Krumplis tészta gombóc
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Éva-Anyóca

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 5% Zsír
A krumplis tésztához
-
188g tészta696 kcal
-
225g burgonya130 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
8g kacsazsír0 kcal
-
3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
A gombóchoz és a tálaláshoz
-
55g tojás69 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
18 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
44g tejföl87 kcal
Összesen
1217
Kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 5% Zsír
A krumplis tésztához
-
750g tészta2783 kcal
-
900g burgonya520 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
30g kacsazsír0 kcal
-
11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
A gombóchoz és a tálaláshoz
-
220g tojás277 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
71 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
175g tejföl347 kcal
Összesen
4868
Kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 5% Zsír
A krumplis tésztához
-
30.2g tészta112 kcal
-
36.2g burgonya21 kcal
-
6.8g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.2g kacsazsír0 kcal
-
0.2g fűszerpaprika0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
A gombóchoz és a tálaláshoz
-
8.9g tojás11 kcal
-
4.8g finomliszt18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
4g sajt14 kcal
-
7g tejföl14 kcal
Összesen
195
Kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.8 g
Zsír
-
Összesen 25.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 237 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1604.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 150 mg
-
Kálcium 312 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 167 mg
-
Foszfor 718 mg
-
Nátrium 240 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 199.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 271.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 235 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 515 micro
-
Kolin: 209 mg
-
Retinol - A vitamin: 209 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 282 micro
-
β-crypt 67 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 491 micro
Összesen
1217
Kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 179 g
Zsír
-
Összesen 102.3 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 946 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6417.3 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 600 mg
-
Kálcium 1246 mg
-
Vas 37 mg
-
Magnézium 668 mg
-
Foszfor 2874 mg
-
Nátrium 961 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 798.1 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 1085.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 940 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 148 mg
-
D vitamin: 180 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 63 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2061 micro
-
Kolin: 838 mg
-
Retinol - A vitamin: 835 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 1128 micro
-
β-crypt 267 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1963 micro
Összesen
4868
Kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 258.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 43.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
195
Kcal
Hozzávalók
A krumplis tésztához
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 ek fűszerpaprika
A gombóchoz és a tálaláshoz
-
4 db tojás
-
só ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
-
175 g tejföl
Elkészítés
A krumplis tésztához
- Egy tálba tesszük a megmaradt krumplis tésztát, áttörjük, sózzuk, borsozzuk, a felvert tojásokat beleöntjük, átkeverjük.
- Beleteszünk annyi lisztet, amivel jó formázható masszát kapunk, nem kell túl sok, gombócokat gyúrunk belőle.
- Lobogó, olajos, sós vízben kifőzzük.
- Tálaláskor tejföllel és reszelt sajttal kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 38559
- Feltöltés dátuma: 2012. december 05.
Ajánló
Könnyed zöldséglevest, karfiollevest, zöldségkrémlevest, esetleg csirkeapróléklevest kínáljunk előtte . A tejföl szobahőmérsékletű legyen, mert lehűti a gombócot. Tálaláskor kínálhatunk hozzá reszelt füstölt sajtot is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- szezon:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Éva-Anyóca
351 recept
Csak szerettem volna a megmaradt krumplistésztát átmenteni másnapra, ebédre, egy kicsit másként, de finoman. Nem engedhetjük meg, manapság főleg, hogy a megmaradt ételt kidobjuk, kicsit át kell gondolni, és más ízvilággal és küllemmel, de finom ételt varázsolhatunk az asztalra.
Hozzászólások
Wow, ez nagyon ötletes és biztos finom is :) Köszi, Bridge
Kedves bridge! Köszönöm szépen, remélem, ha elkészíted, akkor is jó ötletnek fogod tartani, és finomnak.:-O Szép és kellemes Adventi készül?d?s napokat kívánok! Éva-Anyóca
Ez kimondottan zseniális ötlet, és még emellett finom is. Köszi a receptet, nem ma készült utoljára nálunk. Wawa
Kedves Wawa! Jaj de örülök, hogy ennyire tetszett, és ízlett. :-O :-O Én meg azt hittem, hogy ez a recept nem lesz nyer?, mert csak maradványos,...bár természetesen frissen készült tésztából is készülhet, de ha marad...miért is ne folytatódhatna így? Kedves egészségetekre, és örülök, hogy lesz máskor is.:-O Kellemes Adventi készül?dést kívánok Neked és családodnak! Éva-Anyóca
Mi is nagyon szeretjük a krumplis tésztát ,de valahogy mindig marad bel?le. Nagyon jó ötlet, én biztosan kifogom próbálni! köszi!
