Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kifli teljes kiőrlésű liszttel és alpesi kősóval

Kifli teljes kiőrlésű liszttel és alpesi kősóval
Kifli teljes kiőrlésű liszttel és alpesi kősóval
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a kiflit még azok is megeszik, akik amúgy nem rajonganak a teljes kiőrlésű liszttel készült ételekért.

Így, hogy fele-fele arányban tartalmazza a két fajta lisztet, nem lehet úgy kiérezni a teljes kiőrlésű liszt ízét.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A kifli tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejből elveszünk nem egész 200 ml-t, elkeverjük benne a cukrot és az élesztőt, majd felfuttatjuk.
  2. A liszteket összekeverjük a sóval, majd hozzáöntjük az élesztős tejet, jól kidagasztjuk, szükség esetén tegyünk hozzá vizet vagy lisztet. Letakarva 20 percig kelesztjük.
  3. Ezután lisztezett felületen két gombócot formálunk belőle, majd ismét letakarjuk, 10 percet pihentetjük.
  4. Kör alakúra nyújtjuk, és mind a kettőt négy cikkre osztjuk. A szélesebb felénél feltekerjük, formázzuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Letakarjuk 10 percre.
  5. Ezalatt a sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  6. A maradék tejjel jól lekenjük a kiflik tetejét, majd a sóval megszórjuk.
  7. 20 percet sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 19 567
elküldve: 9
receptkönyvben: 247
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: kifli
hasonló kategóriák: zsemle, pita, briós, croissant, buci, perec, burek, édes leveles, hamburger-buci, bagel

egyéb elnevezések

házi kifli, köményes kifli, teljes kiőrlésű lisztből készült kifli

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

yavanna
yavanna Thu, 2015-08-06 16:49

Nagyon jó kis kiflik lettek!
És a fokhagymás vajjal...NYAMÍÍÍ!!! :)

Evareka11
Évaréka / Evareka11 Sun, 2014-11-16 18:54

Nagyon finom!
Én még felturbóztam egy kis őrölt lenmaggal, és mikor kisült még forrón megkentem fokhagymás vajjal. Mindíg azonnal elfogy :)

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Mon, 2014-11-17 21:08

Szia!
Nagyon jól hangzik a fokhagymás vajas megoldás.
Ki fogom próbálni,ha ehetek már élesztős dolgokat :)
Köszi a tippet!
Üdv:Mercedes

404
teljes kiőrlésű liszt 20 dkg
finomliszt 20 dkg
friss élesztő 4.2 dkg
2 tk
cukor 2 tk
tej 250 ml
köménymag 0 ízlés szerint