Nosalty Logó

Krumplis tészta gombóc

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Ezen a képen: Krumplis tészta gombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A krumplis tésztához

A gombóchoz és a tálaláshoz

Összesen 1217 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A krumplis tésztához

A gombóchoz és a tálaláshoz

Összesen 4868 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A krumplis tésztához

A gombóchoz és a tálaláshoz

Összesen 195 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1604.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    718 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    515 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    491 micro
Összesen 1217 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179 g

Zsír

  • Összesen
    102.3 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    946 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6417.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    600 mg
  • Kálcium
    1246 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    668 mg
  • Foszfor
    2874 mg
  • Nátrium
    961 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    798.1 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1085.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    940 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2061 micro
  • Kolin:
    838 mg
  • Retinol - A vitamin:
    835 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1128 micro
  • β-crypt
    267 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1963 micro
Összesen 4868 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 195 Kcal

Hozzávalók

A krumplis tésztához

A gombóchoz és a tálaláshoz

Elkészítés

A krumplis tésztához

  1. Egy tálba tesszük a megmaradt krumplis tésztát, áttörjük, sózzuk, borsozzuk, a felvert tojásokat beleöntjük, átkeverjük.
  2. Beleteszünk annyi lisztet, amivel jó formázható masszát kapunk, nem kell túl sok, gombócokat gyúrunk belőle.
  3. Lobogó, olajos, sós vízben kifőzzük.
  4. Tálaláskor tejföllel és reszelt sajttal kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 38559
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 05.

Ajánló

Könnyed zöldséglevest, karfiollevest, zöldségkrémlevest, esetleg csirkeapróléklevest kínáljunk előtte . A tejföl szobahőmérsékletű legyen, mert lehűti a gombócot. Tálaláskor kínálhatunk hozzá reszelt füstölt sajtot is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Éva-Anyóca 351 recept

Csak szerettem volna a megmaradt krumplistésztát átmenteni másnapra, ebédre, egy kicsit másként, de finoman. Nem engedhetjük meg, manapság főleg, hogy a megmaradt ételt kidobjuk, kicsit át kell gondolni, és más ízvilággal és küllemmel, de finom ételt varázsolhatunk az asztalra.

Hozzászólások

bridge

Wow, ez nagyon ötletes és biztos finom is :) Köszi, Bridge

Éva-Anyóca

Kedves bridge! Köszönöm szépen, remélem, ha elkészíted, akkor is jó ötletnek fogod tartani, és finomnak.:-O Szép és kellemes Adventi készül?d?s napokat kívánok! Éva-Anyóca

Wawa

Ez kimondottan zseniális ötlet, és még emellett finom is. Köszi a receptet, nem ma készült utoljára nálunk. Wawa

Éva-Anyóca

Kedves Wawa! Jaj de örülök, hogy ennyire tetszett, és ízlett. :-O :-O Én meg azt hittem, hogy ez a recept nem lesz nyer?, mert csak maradványos,...bár természetesen frissen készült tésztából is készülhet, de ha marad...miért is ne folytatódhatna így? Kedves egészségetekre, és örülök, hogy lesz máskor is.:-O Kellemes Adventi készül?dést kívánok Neked és családodnak! Éva-Anyóca

twixy

Mi is nagyon szeretjük a krumplis tésztát ,de valahogy mindig marad bel?le. Nagyon jó ötlet, én biztosan kifogom próbálni! köszi!

Éva-Anyóca

Kedves twixy! Nagyon örülök neki, azt hittem, hogy butaság felrakni ezt a receptet, de most már örülök, hogy mégis megtettem. Tényleg megéri , sokszor nem tud annyit f?zni az ember, ami tényleg elfogy, és ha már marad, miért is ne legyen tovább fejleszthet? és ehet?? Finom, remélem, hogy Neked is sikerül elkészíteni.:-o Kellemes Adventi készül?dést kívánok, és holnapra Télapó zsákkal hozott csokijait, ha kicsi is az a zsák:-o Éva-Anyóca

Csiki Piroska

Kedves Éva! Hasznosítottam az ötletedet. Nekem nem volt krumplis tésztám, de volt káposztás tésztám. Ezt már másnap senki sem szokta megenni. A te ötleted alapján tettem hozzá reszelt sajtos felvert tojást és serpeny?ben megsütöttem. Köretként tálaltam. Köszi. Piroska

