Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumpliágyon sült paprikás-hagymás tarja

Krumpliágyon sült paprikás-hagymás tarja
Krumpliágyon sült paprikás-hagymás tarja
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már bevásároltam egy étel elkészítésének hozzávalóit, majd a tarja elősütése közben jöttek-jöttek a gondolatok, hogy valami más jelleggel fogom mégis elkészíteni ezt a húst. Igazán ízletesre sikerült!

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Uborkasalátával tálaltam, de bármilyen savanyúság illik mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tarjaszeleteket enyhén átklopfoljuk, majd sóval, borssal bedörzsöljük. Forró olajban mindkét oldalát pár percig sütjük, majd félretesszük pihenni.
  2. Az egyik fej vöröshagymát és két gerezd fokhagymát lereszelünk, ízlés szerint csemege paprikakrémmel (piros arany) összekeverjük, majd ezzel kenjük be a hús mindkét oldalát.
  3. A burgonyát megpucoljuk, karikákra szeleteljük, ugyanígy a zöldpaprikát és a másik fej vöröshagymát. A fokhagymát is vékonyra szeljük. Fél csokor petrezselymet is összeaprítunk. A tepsibe beleszórjuk ezeket a zöldségeket, ízlés szerint sózzuk, összeforgatjuk.
  4. A tepsibe belefektetjük a húsokat is (én ilyenkor a burgonyát eltolom a tepsi egyik felébe, nem teszem a husit még közvetlenül rá, hogy majd az aláöntött zsiradék és víz kellően érje a húsokat is). Tehát hús-burgonya kiterítve egymás mellett, amelyet meglocsolunk a hús elősütéséből visszamaradt olajjal, és öntünk alá 1 dl vizet is.
  5. Alufóliával letakarjuk, és 45 percig 190 fokon sütjük.
  6. Majd a fóliát leszedjük, a húsokat ráigazítjuk a krumpliágyra, és a tetejét pirulásig sütjük. Tálaláskor friss petrezselyemmel megszórjuk. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 50 617
elküldve: 14
receptkönyvben: 142
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

lolitoo

Mióta szakács: 2014.10.27.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tepsis tarja, krumplival sült sertéstarja, krumpliágyon sült tarja

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

794
sertéstarja 60 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl
vöröshagyma 2 db
fokhagyma 4 gerezd
paprikakrém 2 ek
burgonya 70 dkg
zöldpaprika 1 db
petrezselyem 1 csokor
víz 2 dl