Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémsajtos fehércsokoládé torta eperlekvárral

Krémsajtos fehércsokoládé torta eperlekvárral
Krémsajtos fehércsokoládé torta eperlekvárral
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lágyan omló fehércsokoládés tészta habkönnyű, krémes paplan alatt, majd eperlekvárrétegen elterülő friss eperszeletek – ugye meggyőztelek, hogy ezt a tortát feltétlenül  ki kell próbálnod?  Hisz alkalmat mindig lehet találni a sütizésre. A lényeg, hogy eperlekvár legyen a kamrádban.

hozzávalók / 6 adag

A tortalaphoz

A mázhoz

A tortaalap megkenéséhez

Díszítéshez

Az eperlekvárhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A torta elkészítése

  1. Egy 23 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, az alját sütőpapírral kibéleljük.
  2. Egy kis lábasban a csokoládét, a vajat, a tejet, cukrot és a vanillincukrot kis lángon addig melegítjük, amíg a csokoládé fel nem olvad benne. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és egy csipet sóval összekeverjük, majd a fehércsokoládés tejet ráöntjük, jól összekeverjük, majd a tojásokat is beledolgozzuk.
  3. A masszát a tortaformába töltjük, és 160 fokon kb. 1 órán át sütjük. A sütőformában hagyjuk kihűlni, majd lapjában kettévágjuk, és az eperlekvárral megkenjük.
  4. A sajtrémet a vajjal és a porcukorral simára keverjük, majd a tortára kenjük. Díszíthetjük színes cukorkákkal vagy friss eperrel is.

Az eperlekvár elkészítése

  1. A fenti alapanyag mennyiségből 1,75 kg lekvár készül, a tortához ebből 15 dkg lekvár szükséges.
  2. A gyümölcsöt alaposan mossuk meg, turmixoljuk vagy daráljuk le, majd ezután mérjük meg.
  3. A gyümölcspépbe keverjük bele jól a lekvár zselésítőszert. Állandó keverés közben forraljuk fel (magas hőfokon) a gyümölcsös-zselésítőszeres keveréket.
  4. A forrásban lévő péphez adjuk hozzá a cukrot, keverjük össze, majd újra forraljuk fel, és forrástól számítva 5 percig főzzük. Az előre elmosott és lecsepegtetett üvegeket töltsük peremig, és azonnal zárjuk le.
  • sütési hőfok: 160°C
  • tepsi mérete: 23 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 295
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Haas szakács - Lekváros torták

Mióta szakács: 2014.06.26.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fehér csokis torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1481
vaj 25 dkg
fehér csokoládé 14 dkg
tej 2.5 dl
vanillincukor 1 csomag
finomliszt 25 dkg
sütőpor 2 kk
szódabikarbóna 1 teáskanál
xilit 30 dkg
tojás 2 db
1 csipet
krémsajt 30 dkg
vaj 8.5 dkg
porcukor 10 dkg
eperlekvár 15 dkg
eper 15 dkg
színes cukorka 10 ek
eper 1.5 kg
cukor 0.25 kg
zselésítő befőzőszer 1 csomag