r
Nosalty Logó

Ropogós héjú burgonyás kenyér

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Ropogós héjú burgonyás kenyér
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
190 °C
római tál
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 568 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2264 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 222 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1075.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    784 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 568 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4303.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    710 mg
  • Nátrium
    3138 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    417.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    445.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 2264 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 222 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Megmosunk 2 kisebb burgonyát, vizesen betesszük a mikróba, így pár perc alatt héjában megfő.
  3. Kenyérsütőbe rakjuk a megfőtt burgonyát, lisztet, olajat, sót, felfuttatott élesztőt.
  4. Ha kell még hozzá liszt (burgonyától függ) adunk hozzá, de ne legyen kemény a tészta.
  5. Dagasztjuk, duplájára kelesztjük (kenyérsütő hiányában kézzel fél órát kell dagasztani minimum és 1 órát keleszteni letakarva, meleg helyen).
  6. Cipó alakúra formázzuk, kicsit bevagdossuk, vízzel megkenjük, majd óvatosan egy sütőzacskóba helyezzük.
  7. A sütőzacskót 2-3 helyen tűvel kilyukasztjuk, majd sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 37
  • 7 napos nézettség: 212
  • Össznézettség: 131535
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 30.

Ajánló

Aki szereti a ropogós héjú, házi kenyeret:)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nem szeretem a kenyérsütőben készült kenyér héját, olyan igazi ropogós, házi jellegűre vágytam. Ez tényleg olyan! Isteni! Pataki tálban, fedő nélkül szoktam sütni, miután zacskóba teszem, így szép kenyér formájú lesz.

Hozzászólások (28)

samu49

Most az átalakítás óta nem tudom normálisan lementeni az oldalt.Régen úgy mentette mint a képen látható,de most a HTML-s teljesen másképp hozza.Különben remek az oldal,sokat böngészem ha id?m engedi.

Törölt felhasználó

Én egyáltalán nem tudom elmenteni, és igy sajnos sok jó receptr?l lemaradok.

gömbicica

Én sem találok olyan funkciót, ami régen megvolt, hogy "receptkönyvbe" Valahogy mégis csak be lehet varázsolni, ha 27 embernek már sikerült. De én is szívesen eltettem volna :-( . S?t! Több mást is már az új verzióból ) Valaki esetleg tudna segíteni?

hosieva

A kép alatt van 3 szürke csík,az els? a receptkönyvembe,arra katt,és már el is van mentve!

samu49

Az rendben is van hogy a receptkönyvbe teszem.De régebben egy saját mappába raktam több receptet mit most nem tudok elkövetni mert másképp lehet menteni /mentés másképp-HTML /itt egy szétszórt alkotást ad.Eddig az Adobe Reader egy rendezett oldalt adott ki.Majd kitalálom hogy is m?ködik most,mert mindenre van valami megoldás.

Sz. Ági

A pataki tálat be kell áztatni el?tte, vagy szárazon teszed bele a kenyeret? Ági

Törölt felhasználó

Szia! Amikor süt?zacskóban sütöm, nem teszek rá fed?t, csak óvatosan belecsúsztatom, majd a pataki tál aljába rakom (nekem mázas van). Süt?zacsi hiányában a pataki tálat süt?papírral bélelem ki (érdemes jobb min?ség?t venni, mert már volt hogy pórul jártam) a fed?jét beáztatom, és kb 20 perc sütés után veszem le.

Sz. Ági

Id?közben kész lett a kenyerem. Nem áztattam be a tálat, csak zacskóstul beletettem, és sikerült. Pont olyan lett, mint a tied a képen, szép formás. Az ízér?l egyel?re nem tudok nyilatkozni, most várjuk hogy h?ljön...

Törölt felhasználó

Remélem az ízével is elégedett leszel:) Örülök, hogy sikerült!

Moncsa

Szia Jim! Elarulnad legyszi, mennyi az a "bogre viz"? 2 dl, 2,5 dl, 3 dl? Nagyon nem mindegy :) Szivesen megsutnem a kenyeret, de kenyersuto gepben, ezért lenne szuksegem egzakt mennyisegekre, ha megoldhato. Koszi elore is! Moncsa

Törölt felhasználó

Kedves Moncsa! Inkább 2,5-3 dl, nekem ilyen bögréim vannak:))) Az az igazság, soha nem mérek semmit, ha vesz fel még lisztet, akkor adok hozzá kicsit (krumplitól is függ). Kenyérsüt? gépben még nem sütöttem, csak dagasztani szoktam benne! Remélem, ízleni fog. szép napot

Moncsa

Hu, ez gyors volt :D Az a gond, hogy a kenyersutobe nem szabad hozzaadogatni utolag, mert osszeeshet a teszta. Szoval, vagy eltalalom elsore, vagy nem lesz jo a kenyer. Bogreim meg vannak mindenfelek, 1-5 dl-ig ;) Azert majd kiprobalom, hatha osszejon.

Törölt felhasználó

Remélem, sikerrel jársz! Próbáld 3 dl-rel

vanilia21

Szia Jim! Engem az erdekelne,hogy a "pici cukor" illetve "kevés Olivaolaj" milyen mennyiseget takar? En is kenyersutogepben szeretnem elkesziteni, ezert kellene a pontos mertek hozza. Koszonom elore is! Amugy gyonyoru a kenyered!!!!!!!!