Éva-Anyóca

Kedves Piroska! Jaj de jó, örülök nagyon, hogy használható lett az ötlet.:-o Micsoda finomságot találtál ki!! :-O,- igen, tényleg, igazad van, a másnapos káposztás tésztát tényleg nem esszük meg.....:-O Jó ötlet, köszönöm. Ki fogom próbálni.:-O Szép napot kívánok! Éva-Anyóca Éva-Anyóca

laniko

Kedves Éva-Anyóca! Tudom, már többen írták, de ez a recept tényleg ZSENIÁLIS! Mi is imádjuk a krumplis tésztát, (édesapámtól tanulva, jól megsütve serpeny?ben), de még így is mindig marad, és másnap már valahogy nem kell senkinek. :) DE MOST, hogy megtaláltam a receptedet, biztos nem fog már kidobásra kerülni! Én is köszönöm ezt a szenzációs receptet! És természetesen posztoltam face-n is, minden ismer?söm lássa! :D Kellemes ünnepeket! laniko

Éva-Anyóca

Kedves laniko! Nagyon örülök neki, hogy megtetszett.:-O Érdemes kipróbálni, tényleg bejött: finom.:-o Mindig sajnáltam, ami megmaradt, kidobni nem dobtuk, de a kutyus már nem nézett rám jó szemmel a maradék láttán, f?leg mostanság, havonta kétszer- háromszor biztos kapott.:-o Így finom és újszer? a megoldás, ha marad. Köszönöm, hogy tovább adtad , hátha ismer?seidnek is ízleni fog.:-O Szép vasárnapot kívánok! Éva-Anyóca

Bató Edit

Kedves Éva! Hogy neked milyen klassz ötleteid vannak, nagyon kreatív vagy! Gratulálok, Edit

Éva-Anyóca

Kedves Edit! Ez csak egy egészen egyszer?, gyors , maradék megment? ötlet volt! :-O Mostanában muszáj ilyen ötletekkel el?állni, nem lehet pazarolni. És néha az ilyen gyorsan kiagyalandó ötletek, a jobbak. Remélem, hogy ízlik majd.:-O Éva-Anyóca

betty1983

Üdv:) Egyszer?en nem találok szavakat. Olyan zseniális ez az ötlet, és ráadásul nemcsak pénztárcakímél?, de még a környezetünket is kíméljük. Nagyon nem szeretek ételt kidobni, ilyenkor mindig az éhez? gyerekek jutnak eszembe.... Bárcsak több ilyen ötlet születne még, és sok követ? hozzá. Akkor a boltokban sem lenne túlkínálat, nem lenne tonnaszámra kidobva annyi étel. A napokban olvastam egy cikket, hogy valamelyik tesconál több kuka is tele volt felbontatlan élelmiszerekkel, kenyerekkel, zsömlékkel stb. A hozzászólókat olvasva felvidultam, milyen lelkesek, és követik a jó példát:) Isteni recept, mentve, küldve ismer?söknek, barátoknak!!! Köszönjük szépen Éva-Anyóca :)

Éva-Anyóca

Kedves betty1983! Nagyon , tényleg nagyon örülök kedves szavaidnak! :) ?szinte leszek: ez volt az egyik recept, amit nagyon , de nagyon félve raktam fel ( recept ez?), mert ugye nem nagy szám, csak maradék hasznosítása, gyors, és érdekes módon, ...és mit szólnak hozzá, hogy "csak" ilyen étel.., olyan hétköznapi semmiség..:( Aztán a kellemes fogadtatás, nagyon örültem neki, hogy sokan, úgy mint most Te: örültek az egyszer?ségének, finomságának, és érdekes megoldásnak, a maradék hasznosítására, és tényleg finom! :D Szomorú az, amit írtál, hogy miket olvastál a híres nagy boltlánc kidobási módszerér?l, borzasztó... :( :( Próbálok ilyen ételeket f?zni,sütni , készíteni....mert a mai világban erre igenis szükségünk van, nem dobálhatunk ki csak úgy valamit, mert maradt...nem azt a világot éljük, régen se, (anyai nagyanyám mindig erre tanított), legalábbis sokan nem tették meg, de manapság f?leg nem tehetjük meg. A pénztárcánk nagyon meghatározó az életünkben. :) Szeretném, hogy legyenek még ilyen ötletek, amint van, rakom fel, már bátrabban...:) Remélem, hogy sikerül elkészíteni, és ízleni fog.:) Köszönöm, hogy másnak is elküldted, remélem, nekik is sikerélmény lesz az elkészítés , és ízleni is fog.:) Szép tavaszias hétvégét kívánok! Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