Kedves twixy! Nagyon örülök neki, azt hittem, hogy butaság felrakni ezt a receptet, de most már örülök, hogy mégis megtettem. Tényleg megéri , sokszor nem tud annyit f?zni az ember, ami tényleg elfogy, és ha már marad, miért is ne legyen tovább fejleszthet? és ehet?? Finom, remélem, hogy Neked is sikerül elkészíteni.:-o Kellemes Adventi készül?dést kívánok, és holnapra Télapó zsákkal hozott csokijait, ha kicsi is az a zsák:-o Éva-Anyóca
Kedves Éva! Hasznosítottam az ötletedet. Nekem nem volt krumplis tésztám, de volt káposztás tésztám. Ezt már másnap senki sem szokta megenni. A te ötleted alapján tettem hozzá reszelt sajtos felvert tojást és serpeny?ben megsütöttem. Köretként tálaltam. Köszi. Piroska
Kedves Piroska! Jaj de jó, örülök nagyon, hogy használható lett az ötlet.:-o Micsoda finomságot találtál ki!! :-O,- igen, tényleg, igazad van, a másnapos káposztás tésztát tényleg nem esszük meg.....:-O Jó ötlet, köszönöm. Ki fogom próbálni.:-O Szép napot kívánok! Éva-Anyóca Éva-Anyóca
Kedves Éva-Anyóca! Tudom, már többen írták, de ez a recept tényleg ZSENIÁLIS! Mi is imádjuk a krumplis tésztát, (édesapámtól tanulva, jól megsütve serpeny?ben), de még így is mindig marad, és másnap már valahogy nem kell senkinek. :) DE MOST, hogy megtaláltam a receptedet, biztos nem fog már kidobásra kerülni! Én is köszönöm ezt a szenzációs receptet! És természetesen posztoltam face-n is, minden ismer?söm lássa! :D Kellemes ünnepeket! laniko
Kedves laniko! Nagyon örülök neki, hogy megtetszett.:-O Érdemes kipróbálni, tényleg bejött: finom.:-o Mindig sajnáltam, ami megmaradt, kidobni nem dobtuk, de a kutyus már nem nézett rám jó szemmel a maradék láttán, f?leg mostanság, havonta kétszer- háromszor biztos kapott.:-o Így finom és újszer? a megoldás, ha marad. Köszönöm, hogy tovább adtad , hátha ismer?seidnek is ízleni fog.:-O Szép vasárnapot kívánok! Éva-Anyóca
Kedves Éva! Hogy neked milyen klassz ötleteid vannak, nagyon kreatív vagy! Gratulálok, Edit
Kedves Edit! Ez csak egy egészen egyszer?, gyors , maradék megment? ötlet volt! :-O Mostanában muszáj ilyen ötletekkel el?állni, nem lehet pazarolni. És néha az ilyen gyorsan kiagyalandó ötletek, a jobbak. Remélem, hogy ízlik majd.:-O Éva-Anyóca
Üdv:) Egyszer?en nem találok szavakat. Olyan zseniális ez az ötlet, és ráadásul nemcsak pénztárcakímél?, de még a környezetünket is kíméljük. Nagyon nem szeretek ételt kidobni, ilyenkor mindig az éhez? gyerekek jutnak eszembe.... Bárcsak több ilyen ötlet születne még, és sok követ? hozzá. Akkor a boltokban sem lenne túlkínálat, nem lenne tonnaszámra kidobva annyi étel. A napokban olvastam egy cikket, hogy valamelyik tesconál több kuka is tele volt felbontatlan élelmiszerekkel, kenyerekkel, zsömlékkel stb. A hozzászólókat olvasva felvidultam, milyen lelkesek, és követik a jó példát:) Isteni recept, mentve, küldve ismer?söknek, barátoknak!!! Köszönjük szépen Éva-Anyóca :)
