r
Nosalty Logó

Diabetikus rakott krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolimami
Diabetikus rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 370 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2221 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    856.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    510 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 370 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.8 g

Zsír

  • Összesen
    152.5 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1072 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5136.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    631 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1107 mg
  • Nátrium
    3058 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1340 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    730 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    264 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    831 mg
  • Retinol - A vitamin:
    718 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    910 micro
Összesen 2221 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felkarikázzuk a szilárd hozzávalókat.
  2. A retket sós vízben kb. 15 perc alatt roppanósra főzzük.
  3. Kevés olívaolajon kissé elősütjük a kolbászkarikákat, a zsiradék egy részével kikenjük a jénait.
  4. Leterítjük a hozzávalókat a következő sorrendben: krumpli, tojás, kolbász, retek, tejföl. Addig folytatjuk, amíg van alapanyag. A rétegeket sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk a kolbász sütőzsiradékával. A tetejére tejföl kerüljön és aki nem fogyózik, megszórhatja reszelt sajttal.
  5. Alufóliával lefedve 20 percig sütjük, majd a fóliát levéve pirosra sütjük a tetejét - kb. 10 perc.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 13233
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 18.

Ajánló

Cukorbetegeknek infó: fenti mennyiségben összesen 180 g szénhidrát van, egy adag tehát 30 g-ot tartalmaz. Ugyanez a mennyiség csak krumpliból készítve közel a duplája lenne. A receptet Gyurcsáné Kondrát Ilona dietetikusnak ajánlom, aki segített bennünket eligazodni a szénhidrátok és glikémiás indexek útvesztőjében.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diabetikus rakott krumpli
Jolimami 45 recept

Persze mi más lehetne a húsvéti asztalról megmaradt keménytojás sorsa, minthogy egy jó rakott krumpliban átlényegüljön? Sok más receptötlet felmerült, mégis a jól bevált, ámde magas szénhidráttartalmú rakott krumplinál kötöttünk ki. No és mit tehet egy cukorbeteg, aki ebből csak egy mini adagot ehet? Addig-addig álmodozik arról, hogy degeszre tömje pocakját a rakott krumplival, amíg megtalálja a megoldást: semleges ízű jégcsapretekkel rétegezi le a krumplit, így krumpliból feleannyi kell és az étel szénhidráttartalma is csak a fele, mint a hagyományos rakott krumplié. Sőt, szaftosabb és könnyebben nyelhető, mint normál testvére.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...