r
Nosalty Logó

Kukoricás csavart Olgitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Németi Olga
Kukoricás csavart Olgitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 502 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2006 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 229 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1469.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    796 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 502 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5879.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    451 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    562 mg
  • Foszfor
    1562 mg
  • Nátrium
    3185 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    404.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    538 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    779 micro
Összesen 2006 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 229 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat dagasztógépbe tesszük, mikor kész,lisztezett deszkán átgyúrjuk, és 10 felé osztjuk. A tésztadarabokat átgyúrtuk, majd letakarva 10 percig pihentetjük.
  2. Eztán bucikat formázzuksodorgatással úgy, hogy a szélei keskenyebbek legyenek, mint a közepe. Kinyújtjuk a tésztát, majd a hosszabb oldalakról elkezdjük felcsavarni úgy, hogy a két tekercs középen találkozzon. A végeket megcsavarjuk, aztán az egész tésztát megcsavarjuk, sütőpapíros tepsire tesszük.
  3. A tíz csavartat 50 fokos sütőben kelesztjük 10 percig. Aztán kivesszük a tepsit, s letakarva még 10 percig kelesztjük. Ez idő alatt a sütőt 175 fokosra melegítjük.
  4. Az előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük a kukoricás csavartat.
  5. Vajjal, sós kenyérre kenhető krémekkel kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 5467
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kukoricás csavart Olgitól
Németi Olga 105 recept

Valami kukoricás kenyérfélét akartam sütni. Találtam egy receptet, amiben a nagyobb liszthányad kenyérliszt volt, amit lecseréltem teljes kiőrlésű lisztre. Egy másik receptből pedig a formázást lestem el. 

Hozzászólások

Torma

Gratulálok Olgi!Gyönyörûek és tele vannak minden jóval! Szuper recept, mentettem, köszi, Torma :)

márti1218

Milyen vékonyra kell nyújtani a formázás el?tt?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek