Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplis tészta gombóc

Krumplis tészta gombóc
Krumplis tészta gombóc
32 perc / előkészület: 20 perc főzés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (38)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak szerettem volna a megmaradt krumplistésztát átmenteni másnapra, ebédre, egy kicsit másként, de finoman.

Nem engedhetjük meg, manapság főleg, hogy a megmaradt ételt kidobjuk, kicsit át kell gondolni, és más ízvilággal és küllemmel, de finom ételt varázsolhatunk az asztalra.

hozzávalók / 4 adag

A krumplis tésztához

A gombóchoz és a tálaláshoz

ajánlat

Könnyed zöldséglevest, karfiollevest, zöldségkrémlevest, esetleg csirkeapróléklevest kínáljunk előtte .

A tejföl szobahőmérsékletű legyen, mert lehűti a gombócot.

Tálaláskor kínálhatunk hozzá reszelt füstölt sajtot is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálba tesszük a megmaradt krumplis tésztát, áttörjük, sózzuk, borsozzuk, a felvert tojásokat beleöntjük, átkeverjük.
  2. Beleteszünk annyi lisztet, amivel jó formázható masszát kapunk, nem kell túl sok, gombócokat gyúrunk belőle.
  3. Lobogó, olajos, sós vízben kifőzzük.
  4. Tálaláskor tejföllel és reszelt sajttal  kínáljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 36 721
elküldve: 19
receptkönyvben: 527
elkészítve: 8/19
Facebookon megjelent: 1

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombóc burgonyás tésztából, krumplis tésztából gyúrt gombóc

Hozzászólások (38)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rekalein
Rekalein / rekalein Tue, 2016-01-26 13:25

Majdnem megkönnyeztem ezt a receptet a gyönyörűségtől :D Ráadásul kisbabát várok, és állandóan kívánom a krumplis-paprikás-tejfölös ételeket. Biztosan elkészítem a közeljövőben!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2016-01-28 00:27

Kedves Rekalein !

Ennél szebb dicséretet nem kaphattam volna, ezért az egyszerű de nagyszerű és laktató ötletért.
Ezt a dicséretet meg én köszönöm szépen, de nagyon. :)
Remélem, mihamarabb sikerül elkészíteni, lehet maradékból, lehet, ha elve direkt így készül,....megéri.
Nagyon sok sikert kívánok az elkészítéséhez, és nagyon jó étvágyat a fogyasztásához ! :) :D
Ha sikerül, és ízlik is, kérek egy visszajelzést, leginkább, hogy a pocaklakónak ízlett-e, amit az anyukája kívánt ? :)
További szép napokat, kellemes, ám mégis izgalmas várakozást kívánok....és sok finomság elkészítését. :)
Éva-Anyóca

terranova56
terranova56 Tue, 2015-02-17 16:55

Mitől ilyen szép színű, ha főzve van? Talán a paprikától?
üdv: Ticcsi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2015-02-18 09:18

Kedves terranova56, azaz Ticcsi !

A krumplis tésztát van, hogy hagymás alapon, vagy, hogy csak sima zsír és házi őrölt pirospaprika ( fűszerpaprika ) alapon csinálom.................annyit tudnak a fiúk nyávogni, hogy néha nem teszek bele hagymát............ :)
DE!! akár csak zsír és pirospaprika, akár zsír, vöröshagyma és pirospaprika, és erre jön rá a főtt burgonya,.......szóval igen, ide csak és kizárólag finom, mint a púder olyan állagú őrölt édes fűszerpaprikát használok, a szomszédomék csinálják, saját kezűleg a mag elültetéstől a palántáig, a palántától a gondos locsolás és egyéb dolgok, ami a földön történik, leszedés, tisztítás, szárítás, őrlés, - a púder állagú, csodás illatú, és csodás nagyon erős piros, zamatos kész őrölt fűszerpaprikáig, igen : csak azt használok, azt lehet látni, azért ilyen piros. :) :) A bolti förtelem, a színe is, a többiről nem beszélve.. :( :(

Ezért ilyen, hogy a kész tészta gombóccá formázva, és még egyszer kifőzve meg tudja tartani a színét. :)
Remélem tetszik, és el fog készülni.

