted kukorica darára. Csak azt a 6 óra kelési id?t nem értem.
Nekem nem is jutott eszembe, hogy a tang zhong techniákat használnám...:) De most, hogy mondod, valóban olyan. A 6 órás kelesztés a kovász miatt szükséges. Ha vadkovásszal dolgozik az ember, ki kell várni min. ennyi id?t szerintem, hogy igazán beinduljanak a gombák.