Kedves betty1983! Nagyon , tényleg nagyon örülök kedves szavaidnak! :) ?szinte leszek: ez volt az egyik recept, amit nagyon , de nagyon félve raktam fel ( recept ez?), mert ugye nem nagy szám, csak maradék hasznosítása, gyors, és érdekes módon, ...és mit szólnak hozzá, hogy "csak" ilyen étel.., olyan hétköznapi semmiség..:( Aztán a kellemes fogadtatás, nagyon örültem neki, hogy sokan, úgy mint most Te: örültek az egyszer?ségének, finomságának, és érdekes megoldásnak, a maradék hasznosítására, és tényleg finom! :D Szomorú az, amit írtál, hogy miket olvastál a híres nagy boltlánc kidobási módszerér?l, borzasztó... :( :( Próbálok ilyen ételeket f?zni,sütni , készíteni....mert a mai világban erre igenis szükségünk van, nem dobálhatunk ki csak úgy valamit, mert maradt...nem azt a világot éljük, régen se, (anyai nagyanyám mindig erre tanított), legalábbis sokan nem tették meg, de manapság f?leg nem tehetjük meg. A pénztárcánk nagyon meghatározó az életünkben. :) Szeretném, hogy legyenek még ilyen ötletek, amint van, rakom fel, már bátrabban...:) Remélem, hogy sikerül elkészíteni, és ízleni fog.:) Köszönöm, hogy másnak is elküldted, remélem, nekik is sikerélmény lesz az elkészítés , és ízleni is fog.:) Szép tavaszias hétvégét kívánok! Éva-Anyóca
biztos nagyon fincsi lehet, ügyes ötlet, én biztos kipróbálom, gratula
Kedves agnes.orban378! Köszönöm szépen.:) Egyszer?, gyors, és finom étel született.:) Remélem, hogy ha elkészíted, sikerélményed lesz , és ízleni fog neked és családodnak!:) Szép tavaszi hétvégét kívánok! Éva-Anyóca
Kedves Éva Nekem egy olyan kérdésem lenne,hogy a tésztát átlehet törni normálisan?Úgy értem nem marad darabos?Rendes krumpli nyomóval törted át?Nagyon tetszik a recept,itt szemezgetek vele :) Köszönöm el?re is a választ :)
Kedves solya051020! Amennyire tudtam, össze törtem krumplinyomóval a már kész, megmaradt krumplis tésztát. Nem mondom, hogy teljesen pépes lett, vagy olyan állagú, mint a burgonyapüré, ha erre gondolsz, mert akkor nem mondanék igazat, volt, ahol érezni lehetett benne pici darabokat. Ha szeretnéd, nagyon jó er?vel rendelkezve, alaposan át lehet törni, biztos sikeresen sima lesz. De én, nem is törekedtem teljesen arra, hogy teljesen össze legyen törve, ez is igaz...:) És megéri, mert nagyon finom lett, és hasznosítva is lett a finom étek maradéka.:) Ha arra gondolok, nem is igazán zavart, hogy némi darabokat találtunk benne,a férjem és a gyerekeim is csak ették, ízlett nekik! :), mert finom lett.. :) Kívánom, hogy akár friss f?zés során, akár mert megmaradt, sikerüljön elkészítened. Kívánok hozzá nagyon jó étvágyat! Remélem, hogy sikerül és ízleni fog.:) Szép tavaszi hétvégét! Éva-Anyóca
Ez fantasztikus ötlet. Ki fogom próbálni. Köszönöm a receptet.
Kedves 3masmama! Nagyon örülök, hogy tetszik a recept. :) Maradék krumplistésztából, de akár direkt , frissen készültb?l, eleve e recept miatt készítve, nagyon finom megoldás, hogy együnk, laktatót , nem a már nem igazán kívánatos,megunt, amúgy pedig mégis ízletes ételt, kicsit variálva mégis valami finomat. :) Remélem sikerül elkészíteni, és ízleni fog. Mostanság sok ilyen étel készül,nálunk is, - egyrészt tényleg a laktató, egyszer? étel megunva, másrészt sajnos sokaknak gondot okoz az étel f?zéséhez, sütéséhez alapanyag vásárlás, meggondolandó, mire és hogy osztjuk be a kajapénzt - , f?leg ahol sok a gyerek, és éhesek, a muszáj pedig nagy úr...... és így is készülhet olykor-olykor valami érdekes, finom. Szép napot és hetet kívánok! Éva-Anyóca
nekem nem tetszik. Jobbnak találom, ha simán újra melegítem.
Nekem meg nem tetszik, hogy annyira unatkozol, hogy muszaj itt firkalj. Legkozelebb legy szives lapozz es tartsd meg a velemenyed, kiveve, ha elkeszitetted.