Jó étvágyat, megéri, szerintem finom.
Éva-Anyóca

cserti jutka
cserti jutka Tue, 2015-02-17 06:31

Ott kezdem, hogy gyönyörüen van tálalva . Ahogy megláttam a receptet máris továbbküldtem a barátoknak, netán nem vennék észre. Biztos kifogom probálni mert mindég marad krumplistészta másnapra, az is lehet, hogz egyenesen igy készitem el, nem várom meg, hogy maradék legyen. Köszönöm az ötletet.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2015-02-18 09:09

Kedves cserti jutka!

Nagyon szépen köszönöm. :)

Ahogy írtam, maradékból készült, de biztos a frissen készített krumplis tésztát gombóccá alakítva , szintén nagy siker lesz, lehet még jobb is, de vannak még gombócok, amik a maradék megmentése céljából készült az oldalamon.
Nem igen lehet pazarolni manapság.
Próbáltam csak szépen tálalni, örülök, ha megtetszett. :)
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá, és azon kedves ismerősöknek is, akiknek el lett küldve. :)
Hideg van , de nagyon szép hetet kívánok ennek ellenére.........és várjuk a tavaszt !!! :)
Éva-Anyóca

lilibe
lilibe Mon, 2015-01-26 21:56

nekem nem tetszik. Jobbnak találom, ha simán újra melegítem.

witch
witch / witch Mon, 2015-01-26 23:09

Nekem meg nem tetszik, hogy annyira unatkozol, hogy muszaj itt firkalj. Legkozelebb legy szives lapozz es tartsd meg a velemenyed, kiveve, ha elkeszitetted.

witch
witch / witch Tue, 2015-01-27 18:23

Jaj, Eva-Anyoca, hogy Te milyen aranyosan valaszolsz meg az ilyen beszolasra is. :o) En meg rogton felkaptam a vizet, hehe. Az biztos, hogy a valaszod, jo kedvre deritett.
L♥ve, witch

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2015-01-27 22:18

witch!

ne hidd, hogy nem bánt,............de ha sárkánnyá változom, magamnak lesz rossz, aki nem tetszőleges reagálást ad, arról meg simán lepereg...., ha a rossz érzésemet kiadom.
bár az tény, hogy az már rég bevett, csak új hozzászólok nem értik azt a szokást, hogy lépj szó nélkül tovább, és azokat akik sütnek-főznek, fel merik tenni saját, illetve családi receptjeiket, ne szóljuk már le, ne alázzuk meg......ne bántsunk, az összes sértettségünket ne itt fröcsköljük már a másikra, aki a bajairól nem tehet, azt könnyű a céltáblává tenni,..............de ez főzős oldal... :)
én pedig nem vagyok céltábla :) de nagyon nem :) :)
Éva-Anyóca

witch
witch / witch Wed, 2015-01-28 19:27

Ne is torodj vele, majd en jovok ide "sarkanykodni". :o)
L♥ve, witch

3masmama
3masmama Mon, 2014-09-22 13:22

Ez fantasztikus ötlet. Ki fogom próbálni. Köszönöm a receptet.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2014-09-22 13:42

Kedves 3masmama!

Nagyon örülök, hogy tetszik a recept. :)

Maradék krumplistésztából, de akár direkt , frissen készültből, eleve e recept miatt készítve, nagyon finom megoldás, hogy együnk, laktatót , nem a már nem igazán kívánatos,megunt, amúgy pedig mégis ízletes ételt, kicsit variálva mégis valami finomat. :)

Remélem sikerül elkészíteni, és ízleni fog.

Mostanság sok ilyen étel készül,nálunk is, - egyrészt tényleg a laktató, egyszerű étel megunva, másrészt sajnos sokaknak gondot okoz az étel főzéséhez, sütéséhez alapanyag vásárlás, meggondolandó, mire és hogy osztjuk be a kajapénzt - , főleg ahol sok a gyerek, és éhesek, a muszáj pedig nagy úr...... és így is készülhet olykor-olykor valami érdekes, finom.
Szép napot és hetet kívánok!

Éva-Anyóca

solya051020
solya051020 Fri, 2013-04-19 09:59

Kedves Éva

Nekem egy olyan kérdésem lenne,hogy a tésztát átlehet törni normálisan?Úgy értem nem marad darabos?Rendes krumpli nyomóval törted át?Nagyon tetszik a recept,itt szemezgetek vele :)
Köszönöm előre is a választ :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-04-19 11:09

Kedves solya051020!

