r
Nosalty Logó

Krumplis kenyér márti1218 konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
márti1218
Krumplis kenyér márti1218 konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 493 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2467 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 216 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1235 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    947 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 493 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6175.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    801 mg
  • Nátrium
    4736 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    496.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    404 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 2467 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    539.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    414 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 216 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hámozzuk meg a krumplit, főzzük puhára, szűrjük le és törjük át, hagyjuk kihűlni.
  2. A lisztet tegyük egy keverőtálba, az élesztőt keverjük el egy teáskanál cukor és a tejes víz elegyével.
  3. Az áttört krumplit, a lisztet, az élesztős vizet, sót és az olajat kézzel vagy keverőgéppel dolgozzuk össze, kb. tíz percig keverjük. Takarjuk le, és kelesszük duplájára. 1-2 óra a konyha hőmérsékletétől függően.
  4. Gyúrjuk át a tésztát, formázzuk meg (én ellapogatom ovális formára, feltekerem, és a tészta vége alulra kerül). Lisztezett jénaiedénybe tesszük, tetejét átlósan bevagdossuk, és lefedjük. Tehetjük tepsire is, csak akkor tegyünk a sütő aljába egy tűzálló edénybe vizet, mert a kelt tészta szereti a gőzt.
  5. 200 fokon légkeveréssel vagy 220 fokon alul-felül sütéssel süssük 35 percet, vegyük le a jénai tetejét, és még süssük 5-10 percet, míg aranybarna színt nem kap a kenyerünk. Rácson hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 10646
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krumplis kenyér márti1218 konyhájából
márti1218 72 recept

Pár éve rákaptam a kenyérsütésre, örömömet lelem benne, egészséges, és a családom is értékeli az általam sütött kenyeret. Az alapokat a Limara péksége oldalról sajátítottam el, és azóta számtalan variációját sütöttem meg. Ezt kedveljük a legjobban, mert 3 nap múlva sem száraz, de egy hét múlva is élvezhető, minden ártó adalék nélkül készül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek