Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplipüré rozmaringos sült céklával

Krumplipüré rozmaringos sült céklával
Krumplipüré rozmaringos sült céklával
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nigella citromos fokhagymás csirkéje mellé valami érdekes köret kellett. Nem akartam  sima céklás lila krumplipürét készíteni, hanem valami izgalmasabbat.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklát megpucoljuk, és kicsi kockákra vágjuk. A rozmaringlevélkéket felaprítjuk.
  2. A krumplit megpucoljuk, nagy kockákra vágjuk, és sós vízben feltesszük főzni.
  3. Ezalatt egy wokban kevés olíván a céklát inkább sütjük, mint pároljuk. Csak a végén sózzuk, rászórjuk a rozmaringot, jól összekeverjük.
  4. Leszűrjük a krumplit, vajjal és tejjel krumplipürét készítünk belőle. A sült céklakockákat óvatosan hozzákeverjük, tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 515
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
271 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

burgonyapüré céklával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

310
burgonya 50 dkg
olívaolaj 1 ek
cékla 1 közepes db
vaj 2 dkg
tej 0.5 dl
rozmaring 2 szál
0 ízlés szerint