Törölt felhasználó

Szia :) cukorból elég 1 teáskanálnyi, oliva meg olyan 2-3 ev?kanál. Én csak úgy hozzálöttyintem. Próbáld ki süt?zacsiban is, úgy az igazi:))) (csak keleszt?, dagasztó programot használsz a gépben, aztán a végén bevagdosod, vízzel kened és zacskóba dobod, 50 perc alatt 190 fokon ilyen lesz) Üdv

vanilia21

koszonom a gyors valaszt! Megprobalom,ahogy irtad. Bar tegnap megsutottem mar egy masik kenyer receptet jenaiban,de nekem nem lett olyan ,mint a kepen.:-( Ezert szeretnem a te receptedet kiprobalni.Hatha ezzel sikerem lesz a csaladnal.Bar ok mindenre azt mondjak,hogy jo ez. Csak engem bant,mert tudom,hogyan kellene tenyleg kineznie a kenyernek. Koszonom meg1szer!

Törölt felhasználó

Remélem, sikerrel jársz. Ha süt?ben sütöd, ez tényleg ilyen lesz. Én nem szeretem a kenyérsüt? gépben sült kenyereket, nem lesz olyan a héja.:( Jénaiban nekem sem sikerült, a süt?zacsi jött be, meg a pataki tál, de alá süt?papírt raktam. (pl Alufixes papír az jó, volt, hogy más márkát vettem és ráragadt...) Szép estét és jó sütögetést:)

vanilia21

Szia Jim, az elszto az instant vagy friss? Koszi!

Törölt felhasználó

Szia! Frisset szoktam használni, 4-5 dkg egy csomag (márkától függ), fél kg liszthez 1/2 csomag kell. Szerintem instant is jó.

vanilia21

Koszi, akkor jol gondoltam.Megcsinaltam a kenyeret ma.Egy kicsit megijedtem kelesztes utan,mert elegge folyt a teszta.Pedig tettem meg lisztet hozza dagasztaskor.Eleg nehez volt a sutozacsiba tenni.Viszont megsult,es jol nez ki.Az ize meg kerdeses,mert meg forro.

Törölt felhasználó

Attól is függ,mekkora krumplit raksz hozzá, meg hogy mennyire "lisztes", ezért lehet, hogy több lisztet vesz fel, mint 1/2 kg. A tésztának azért nem szabad folynia, de ne legyen túl kemény sem. Remélem, ízleni fog

vanilia21

Jelentem, szuper finom lett! Most kajalom,es nagyon jo! Koszi minden segitseget!

Törölt felhasználó

Örülök neki! Jó étvágyat:)

Mágika24

Szia! Szombat óta (2012.02.04.) sütjük, napi egyszer! Annyira finom, hogy mindennap kell sütni bel?le, mert hipp-hopp elfogy! A család nem volt nagy kenyérev? egészen a fent említett napig, amíg meg nem kóstoltuk ezt a kenyeret! Nagyon finom! Köszönjük a receptet!!!!! ;) Mágika

Törölt felhasználó

Szia! Örülök, hogy elnyerte tetszésedet. Van, hogy rögtön dupla adagot kelesztek, mert nálunk is nagyon kapós:)

Törölt felhasználó

Imádom a krumplis kenyeret, ételeket. Ma ezt a kenyeret sütöttem meg és azt hiszem még sokszor meg is fogom. Nagyon finom lett, köszönöm a receptet.

Törölt felhasználó

Örülök, hogy neked is sikerült, no meg hogy ízlik. További jó sütögetést:)

Törölt felhasználó

Tegnap sütöttem el?ször,ma ismét!Nagyon jó recept!Köszönöm!Azt hiszem gondban vagyok,innen már nincs megállás,a boltit nem fogjuk szeretni:)

Törölt felhasználó

:)

Törölt felhasználó

Szia Jim!Már régóta szemezgetek ezzel a kenyérrecepttel,ma végre rászántam magam a sütésre.Nem bántam meg!Nagyon-nagyon finom lett.Pont úgy néz ki, mint a képen,és az íze,ropogóssága fantasztikus!!Kicsit féltem,hogy ráragad a süt?zacskóra,de nem ragadt.Tökéletes:)Köszi!

Törölt felhasználó

Nagyon örülök, hogy sikerrel jártál :)

kata0520

Fantasztikus lett! Nagyon sok mindent sütöttem már,de a kenyér sütést?l mindig féltem.Sikerült. És a család már kéri is a következ? adagot. Ha nem teszem süt? zacskóba, akkor milyen lesz ? Mert a gyerekek zsemlének kérik, hogy tudják vinni az iskolába. El?re is köszi.

Törölt felhasználó

Szia! Bocs, a kés?i válaszért. Próbáltam zacsi nélkül is, akkor nem ropog úgy a héja. Hasonló az eredmény, ha a pataki tál tetejét ráteszed, amit el?tte beáztattál fél óráig. Zsemlének ezt a tésztát még nem próbáltam. Örülök, hogy ízlett a kenyér:)

Törölt felhasználó

Megsütöttem, és valami issssssssteni lett! Senki ne keresse tovább a tökéletes burgonyás-kenyér receptjét, mert ez az! Annyira könny? belül, és ropogós a héja kívül! :) Hasfájás ide vagy oda, én bizony forrón ettem magába! :)

Törölt felhasználó

:))) én sem bírom ki soha, hogy ne vágjam meg melegen:D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ez is egy vonzereje a thai konyhának, hogy tud nyitott...

Hogyan vált a thai gasztronómia világszinten ismertté, és hogyan hódította meg Budapestet is? Miben különbözik a kínai és más ázsiai konyháktól, és milyen ételek vannak a pad thaion túl? Ezekre a kérdésekre mind választ ad Ambrus Krisztián, a Parázs Thai Étterem ügyvezetője a 24.hu gasztronómiai podcastjában, a Filézőben.

Nosalty

További cikkek