Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplis kenyér öregtésztával

Krumplis kenyér öregtésztával
Krumplis kenyér öregtésztával
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évi néni majdnem mindig használ joghurtot vagy kefírt és pici mézet a kenyérsütéshez, úgyhogy ideje volt kipróbálnom! A tészta gyönyörű sima lett, és a lágysága ellenére sem volt nehéz formázni. Puha, rugalmas kenyeret kaptam; a krumplipüré, zsiradék, tej, kefír, joghurt, mind lágyítják a kenyértésztát.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az összes langyos hozzávalót kézzel, vagy géppel rugalmas, fényes, lágy tésztává dagasztjuk, majd 1-1,5 óra alatt duplájára kelesztjük.
  2. Ezután kerek cipóra formázzuk, és sütőpapírral bélelt kelesztőtálban újból kelesztjük 30 percig.
  3. Ezalatt a sütőt 250 fokra melegítjük, a fedeles jénai, cserép vagy öntöttvas edénnyel, és kis vizes edénnyel a sütő aljában.
  4. Sütés előtt lespricceljük a tészta tetejét olajos vízzel, megszórjuk liszttel, bevagdossuk, és papírostól a forró sütőedénybe pottyantjuk.
  5. Lefedve sütjük 230 fokon 30 percig, majd a fedőt levéve 200 fokon még kb. 20 percig. Mikor szép aranybarna színt kapott, tűpróbát végzünk.
  6. Ha kész, a sütőből azonnal kivesszük, vízzel lepermetezzük, és rácson hűtjük.
  • sütési hőfok: 230°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 444
elküldve: 1
receptkönyvben: 30
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Torma

Mióta szakács: 2012.10.05.
102 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kovászos kenyér, házi kenyér, burgonyás kenyér, öregtésztás házi kenyér

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Thu, 2013-06-13 20:13

Húúú, ez tényleg olyan kenyérnek tűnik, amit én is egy ültő helyemben megennék, aztán fel se állnék fél napig! Az ilyen kenyerekhez mindig liba- vagy kacsazsírt szoktam enni, mert erre valahogy muszáj azt tenni, na meg sok hagymát, paradicsomot :)

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-06-14 01:20

Teljesen igazad van, kis "kenyér specialista"!!!! Ez olyan jó tunkolós kenyér volt!!! Kellemes hétvégét, T:)
Úi; ez a Te évszakod, a sok friss zöldséggel a piacokon!!!

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-06-11 07:10

Annyira emelkedett, hogy majdnem lelökte az öntöttvas edény fedelét; azért repedt szét....nem tudott feljebb terjeszkedni....szivesen kinálnálak, ha közelebb laknál! T:)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2013-06-11 22:03

Na azt nézd meg, amit az é kis Kelém csinált. Sajnos eltökítettem az email címedet , mert most más program van fenn, de ha megadnád nekem az evineni@gmail.com címre, gyorsan küldenék egy fotót, hogy milyen lett az első igazán szuper kefir kovászos kuglófom. Csak annyit mondok róla, hogy a fiam a felét egy ültő helyében felfalta házi baracklekvárral. Köszönet érte. Remélem a többivel is így járok majd. Üdv: Évi néni

Torma
Torma / Torma Wed, 2013-06-12 02:35

Azta, de jó hír! Remelem felteszed a NS-ra? Szerintem is szuper a kefírkovász! Olyan selymes lesz tőle a teszta! En a kefirkovaszos langosba vagyok totál beleesve!!! Emailem: tormanosalty@gmal.com

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2013-06-08 14:34

Ez aztan egy guszta kenyer Tormica!!!! El is mentettem jobb napokra, majd megsutom, ha lesz ra alkalmam!! Puszi, Csuki:)))

Torma
Torma / Torma Sun, 2013-06-09 01:44

Köszi Csuki :))) sok jo alkalmat kívánok kellemes hétvégével, puszi, Tormi :)
Várom a jo kis receptjeidet....hiányoznak! Majd ha lesz időd....

Torma
Torma / Torma Sat, 2013-06-08 11:02

Kösz; szegénykém nem mosolygott sokáig, mert felfaltuk nagyon hamar... :))) T

343
kenyérliszt BL80 3 bögre
öregtészta 250 g
instant élesztő 1 kávéskanál
méz 0.25 ek
burgonya 1 db
tej 1 dl
kefir 1 dl
1 tk
olívaolaj 2 ek
vaj 2 ek
víz 0.5 dl