Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconös-tejfölös krumpli

Baconös-tejfölös krumpli
Baconös-tejfölös krumpli
125 perc / előkészület: 15 perc sütés: 110 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vannak azok a napok, mikor az ember abból akar főzni, ami otthon van, na, ez pont egy ilyen alkalommal készült, és maradt az állandó receptek között.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

 

 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Meghámozzuk a krumplit, és egy laposabb, kivajazott hőálló üvegtálba karikázzuk.
  2. A tejfölt sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval és reszelt parmezánnal összekeverjük, és ráöntjük a krumplira, és ezt is összekeverjük.
  3. A tetejét szorosan befedjük baconnel, letakarjuk, és előmelegített sütőbe tesszük, majd másfél óráig sütjük.
  4. Miután lejárt az idő, levesszük a fóliát, és megszórjuk trappista sajttal, majd visszatesszük a sütőbe, míg csinire meg nem pirul.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 34 870
elküldve: 1
receptkönyvben: 332
elkészítve: 9/11
Facebookon megjelent: -

szakács

mani

Mióta szakács: 2011.07.07.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

potato&bacon, baconös-tejfölös tepsiben sült burgonya

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mogyee
Mogyee Tue, 2015-09-15 12:53

Életet mentettél ezzel a recepttel, hatalmas siker lett, biztosan állandó helyet kap a repertoáromban. :) Én még tettem a baconök alá egy kis hagymát és fokhagymát, csak az "íziért" ;) Köszönöm a receptet! :)

adrienn0307
adrienn0307 Sun, 2015-03-01 17:22

Ma megcsináltam, de én kockázott bacont tettem rá. Isteni finom, a család imádta, tuti fogok még párszor csinálni.

almesco
almesco / almesco Wed, 2011-07-27 18:53

Ha előtte héjában megfőzzük a krumplit, mint a rakott krumplinál, és úgy sütjük, attól még az íze ugyanolyan fincsi lehet?

enci27
mani / enci27 Thu, 2011-07-28 12:33

Biztosan fincsi lesz úgy is, majd megosztod velünk, milyen lett úgy?

sonja17
sonja / sonja17 Fri, 2011-07-15 18:19

Istenien hangzik.Ha már tejföl,és krumpli,az már csak jo lehet.Gratulálok a gyönyörü (és tutira fincsi)receptedhez

805
burgonya 1 kg
bacon 20 dkg
tejföl 5 dl
szerecsendió 0 ízlés szerint
parmezán sajt 10 dkg
trappista sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 1 ek