Amennyire tudtam, össze törtem krumplinyomóval a már kész, megmaradt krumplis tésztát.
Nem mondom, hogy teljesen pépes lett, vagy olyan állagú, mint a burgonyapüré, ha erre gondolsz, mert akkor nem mondanék igazat, volt, ahol érezni lehetett benne pici darabokat.

Ha szeretnéd, nagyon jó erővel rendelkezve, alaposan át lehet törni, biztos sikeresen sima lesz.
De én, nem is törekedtem teljesen arra, hogy teljesen össze legyen törve, ez is igaz...:)

És megéri, mert nagyon finom lett, és hasznosítva is lett a finom étek maradéka.:)
Ha arra gondolok, nem is igazán zavart, hogy némi darabokat találtunk benne,a férjem és a gyerekeim is csak ették, ízlett nekik! :), mert finom lett.. :)

Kívánom, hogy akár friss főzés során, akár mert megmaradt, sikerüljön elkészítened.
Kívánok hozzá nagyon jó étvágyat!
Remélem, hogy sikerül és ízleni fog.:)
Szép tavaszi hétvégét!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-04-19 11:22

Kedves agnes.orban378!

Köszönöm szépen.:)
Egyszerű, gyors, és finom étel született.:)
Remélem, hogy ha elkészíted, sikerélményed lesz , és ízleni fog neked és családodnak!:)

Szép tavaszi hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

betty1983
betty1983 Thu, 2013-04-18 20:44

Üdv:)
Egyszerűen nem találok szavakat. Olyan zseniális ez az ötlet, és ráadásul nemcsak pénztárcakímélő, de még a környezetünket is kíméljük. Nagyon nem szeretek ételt kidobni, ilyenkor mindig az éhező gyerekek jutnak eszembe.... Bárcsak több ilyen ötlet születne még, és sok követő hozzá. Akkor a boltokban sem lenne túlkínálat, nem lenne tonnaszámra kidobva annyi étel. A napokban olvastam egy cikket, hogy valamelyik tesconál több kuka is tele volt felbontatlan élelmiszerekkel, kenyerekkel, zsömlékkel stb. A hozzászólókat olvasva felvidultam, milyen lelkesek, és követik a jó példát:)
Isteni recept, mentve, küldve ismerősöknek, barátoknak!!! Köszönjük szépen Éva-Anyóca :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-04-19 11:20

Kedves betty1983!

Nagyon , tényleg nagyon örülök kedves szavaidnak! :)

Őszinte leszek: ez volt az egyik recept, amit nagyon , de nagyon félve raktam fel ( recept ez?), mert ugye nem nagy szám, csak maradék hasznosítása, gyors, és érdekes módon, ...és mit szólnak hozzá, hogy "csak" ilyen étel.., olyan hétköznapi semmiség..:(

Aztán a kellemes fogadtatás, nagyon örültem neki, hogy sokan, úgy mint most Te: örültek az egyszerűségének, finomságának, és érdekes megoldásnak, a maradék hasznosítására, és tényleg finom! :D

Szomorú az, amit írtál, hogy miket olvastál a híres nagy boltlánc kidobási módszeréről, borzasztó... :( :(
Próbálok ilyen ételeket főzni,sütni , készíteni....mert a mai világban erre igenis szükségünk van, nem dobálhatunk ki csak úgy valamit, mert maradt...nem azt a világot éljük, régen se, (anyai nagyanyám mindig erre tanított), legalábbis sokan nem tették meg, de manapság főleg nem tehetjük meg. A pénztárcánk nagyon meghatározó az életünkben. :)

Szeretném, hogy legyenek még ilyen ötletek, amint van, rakom fel, már bátrabban...:)

Remélem, hogy sikerül elkészíteni, és ízleni fog.:)
Köszönöm, hogy másnak is elküldted, remélem, nekik is sikerélmény lesz az elkészítés , és ízleni is fog.:)

Szép tavaszias hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

Bató Edit
Bató Edit Tue, 2012-12-11 12:23

Kedves Éva!
Hogy neked milyen klassz ötleteid vannak, nagyon kreatív vagy!
Gratulálok, Edit

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-12-11 23:10

Kedves Edit!

Ez csak egy egészen egyszerű, gyors , maradék megmentő ötlet volt! :-O
Mostanában muszáj ilyen ötletekkel előállni, nem lehet pazarolni. És néha az ilyen gyorsan kiagyalandó ötletek, a jobbak.
Remélem, hogy ízlik majd.:-O
Éva-Anyóca

laniko
laniko Sat, 2012-12-08 09:00

Kedves Éva-Anyóca!
Tudom, már többen írták, de ez a recept tényleg ZSENIÁLIS!
Mi is imádjuk a krumplis tésztát, (édesapámtól tanulva, jól megsütve serpenyőben), de még így is mindig marad, és másnap már valahogy nem kell senkinek. :)
DE MOST, hogy megtaláltam a receptedet, biztos nem fog már kidobásra kerülni!
Én is köszönöm ezt a szenzációs receptet!
És természetesen posztoltam face-n is, minden ismerősöm lássa! :D
Kellemes ünnepeket!
laniko

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-12-09 01:46

Kedves laniko!

Nagyon örülök neki, hogy megtetszett.:-O
Érdemes kipróbálni, tényleg bejött: finom.:-o

Mindig sajnáltam, ami megmaradt, kidobni nem dobtuk, de a kutyus már nem nézett rám jó szemmel a maradék láttán, főleg mostanság, havonta kétszer- háromszor biztos kapott.:-o
Így finom és újszerű a megoldás, ha marad.

Köszönöm, hogy tovább adtad , hátha ismerőseidnek is ízleni fog.:-O

Szép vasárnapot kívánok!
Éva-Anyóca

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Thu, 2012-12-06 07:43

Kedves Éva!
Hasznosítottam az ötletedet. Nekem nem volt krumplis tésztám, de volt káposztás tésztám. Ezt már másnap senki sem szokta megenni. A te ötleted alapján tettem hozzá reszelt sajtos felvert tojást és serpenyőben megsütöttem. Köretként tálaltam. Köszi. Piroska

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-12-06 13:24

Kedves Piroska!

Jaj de jó, örülök nagyon, hogy használható lett az ötlet.:-o

Micsoda finomságot találtál ki!! :-O,- igen, tényleg, igazad van, a másnapos káposztás tésztát tényleg nem esszük meg.....:-O
Jó ötlet, köszönöm.
Ki fogom próbálni.:-O
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca
Éva-Anyóca

twixy
twixy Wed, 2012-12-05 15:50

Mi is nagyon szeretjük a krumplis tésztát ,de valahogy mindig marad belőle.
Nagyon jó ötlet, én biztosan kifogom próbálni!
köszi!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-12-05 22:51

Kedves twixy!
Nagyon örülök neki, azt hittem, hogy butaság felrakni ezt a receptet, de most már örülök, hogy mégis megtettem.
Tényleg megéri , sokszor nem tud annyit főzni az ember, ami tényleg elfogy, és ha már marad, miért is ne legyen tovább fejleszthető és ehető?
Finom, remélem, hogy Neked is sikerül elkészíteni.:-o
Kellemes Adventi készülődést kívánok, és holnapra Télapó zsákkal hozott csokijait, ha kicsi is az a zsák:-o
Éva-Anyóca

Wawa
Wawa / Wawa Wed, 2012-12-05 15:02

Ez kimondottan zseniális ötlet, és még emellett finom is. Köszi a receptet, nem ma készült utoljára nálunk.

Wawa

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-12-05 22:53

Kedves Wawa!

Jaj de örülök, hogy ennyire tetszett, és ízlett. :-O :-O
Én meg azt hittem, hogy ez a recept nem lesz nyerő, mert csak maradványos,...bár természetesen frissen készült tésztából is készülhet, de ha marad...miért is ne folytatódhatna így?

Kedves egészségetekre, és örülök, hogy lesz máskor is.:-O
Kellemes Adventi készülődést kívánok Neked és családodnak!

Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-12-05 22:54

Kedves bridge!

Köszönöm szépen, remélem, ha elkészíted, akkor is jó ötletnek fogod tartani, és finomnak.:-O

Szép és kellemes Adventi készülődős napokat kívánok!
Éva-Anyóca

1280
tészta 750 g
burgonya 9 db
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
kacsazsír 2 ek
fűszerpaprika 1 ek
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
tojás 4 db
finomliszt 8 evőkanál
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
sajt 10 dkg
tejföl 175 g