r
Nosalty Logó

Szilvás pite 2. - rumos, fahéjas

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
eras01
Szilvás pite 2. - rumos, fahéjas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 772 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3083 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 215 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    815.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.8 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 772 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54.3 g

Zsír

  • Összesen
    101.1 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    601 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3261.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    845 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    1401 mg
  • Nátrium
    722 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    495 g
  • Cukor
    257 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    721.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    973 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    880 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1061 micro
  • β-crypt
    176 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    885 micro
Összesen 3083 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szilvát megmossuk, négyfelé vágjuk, és egy üvegtálba tesszük.
  2. Hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a rumot és a fahéjat. Jól összekeverjük, és félretesszük, hadd érjen össze.
  3. A 2 tojást habosra keverjük a cukorral, belecsorgatjuk az olvasztott vajat, hozzáadjuk a natúr joghurtot.
  4. Majd a sütőporral, sóval összeszitált lisztet is hozzáadjuk, és jól összekeverjük.
  5. Vajjal kikent, lisztezett tepsibe öntjük.
  6. A szilvát lecsöpögtetjük, megszórjuk vele a tésztát, és középmeleg sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 255
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 22988
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvás pite 2. - rumos, fahéjas
eras01 5 recept

Egyszerű, gyors és finom süti. Hirtelen betoppanó vendégeim kedvence. Tulajdonképpen bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni, de a szilva-vaníliás cukor-rum keveréke igazi különleges ízt ad a sütinek!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...