Kedves witch! puszillak :) : ) Éva-Anyóca
Jaj, Eva-Anyoca, hogy Te milyen aranyosan valaszolsz meg az ilyen beszolasra is. :o) En meg rogton felkaptam a vizet, hehe. Az biztos, hogy a valaszod, jo kedvre deritett. L?ve, witch
witch! ne hidd, hogy nem bánt,............de ha sárkánnyá változom, magamnak lesz rossz, aki nem tetsz?leges reagálást ad, arról meg simán lepereg...., ha a rossz érzésemet kiadom. bár az tény, hogy az már rég bevett, csak új hozzászólok nem értik azt a szokást, hogy lépj szó nélkül tovább, és azokat akik sütnek-f?znek, fel merik tenni saját, illetve családi receptjeiket, ne szóljuk már le, ne alázzuk meg......ne bántsunk, az összes sértettségünket ne itt fröcsköljük már a másikra, aki a bajairól nem tehet, azt könny? a céltáblává tenni,..............de ez f?z?s oldal... :) én pedig nem vagyok céltábla :) de nagyon nem :) :) Éva-Anyóca
Ne is torodj vele, majd en jovok ide "sarkanykodni". :o) L?ve, witch
az is egy megoldás....................
Ott kezdem, hogy gyönyörüen van tálalva . Ahogy megláttam a receptet máris továbbküldtem a barátoknak, netán nem vennék észre. Biztos kifogom probálni mert mindég marad krumplistészta másnapra, az is lehet, hogz egyenesen igy készitem el, nem várom meg, hogy maradék legyen. Köszönöm az ötletet.
Kedves cserti jutka! Nagyon szépen köszönöm. :) Ahogy írtam, maradékból készült, de biztos a frissen készített krumplis tésztát gombóccá alakítva , szintén nagy siker lesz, lehet még jobb is, de vannak még gombócok, amik a maradék megmentése céljából készült az oldalamon. Nem igen lehet pazarolni manapság. Próbáltam csak szépen tálalni, örülök, ha megtetszett. :) Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá, és azon kedves ismer?söknek is, akiknek el lett küldve. :) Hideg van , de nagyon szép hetet kívánok ennek ellenére.........és várjuk a tavaszt !!! :) Éva-Anyóca
Mit?l ilyen szép szín?, ha f?zve van? Talán a paprikától? üdv: Ticcsi
Kedves terranova56, azaz Ticcsi ! A krumplis tésztát van, hogy hagymás alapon, vagy, hogy csak sima zsír és házi ?rölt pirospaprika ( f?szerpaprika ) alapon csinálom.................annyit tudnak a fiúk nyávogni, hogy néha nem teszek bele hagymát............ :) DE!! akár csak zsír és pirospaprika, akár zsír, vöröshagyma és pirospaprika, és erre jön rá a f?tt burgonya,.......szóval igen, ide csak és kizárólag finom, mint a púder olyan állagú ?rölt édes f?szerpaprikát használok, a szomszédomék csinálják, saját kez?leg a mag elültetést?l a palántáig, a palántától a gondos locsolás és egyéb dolgok, ami a földön történik, leszedés, tisztítás, szárítás, ?rlés, - a púder állagú, csodás illatú, és csodás nagyon er?s piros, zamatos kész ?rölt f?szerpaprikáig, igen : csak azt használok, azt lehet látni, azért ilyen piros. :) :) A bolti förtelem, a színe is, a többir?l nem beszélve.. :( :( Ezért ilyen, hogy a kész tészta gombóccá formázva, és még egyszer kif?zve meg tudja tartani a színét. :) Remélem tetszik, és el fog készülni. Jó étvágyat, megéri, szerintem finom. Éva-Anyóca
Majdnem megkönnyeztem ezt a receptet a gyönyör?ségt?l :D Ráadásul kisbabát várok, és állandóan kívánom a krumplis-paprikás-tejfölös ételeket. Biztosan elkészítem a közeljöv?ben!
Kedves Rekalein ! Ennél szebb dicséretet nem kaphattam volna, ezért az egyszer? de nagyszer? és laktató ötletért. Ezt a dicséretet meg én köszönöm szépen, de nagyon. :) Remélem, mihamarabb sikerül elkészíteni, lehet maradékból, lehet, ha elve direkt így készül,....megéri. Nagyon sok sikert kívánok az elkészítéséhez, és nagyon jó étvágyat a fogyasztásához ! :) :D Ha sikerül, és ízlik is, kérek egy visszajelzést, leginkább, hogy a pocaklakónak ízlett-e, amit az anyukája kívánt ? :) További szép napokat, kellemes, ám mégis izgalmas várakozást kívánok....és sok finomság elkészítését. :) Éva-Anyóca