biztos nagyon fincsi lehet, ügyes ötlet, én biztos kipróbálom, gratula

Éva-Anyóca

Kedves agnes.orban378! Köszönöm szépen.:) Egyszer?, gyors, és finom étel született.:) Remélem, hogy ha elkészíted, sikerélményed lesz , és ízleni fog neked és családodnak!:) Szép tavaszi hétvégét kívánok! Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Kedves Éva Nekem egy olyan kérdésem lenne,hogy a tésztát átlehet törni normálisan?Úgy értem nem marad darabos?Rendes krumpli nyomóval törted át?Nagyon tetszik a recept,itt szemezgetek vele :) Köszönöm el?re is a választ :)

Éva-Anyóca

Kedves solya051020! Amennyire tudtam, össze törtem krumplinyomóval a már kész, megmaradt krumplis tésztát. Nem mondom, hogy teljesen pépes lett, vagy olyan állagú, mint a burgonyapüré, ha erre gondolsz, mert akkor nem mondanék igazat, volt, ahol érezni lehetett benne pici darabokat. Ha szeretnéd, nagyon jó er?vel rendelkezve, alaposan át lehet törni, biztos sikeresen sima lesz. De én, nem is törekedtem teljesen arra, hogy teljesen össze legyen törve, ez is igaz...:) És megéri, mert nagyon finom lett, és hasznosítva is lett a finom étek maradéka.:) Ha arra gondolok, nem is igazán zavart, hogy némi darabokat találtunk benne,a férjem és a gyerekeim is csak ették, ízlett nekik! :), mert finom lett.. :) Kívánom, hogy akár friss f?zés során, akár mert megmaradt, sikerüljön elkészítened. Kívánok hozzá nagyon jó étvágyat! Remélem, hogy sikerül és ízleni fog.:) Szép tavaszi hétvégét! Éva-Anyóca

3masmama

Ez fantasztikus ötlet. Ki fogom próbálni. Köszönöm a receptet.

Éva-Anyóca

Kedves 3masmama! Nagyon örülök, hogy tetszik a recept. :) Maradék krumplistésztából, de akár direkt , frissen készültb?l, eleve e recept miatt készítve, nagyon finom megoldás, hogy együnk, laktatót , nem a már nem igazán kívánatos,megunt, amúgy pedig mégis ízletes ételt, kicsit variálva mégis valami finomat. :) Remélem sikerül elkészíteni, és ízleni fog. Mostanság sok ilyen étel készül,nálunk is, - egyrészt tényleg a laktató, egyszer? étel megunva, másrészt sajnos sokaknak gondot okoz az étel f?zéséhez, sütéséhez alapanyag vásárlás, meggondolandó, mire és hogy osztjuk be a kajapénzt - , f?leg ahol sok a gyerek, és éhesek, a muszáj pedig nagy úr...... és így is készülhet olykor-olykor valami érdekes, finom. Szép napot és hetet kívánok! Éva-Anyóca

lilibe

nekem nem tetszik. Jobbnak találom, ha simán újra melegítem.

witch

Nekem meg nem tetszik, hogy annyira unatkozol, hogy muszaj itt firkalj. Legkozelebb legy szives lapozz es tartsd meg a velemenyed, kiveve, ha elkeszitetted.

Éva-Anyóca

Kedves witch! puszillak :) : ) Éva-Anyóca

witch

Jaj, Eva-Anyoca, hogy Te milyen aranyosan valaszolsz meg az ilyen beszolasra is. :o) En meg rogton felkaptam a vizet, hehe. Az biztos, hogy a valaszod, jo kedvre deritett. L?ve, witch

Éva-Anyóca

witch! ne hidd, hogy nem bánt,............de ha sárkánnyá változom, magamnak lesz rossz, aki nem tetsz?leges reagálást ad, arról meg simán lepereg...., ha a rossz érzésemet kiadom. bár az tény, hogy az már rég bevett, csak új hozzászólok nem értik azt a szokást, hogy lépj szó nélkül tovább, és azokat akik sütnek-f?znek, fel merik tenni saját, illetve családi receptjeiket, ne szóljuk már le, ne alázzuk meg......ne bántsunk, az összes sértettségünket ne itt fröcsköljük már a másikra, aki a bajairól nem tehet, azt könny? a céltáblává tenni,..............de ez f?z?s oldal... :) én pedig nem vagyok céltábla :) de nagyon nem :) :) Éva-Anyóca

witch

Ne is torodj vele, majd en jovok ide "sarkanykodni". :o) L?ve, witch

Éva-Anyóca

az is egy megoldás....................

