r
Nosalty Logó

Rakott zsályás - zelleres burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Rakott zsályás - zelleres burgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 590 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3540 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2483.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    848 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    656 mg
  • Nátrium
    859 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    334.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    869 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    2630 micro
  • β-karotin
    6333 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 590 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    173.6 g

Zsír

  • Összesen
    173.3 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    516 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14899.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    5088 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    591 mg
  • Foszfor
    3939 mg
  • Nátrium
    5155 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    323.2 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    2009 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5212 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    300 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    280 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1389 micro
  • α-karotin
    15782 micro
  • β-karotin
    37999 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    1274 micro
Összesen 3540 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    454 micro
  • β-karotin
    1092 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megpucoljuk, vékonyan felkarikázzuk, a zellergumót is megtisztítjuk és ugyanolyan vékonyra szeleteljük, mint a burgonyát, majd a sárgarépát is tisztítjuk, és felkarikázzuk.
  2. A zsályát frissen leszedve mossuk, lecsepegtetjük, kicsikre tépkedjük.
  3. Egy tálba tesszük: a felkarikázott burgonyát, a zellergumót, a sárgarépát, a zsályeleveleket, a sót és az őrölt borsot, ízlés szerinti mennyiségben, a reszelt parmezánt, a tejszínt, a tejet, és alaposan, de óvatosan elkeverjük, és egy tepsibe belerakjuk. Lehetőleg a felső réteg csak burgonya legyen, a maradék tejszínes-tejes-sajtos levet ráöntjük, és a tetejét megszórjuk a parmezán sajttal, alufóliával lefedjük.
  4. Betesszük a sütőbe és készre sütjük (szép piros lesz a teteje, nem kell feltétlen levenni az alufóliát, az idő függ a hozzávalók mennyiségétől is).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40 x30 x 8
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2729
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 11.

Ajánló

Aki szereti a gyors, burgonyás, mégis különleges köretes, vagy egytálételes megoldást feltétlenül próbálja ki, akár a sárgarépával, vagy anélkül. :-)) Finom bort kínáljunk hozzá, akár egytálétel, akár köret:-)))

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott zsályás - zelleres burgonya
Éva-Anyóca 350 recept

Láttam a tv-ben a főzős csatornán Jamie Oliver műsorát. Megtetszett ez a gyors és finom étel, ami lehet egytálétel, és lehet sült fokhagymás oldalas, vagy bárányhús mellé köret is:-))) Én a késő nyári 30 fokos nagy melegben egytálételként készítettem el. Nyár vége, és egy tepsi zsályás-tejszínes-zelleres burgonya, csak jó sülhet ki belőle:-))A zeller nagyon finom, édes ízű lett, nem gondoltam volna:-)) a saját ötlet az én részemről, egy másik ételhez vásárolt, de kimaradt sárgarépa, amivel színben is szép lett az étel, és ízben is passzolt mindenhez:-)) Sikerült , és önálló ételként is finom, de azóta már készült fokhagymás sült hús mellé köretnek, és úgy is finomra sikerült nagyon:-)) Bevált mindkét mód, bekerült a család szokásos főzési menetrendjébe:-))) Akinek van az udvarában kemence, abban is elkészítheti. Jamie legalábbis abban készítette, a gázsütő volt az alternativa. Nekem nincs kemencém, de finom lett így is.:-)) Ennyi a történet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek