Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplis kenyér márti1218 konyhájából

Krumplis kenyér márti1218 konyhájából
Krumplis kenyér márti1218 konyhájából
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pár éve rákaptam a kenyérsütésre, örömömet lelem benne, egészséges, és a családom is értékeli az általam sütött kenyeret. Az alapokat a Limara péksége oldalról sajátítottam el, és azóta számtalan variációját sütöttem meg. Ezt kedveljük a legjobban, mert 3 nap múlva sem száraz, de egy hét múlva is élvezhető, minden ártó adalék nélkül készül.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hámozzuk meg a krumplit, főzzük puhára, szűrjük le és törjük át, hagyjuk kihűlni.
  2. A lisztet tegyük egy keverőtálba, az élesztőt keverjük el egy teáskanál cukor és a tejes víz elegyével.
  3. Az áttört krumplit, a lisztet, az élesztős vizet, sót és az olajat kézzel vagy keverőgéppel dolgozzuk össze, kb. tíz percig keverjük. Takarjuk le, és kelesszük duplájára. 1-2 óra a konyha hőmérsékletétől függően.
  4. Gyúrjuk át a tésztát, formázzuk meg (én ellapogatom ovális formára, feltekerem, és a tészta vége alulra kerül). Lisztezett jénaiedénybe tesszük, tetejét átlósan bevagdossuk, és lefedjük. Tehetjük tepsire is, csak akkor tegyünk a sütő aljába egy tűzálló edénybe vizet, mert a kelt tészta szereti a gőzt.
  5. 200 fokon légkeveréssel vagy 220 fokon alul-felül sütéssel süssük 35 percet, vegyük le a jénai tetejét, és még süssük 5-10 percet, míg aranybarna színt nem kap a kenyerünk. Rácson hagyjuk kihűlni.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 625
elküldve: 1
receptkönyvben: 44
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

márti1218

Mióta szakács: 2017.08.08.
72 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

burgonyás vekni

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

493
burgonya 2 közepes db
finomliszt 60 dkg
olívaolaj 1 ek
2 teáskanál
tej 1 dl
víz 2 dl
cukor 1 teáskanál
friss élesztő 2 dkg