Törölt felhasználó

Ott kezdem, hogy gyönyörüen van tálalva . Ahogy megláttam a receptet máris továbbküldtem a barátoknak, netán nem vennék észre. Biztos kifogom probálni mert mindég marad krumplistészta másnapra, az is lehet, hogz egyenesen igy készitem el, nem várom meg, hogy maradék legyen. Köszönöm az ötletet.

Éva-Anyóca

Kedves cserti jutka! Nagyon szépen köszönöm. :) Ahogy írtam, maradékból készült, de biztos a frissen készített krumplis tésztát gombóccá alakítva , szintén nagy siker lesz, lehet még jobb is, de vannak még gombócok, amik a maradék megmentése céljából készült az oldalamon. Nem igen lehet pazarolni manapság. Próbáltam csak szépen tálalni, örülök, ha megtetszett. :) Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá, és azon kedves ismer?söknek is, akiknek el lett küldve. :) Hideg van , de nagyon szép hetet kívánok ennek ellenére.........és várjuk a tavaszt !!! :) Éva-Anyóca

terranova56

Mit?l ilyen szép szín?, ha f?zve van? Talán a paprikától? üdv: Ticcsi

Éva-Anyóca

Kedves terranova56, azaz Ticcsi ! A krumplis tésztát van, hogy hagymás alapon, vagy, hogy csak sima zsír és házi ?rölt pirospaprika ( f?szerpaprika ) alapon csinálom.................annyit tudnak a fiúk nyávogni, hogy néha nem teszek bele hagymát............ :) DE!! akár csak zsír és pirospaprika, akár zsír, vöröshagyma és pirospaprika, és erre jön rá a f?tt burgonya,.......szóval igen, ide csak és kizárólag finom, mint a púder olyan állagú ?rölt édes f?szerpaprikát használok, a szomszédomék csinálják, saját kez?leg a mag elültetést?l a palántáig, a palántától a gondos locsolás és egyéb dolgok, ami a földön történik, leszedés, tisztítás, szárítás, ?rlés, - a púder állagú, csodás illatú, és csodás nagyon er?s piros, zamatos kész ?rölt f?szerpaprikáig, igen : csak azt használok, azt lehet látni, azért ilyen piros. :) :) A bolti förtelem, a színe is, a többir?l nem beszélve.. :( :( Ezért ilyen, hogy a kész tészta gombóccá formázva, és még egyszer kif?zve meg tudja tartani a színét. :) Remélem tetszik, és el fog készülni. Jó étvágyat, megéri, szerintem finom. Éva-Anyóca

Rekalein

Majdnem megkönnyeztem ezt a receptet a gyönyör?ségt?l :D Ráadásul kisbabát várok, és állandóan kívánom a krumplis-paprikás-tejfölös ételeket. Biztosan elkészítem a közeljöv?ben!

Éva-Anyóca

Kedves Rekalein ! Ennél szebb dicséretet nem kaphattam volna, ezért az egyszer? de nagyszer? és laktató ötletért. Ezt a dicséretet meg én köszönöm szépen, de nagyon. :) Remélem, mihamarabb sikerül elkészíteni, lehet maradékból, lehet, ha elve direkt így készül,....megéri. Nagyon sok sikert kívánok az elkészítéséhez, és nagyon jó étvágyat a fogyasztásához ! :) :D Ha sikerül, és ízlik is, kérek egy visszajelzést, leginkább, hogy a pocaklakónak ízlett-e, amit az anyukája kívánt ? :) További szép napokat, kellemes, ám mégis izgalmas várakozást kívánok....és sok finomság elkészítését. :) Éva-Anyóca

Hozzávalók

A krumplis tésztához

A gombóchoz és a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek