Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kovászos kenyér Ikó konyhájából

Kovászos kenyér Ikó konyhájából
Kovászos kenyér Ikó konyhájából
95 perc / előkészület: 20 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kísérletezem a kovászos kenyerek legfinomabbikának megsütésével.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Akik saját maguk szeretnék a kenyeret megsütni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát bedagasztjuk. 1 órát kelni hagyjuk.
  2. Megdagasztjuk, majd 1 ek olaj hozzáadásával tovább dagasztjuk. Ismént 1 órát kelni hagyjuk.
  3. Újra megdagasztjuk, formára igazítjuk, papírral bélelt formába tesszük. A tetejét pengével bevágjuk.
  4. Letakarva újra kelni hagyjuk 1-2 órát.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük kb. 75 perc alatt.
  6. Türelemmel megvárjuk, míg legalább langyosra hűl!
  • sütési hőfok: 170°C
  • költség: 300 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 570
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Ikó

Mióta szakács: 2010.10.06.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: szüret, húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

fehér kenyér, kovászos kenyér, kenyér kovásszal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kabai füles
kabai füles Thu, 2018-07-26 11:44

Elterjedtek lettek a kenyérsütőgépek, de kevés a valóban használható alaprecept, olyan kétbalkezeseknek, mint én. "Szerencsétlenségemre" van egy Sencor mindentudó kenyérsütőgépem, amit szeretnék kihasználni.
A liszt+víz+élesztő, olaj, só, cukor kombóból általában csak fűrészpor ízűt sikerült kisütni, nagyon unalmas lett. Évkre elment a kedvem, de
szeretnék végre olyan mindennapos fehér vagy félbarna kenyér receptet, pl. kovászost vagy bármilyet, aminek valódi házias íze és illata van.
Mi a véleményetek a porkovászról, tejsavóporról, hogyan használjam, mert nincs a zacsin sok infó.

384
kovász 40 dkg
kenyérliszt BL80 100 dkg
5 dkg
cukor 5 dkg
víz 6 dl
almaecet 5 ek
napraforgó olaj 1 ek