r
Nosalty Logó

Kukoricaleves, ahogyan az exem csinálta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kukoricaleves, ahogyan az exem csinálta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 459 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1841 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 69 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    702.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    519.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    98 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    969 micro
Összesen 459 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.8 g

Zsír

  • Összesen
    132.6 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2811.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    551 mg
  • Nátrium
    1738 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    2078.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    762 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    642 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    1183 micro
  • β-crypt
    391 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3875 micro
Összesen 1841 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    78 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 69 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Meghámozzuk a hagymát. Én a pórét úgy szoktam, hogy levágom az elejét, és a külső réteget lefejtem. Ezután fölkockázom olyan ici-picire, amilyenre édesanyám is vagdosta. Annyi pórét vágunk fel, hogy annyi legyen a mennyisége, mintha egy közepes fej vöröshagymát vágnánk kockára.
  2. Meghámozzuk a krumplikat is, majd kisebb, ízléses kockákat vágunk belőle. Ami amúgy bődületes baromság, hiszen lehetetlen, hogy minden darab kocka formájú legyen. Szóval maradjunk abban, hogy kisebb, kb. 1x1 cm-es hasábokra vágjuk őket.
  3. Miután kihámoztuk magunkat, a lábasban fölolvasztott vajra rádobjuk a hagymát. Kicsit fonnyadozik, majd rádobjuk a kis krumplihasábokat, és a konzerv, gold kukoricát. Összeforgatjuk, aztán fölöntjük 1,5-2 liter vízzel, a kukorica és krumpli mennyiségéből látható lesz, hogy mennyire kell fölönteni. A lényeg, hogy leves legyen, ne valami elszabott egytálétel. Aztán beledobjuk a leveskockát. Jó, jó, tudom, hogy fúj, de én nem a Bocuse d'Orra készülök, hanem magamat és a páromat megkajáltatni. A gasztrosznobok nyaljanak sót. Ez a véleményem. Szóval leveskocka, és hagyjuk megfőni így ebben, nyugodtan, békésen a krumplit.
  4. Amikor a krumpli megpuhult, bele lehet zúdítani a 2 dl tejszínt és a tárkonyt. Hadd rottyanjon még 5 percet tálalás előtt.
  5. Tálalás. Mélytányér, szedőkanál, sűrűje és lé. Hibátlan. Viszont egy dolgot ki ne hagyjon senki, ugyanis ez lesz az egésznek az ő csimborasszója, a pont az i-re, a hab a tortán: a reszelt füstölt sajt a levesen. Ne spóroljunk vele, elképesztő jó ízt ad neki. Ja, és a sajt választásánál se spóroljunk, az ilyen füstölt trappisták, meg füstölt eidamikkal nem fogjuk ugyanazt az ízt elérni, mint a mi jól bevált magyar, trapéz alakú füstölt sajtunkkal. Garantálom, hogy a csajod egyik kedvenc levese lesz. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 11739
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ki nem bírja még rajtam kívül az exeket? No, persze a párunk exeire gondolok, nem feltétlenül a sajátunkra... Ugye? De a mi exünk néha kivétel persze, és lássuk be, néhány dologra jók. Például tanulhatunk belőlük, de időnként tőlük is. Például egy frankó levest.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek