r
Nosalty Logó

Kubai fahéjas süti - bocado de principe

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Kubai fahéjas süti - bocado de principe
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pudinghoz

A piskótához

A sziruphoz

Összesen 417 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pudinghoz

A piskótához

A sziruphoz

Összesen 3331 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pudinghoz

A piskótához

A sziruphoz

Összesen 152 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    817.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 417 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    104.4 g

Zsír

  • Összesen
    80.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    2165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6540.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    2394 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    2083 mg
  • Nátrium
    1680 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    514.8 g
  • Cukor
    363 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    463.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    848 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    456 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    416 micro
  • Kolin:
    1696 mg
  • Retinol - A vitamin:
    836 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2580 micro
Összesen 3331 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

A pudinghoz

A piskótához

A sziruphoz

Elkészítés

A pudinghoz

  1. A pudingot érdemes egy nappal korábban elkészíteni. A tejet egy lábasba öntjük, beleszórjuk az ánizst és a fahéjrudakat, ezekkel felforraljuk, majd beleöntjük a cukrot. Hagyjuk hűlni, aztán szűrjük le.
  2. A tojássárgákat a cukorral egy nagy tálban világosra és habosra verjük. Ha a tej már eléggé kihűlt, lassan a cukros tojáshoz öntjük, közben végig keverjük, nehogy összekapja. Ekkor visszaöntjük a lábasba.
  3. A kukoricalisztet kevés cukros tejjel simára keverjük, majd a közepes lángra tett tejes keverékhez adjuk. Állandó kevergetés mellett főzzük körülbelül 5-10 percig, amíg sűrű, sima keveréket nem kapunk.
  4. Ha kész, hagyjuk kihűlni, közben párszor keverjük át, majd fedjük le a felületét sütőpapírral, ne érintkezzen levegővel.

A piskótához

  1. A piskóta elkészítéséhez a sütőt 190 fokra előmelegítjük, és egy 20cm x 30cm-es tepsit vékonyan kivajazunk, kilisztezünk.
  2. Egy tálban összeszitáljuk a lisztet, a sütőport és egy csipet sót.
  3. Egy keverőtálba a szétválasztott tojássárgákat a cukor 2/3-ával halványsárgára és krémesre keverjük.
  4. Lassú csepegtetéssel adjuk hozzá a tejet és a vanília kivonatot a keverékhez. Öntsük a tojássárgás keveréket a liszthez, és habverővel óvatosan keverjük addig, amíg homogén lesz, nem kell túlkeverni.
  5. Elektromos habverővel verjük keményre a tojásfehérjét úgy, hogy keverés közben fokozatosan adjuk hozzá a maradék cukrot.
  6. A tojáshabot fakanállal óvatosan és egyenletesen forgassuk a lisztes masszába, majd az így elkészített tésztát simítsuk a kilisztezett formába.
  7. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük, vagy amíg a torta közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön. A sütőből kihúzva a piskótát hagyjuk teljesen kihűlni.

A sziruphoz

  1. Közben a sziruphoz öntsük a cukrot, a lime héját és levét, valamint a 120 ml vizet egy lábasba, forraljuk 5 percig, majd keverjük hozzá a rumot, és hűtsük ki.
  2. Szurkáljunk sok-sok lyukat villával a piskótába, és locsoljuk meg a sziruppal.
  3. A teljesen kihűlt piskótára kenjük rá egyenletesen – akár habzsákból – a pudingot, húzzuk habkártyával simára a felületét. Hűtve tálaljuk!
  4. Szórjuk meg őrölt fahéjjal a tetejét, és nagy kanállal szedjünk mindenkinek egy jókora adagot. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 17430
  • Feltöltés dátuma: 2022. április 22.

Ajánló

A sütihez késíztett pudingot tálalhatjuk pohárdesszertként, keksszel, karamellel vagy magában, és felhasználhatjuk tortakrémként, vagy annak bevonására.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kubai fejedelmi falat, így fordíthatnánk magyarra a ’cuban bocado de principe’-t, amit leginkább ünnepekkor készítenek. Én is húsvét előtt futottam bele, de a sok hagyományos fogás, amit mindenképpen el akartam készíteni, megelőzte a sorban. Aztán rájöttem, hogy maradt egy csomó tojás, ezeknek a felhasználására nagyszerű lesz, és így még tovább tarthat az ünneplés.

Hozzávalók

A pudinghoz

A piskótához

A sziruphoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek