r
Nosalty Logó

Diabetikus rakott krumpli

Jolimami
Diabetikus rakott krumpli
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

370
Kalória
14.6g
Fehérje
21.4g
Szénhidrát
25.4g
Zsír
223.3g
Víz
178.7g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
2.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 370 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2221 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    856.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    510 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    223.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 370 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.8 g

Zsír

  • Összesen
    152.5 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1072 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5136.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    631 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1107 mg
  • Nátrium
    3058 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    128.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1340 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    730 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    264 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    831 mg
  • Retinol - A vitamin:
    718 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    910 micro
Összesen 2221 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 98 kcal

Elkészítés

  1. Felkarikázzuk a szilárd hozzávalókat.
  2. A retket sós vízben kb. 15 perc alatt roppanósra főzzük.
  3. Kevés olívaolajon kissé elősütjük a kolbászkarikákat, a zsiradék egy részével kikenjük a jénait.
  4. Leterítjük a hozzávalókat a következő sorrendben: krumpli, tojás, kolbász, retek, tejföl. Addig folytatjuk, amíg van alapanyag. A rétegeket sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk a kolbász sütőzsiradékával. A tetejére tejföl kerüljön és aki nem fogyózik, megszórhatja reszelt sajttal.
  5. Alufóliával lefedve 20 percig sütjük, majd a fóliát levéve pirosra sütjük a tetejét - kb. 10 perc.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Persze mi más lehetne a húsvéti asztalról megmaradt keménytojás sorsa, minthogy egy jó rakott krumpliban átlényegüljön? Sok más receptötlet felmerült, mégis a jól bevált, ámde magas szénhidráttartalmú rakott krumplinál kötöttünk ki. No és mit tehet egy cukorbeteg, aki ebből csak egy mini adagot ehet? Addig-addig álmodozik arról, hogy degeszre tömje pocakját a rakott krumplival, amíg megtalálja a megoldást: semleges ízű jégcsapretekkel rétegezi le a krumplit, így krumpliból feleannyi kell és az étel szénhidráttartalma is csak a fele, mint a hagyományos rakott krumplié. Sőt, szaftosabb és könnyebben nyelhető, mint normál testvére.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...