Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes kolbászos rakott krumpli

Krémes kolbászos rakott krumpli
Krémes kolbászos rakott krumpli
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem szeretjük a száraz rakott krumplit, ezért találtuk ki, hogyan tehetjük krémesebbé. :)

hozzávalók / 6 adag

Rakotthoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Rakotthoz

  1. A krumplit héjastul puhára főzzük. Megszabadítjuk a héjától, és kockára vagy karikára vágjuk, hogyan, az mindegy, mert a keveréstől úgy is kisebb darabokban lesz.
  2. A tojást is feltesszük főni. Kb 10 perc (forrástól). Megpucoljuk, lemossuk, és tojásszeletelővel felvágjuk.
  3. A darabolt krumplit az ételízesítővel és a tejföllel összekeverjük. A felét egy jénaiba tesszük. Ráhalmozzuk a tojásszeleteket. Gyorsan karikázzuk a házi vastagkolbászunkat is. Aki nem szereti a bőrét, az szedje le, ha műbeles, akkor alap, hogy leszedjük.
  4. A tetejére a maradék krumplis masszánkat eloszlatjuk, és ha maradt a kolbászból pár szelet, a tetejére is teszünk.
  5. 200 C fokos sütőben (alul-felül sütés), 30 perc alatt összesütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x30 cm
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 9 557
elküldve: 0
receptkönyvben: 59
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

Amy Moonrose

Mióta szakács: 2013.04.05.
73 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

rakott burgonya, rakott krumpli szaftosan

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

711
burgonya 1500 g
főtt tojás 5 db
ételízesítő 2 teáskanál
tejföl 700 g
kolbász 35 dkg