r
Nosalty Logó

Bolondos Rigó János

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
"Inom"
Bolondos Rigó János
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1049 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 6292 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 352 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1076.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.1 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 1049 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    86.1 g

Zsír

  • Összesen
    319.6 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    125 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6460.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    1605 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    562 mg
  • Foszfor
    2680 mg
  • Nátrium
    1421 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    774.6 g
  • Cukor
    534 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1951 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    676 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1846 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1264 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1062 micro
Összesen 6292 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 352 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a tojások sárgáját habosra kavarjuk a cukorral, vaníliával, a vízzel, majd belekeverjük a kemény habbá vert fehérjét.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába.
  3. Hozzákeverjük a diót, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  4. Közben a pudingot megfőzzük, hozzákeverjük a rumot vagy aromát, és hűtjük.
  5. A margarint habosra kavarjuk a cukorral, hozzákeverjük a pudingot.
  6. A krémet a kihűlt tésztára kenjük, csokoládéval vonjuk be.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x35
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 387
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 46762
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 23.

Receptkategóriák

Gyermekkorom Rigó Jancsija ez a sütemény, én így ismertem, s bizony mikor megismertem a "klasszikus" Rigó Jancsit, kissé csalódtam. Az igazi miatt nem hívhatom így, de valójában igazán átkeresztelni sem szeretném. Ezért adtam neki a Bolondos Rigó János nevet. Talán azért is kedvesebb ez számomra, mert a régi családi összejöveteleket idézi fel! Névesték rendhagyó süteményei között szerepelt, de ezek az esték nem is a sütikről és a féktelen kólázgatásokról szóltak valójában! Együtt volt mindenki, kicsitől a nagyig, gyerekektől az öregekig... Szép volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek