r
Nosalty Logó

Szilvás lepény 5. - kelt tésztás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szilvás lepény 5. - kelt tésztás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 877 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 5254 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 370 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    54.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 877 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.2 g

Zsír

  • Összesen
    327.4 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    161 g
  • Koleszterin
    493 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2992.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    487 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    532 mg
  • Foszfor
    1671 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    517.8 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    440.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1637 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    177 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    591 micro
  • Kolin:
    521 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1498 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1602 micro
  • β-crypt
    113 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 5254 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 370 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, egy evőkanál liszttel és egy evőkanál cukorral elmorzsolt élesztővel.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgákat, csipetnyi sót, még egy kanál cukrot és kb. 1dl tejföllel jól kidolgozzuk.
  3. A tésztát zsírral vagy margarinnal alaposan megkent tepsibe nyomkodjuk, a tetejét kirakjuk kimagozott, félbevágott szilvával (a vágott felével felfelé legyen).
  4. Bőven megszórjuk cukros darált dióval, még egy fél óráig kelesztjük, majd forró sütőben háromnegyed óráig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 18214
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Immár egy hónapja hivatalosan is feleségnek mondhatom magam. Két hete férjecskémmel a nászútunkra készültünk, és mivel Pestről indult a repülőnk, előtte nap meglátogattuk Nagyszüleimet, illetve a rokonságot, akik igencsak édesszájúak. Szeretem a szilvát, elég sok volt a hűtőben, ezért úgy gondoltam abból készítek nekik valami meglepit, így esett a választásom a szilvás lepényre. Nagyon nagy volt a sikere, még aznap elfogyott. A tésztája nem túl édes, azt pótolja a cukrozott dió a tetején.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?