Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erdélyi velős sóskaleves

Erdélyi velős sóskaleves
Erdélyi velős sóskaleves
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itthon kevésbé ismert, erdélyi leves.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző nap érdemes beáztatni a füstölt hozzávalót (hogy a sósságából veszítsen), majd ezt a vizet lecserélve éjszakára is benne hagyni. Másnap a második vizet leöntve addig főzzük, amíg félig megfő. Ekkor:
  2. A csonthoz adjuk a kb. 2 marék rizst.
  3. Megdinszteljük a friss sóskát, vagy ha fagyasztott van, akkor egyenest a levesbe tesszük.
  4. A lisztből rántást készítünk, amihez hozzáteszünk pirospaprikát, majd végül a tejfölt. Fokozatosan felhígítjuk a leves levével, és ezt is beletesszük a készülő levesbe.
  5. Legvégül az agyvelőt tesszük hozzá, ennek hozzávetőleg 10-15 perc kell.
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 461
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

csakegygourmet

Mióta szakács: 2016.05.23.
9 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Sóskaleves, sóska leves, erdélyi leves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

300
sóska 0.75 kg
füstölt oldalas 0.5 kg
sertés agyvelő 0.3 kg
víz 5 l
tejföl 400 g
rizs 80 g
füstölt pirospaprika 2 teáskanál
fekete bors 1 csipet
finomliszt 1 ek
napraforgó olaj 1 ek