Nosalty Logó

Krémes-szilvás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bebe74
Ezen a képen: Krémes-szilvás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 671 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 4027 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 191 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    922.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 671 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.4 g

Zsír

  • Összesen
    187.7 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1508 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5534.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    1348 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    2337 mg
  • Nátrium
    1408 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    506.9 g
  • Cukor
    172 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1243.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1778 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    932 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1583 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    2154 micro
  • β-crypt
    364 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1841 micro
Összesen 4027 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 191 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet, a cukorral, sütőporral, sóval elkeverjük, ezután a vajat elmorzsoljuk benne.
  2. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejfölt, összegyúrjuk. (Ha nem áll össze, tehetünk még egy kis tejfölt bele.) Tepsi nagyságnál picit nagyobbra nyújtjuk, körülbelül fél cm vastagra, beleterítjük a tepsibe úgy, hogy pereme legyen. Ha szakad, nem baj, kézzel belelapogatjuk.
  3. Meghintjük 2 evőkanál búzadarával (vékonyan, csak annyi kell, hogy a szilva levét felszívja), kirakjuk a kimagozott, félbevágott szilvával (vágott felével felfelé), bőven meghintjük fahéjjal, rászórjuk a maradék 3 evőkanál búzadarát. (A krémbe nem kell dara.)

Krém

  1. A tojásfehérjét, cukorral kemény habbá verjük. Egy külön edényben a tojássárgáját, a pudingporral kikeverjük ( a pudingot nem kell előtte megfőzni), és hozzákeverjük a tejfölt. Végül a fehérjehabot óvatosan a sárgájához keverjük.
  2. A masszát ráöntjük a szilvára, elsimítjuk.
  3. 180 C-ra előmelegített sütőben, 45 percig sütjük , ha nagyon puha, leves a szilva akár 60 perc is kellhet neki . (Sütőtől függően, ha nagyon pirul a teteje, sütőpapírral takarjuk le.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sűtés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 274
  • Össznézettség: 541257
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a szilvás pitét (más gyümölcsből is elkészíthető) a tetején lévő vaníliás réteg teszi különlegessé.  Többen jelezték csalódottan, hogy nem is krém van rajta. Valóban nem egy nyers, habos/vajas krém, hanem egy sült réteg. Ami viszont egy lágyabb, krémesebb ízélmény, mint ha hagyományosan pitetésztával borítanánk be a gyümölcsöt, ezért neveztem el krémes pitének.

Hozzászólások

zsokasp

Nagyon guszta, biztosan kipróbálom :) Egy kérdésem lenne, a krémbe is kell búzadara? Mert a hozzávalóknál ott van, de a leírásban csak a szilvára szórás van említve.

bebe74

Csak a szóráshoz kell, a krémbe nem . Nem akartam külön fázist nyitni a szilvának, csak azért írtam a krém hozzávalói után. A mennyiséget illet?en a tepsi méretéhez kell igazodni, ne álljon benne vastagon , csak annyi kell, hogy a szilva levét felszívja .

helena26

Nagyon tetszik a recept, köszönet érte és hamarosan elkészítem! Üdvözlettel,Helena

Törölt felhasználó

Kész lett, isteni finom. Azt hiszem állandó vendégváró lesz nálunk, idény gyümölcsökkel.

sillagokpora

Én elkészítettem, és sajnos annak ellenére, hogy minden el?írást és mennyiséget betartottam, nem sikerült. Valami nem stimmel a habbal. Elég jó állagú, viszonylag kemény massza volt, mikor eloszlattam a szilva tetején, ennek ellenére sütés közben teljese elemeire bomlott. Sárga, teljesen folyékony lé vált ki bel?le, ami lefolyt a tészta mellé és alá a tepsibe, kés?bb megszilárdulva kiderült, hogy ez a puding. A tojáshab viszont megmaradt a sütemény tetején. A tészta nem tudott jól megsülni az alá folyó puding miatt, valamint fél óra alatt a szilva alig párolódott valamit, szinte nyers maradt gondolom a sok folyadék miatt, ami kicsapódott. Nem ajánlom senkinek, pedig olyan jól néz ki a képen, de valami nem ok ezzel a recepttel!

bebe74

Sajnálom, hogy nem sikerült ! Lehet, hogy az alapanyaggal nem stimmelt inkább valami. A pudingpor és a tojás ( s?t a tejföl is) nagyon jó "köt?anyag" nem szabadna szétesnie.

Bea-68

Mert NEKED nem sikerült, ezért nem ajánlod senkinek? Még jó, hogy nem hallgattam rád...

Törölt felhasználó

Én is elkészítettem, és nekem sem sikerült, pedig mindent az útmutatás szerint csináltam. Szó szerint ugyanaz történt, mint amit sillagokpora leírt: a teteje nem állt össze, a "sárga lé" (ahogy kivágtam az els? szeletet) kicsorgott a tésztából. Szinte víz állagú volt. Szerintem legalább két zacskó pudingpor kell bele, egy biztos nem elég - a tapasztaltak fényében. Érdemes lenne felhívni arra is a figyelmet, hogy nem jó akármilyen szilva: a kemény szilva nem fog átsülni!! Az enyém alig puhult meg, a család szerint még mindig nyers.

beticska

Megsutottem szuper lett bar en elosutnem a tesztat picit..igazabol az en tepsimbe picit sok lett a teszta /25x35cm/ de igy is jo lett valaki irta elottem hogy nem sikerult a krem...hmmm nekem igen es a fiam aki elvileg nem szereti a piskotat rafogta hogy az es ez valami uj recepes piskota :) csak gratulalni tudok hozza jo valasztas volt reszemrol....marad a receptes konyvemben mert mas gyumolccsel is kifogom probalni....koszonom

gamica

Többen írtátok, hogy nem sült át a szilva. Mivel én is viszonylag kemény szilvát használtam,erre számítva eleve 45 percig sütöttem. A végeredmény tökéletes lett. Az alja is elbírta és a tetejének is szükség volt ennyi sülésre. (30 perc után letakartam alufóliával, de nem kellett volna, a közepén a teteje nem sült meg alatta.) Nagyon finom lett, elmentve a kedvencek közé!

bebe74

Örülök, hogy vannak végre pozitív tapasztalatok is ! Már kezdtem kétségbeesni, hogy valami tényleg nem oké, de szóról szóra átnéztem a receptet és én mindent úgy csináltam ahogy leírtam. Amúgy sem értem, hiszen a tojáshab tulajdonsága, hogy sütés közben megszilárdul + a tejföl is és még pudingpor is van benne, akkor hogy a csudába lesz folyós ? A sütési h?fokot és id?t pedig valóban hozzá kell igazítani a saját süt?nk tulajdonságaihoz, a süti vastagságához is .

Sisi

Nagyon finom könny? süti, nekem els?re sikerült. A szilva tényleg kicsit keményebb maradt, de amúgy se szeretem ha szétsül a gyümölcs a sütiben. Így sokkal zamatosabb. Érdemes a szeleteléssel várni és akkor szépen egyben marad.

m.lekay

Egy kérdés: a puding f?z?s vagy Gála?

bebe74

F?z?s !

m.lekay

Köszönöm a gyors választ!

Nyinyinagyi

Elkészítettem, ilyen szép nem lett, de finom!

Törölt felhasználó

Szia!Nagyon finom és gusztusosan kinéz? sütit sikerült sütnöm a recepted alapján!Egyszer?en tökéletes!Nagyon köszönöm!Timi

Törölt felhasználó

Jó étvágyat! http://www.deko-etterem.hu/

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

12 RAKOTTAS, ami ebédre vagy vacsorára is tökéletes

Elő a tepsit vagy jénait, és jöjjenek az izgalmas rétegek: mehet bele rengeteg zöldség, amennyit nem szégyellünk, tészta, krumpli, hússzeletek vagy darált verzió is, tejföl, tejszín, joghurt, de akár ezek vegán megfelelői is...és irány a sütő!