Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi kenyér Anetth konyhájából

Házi kenyér Anetth konyhájából
Házi kenyér Anetth konyhájából
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sütés közben én párszor még kenegetem a tetejét vízzel, de azt hallottam, hogy tejjel kenve is finom.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet átszitáljuk, sózzuk. Langyos vízben az élesztőt a cukorral felfuttatjuk.
  2. A liszt közepébe elkezdjük adagolni a felfuttatott élesztőt és közben folyamatosan keverjük, gyúrjuk, közben hozzá adjuk az olívaolajat.
  3. Könnyen gyúrható állagúra dagasztjuk, majd letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.
  4. Ha megkelt, egy lisztezett deszkán még átgyúrjuk és cipót formázunk belőle.
  5. Lisztezett tepsibe tesszük, a tetejét megkenjük vízzel és előmelegített sütőben 200 fokon 35-40 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 661
elküldve: 8
receptkönyvben: 174
elkészítve: 10/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Anetth

Mióta szakács: 2012.11.09.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

élesztős kenyér, házi fehér kenyér, fehér kenyér

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Krisztia
Krisztia Mon, 2013-02-04 18:27

Szia, megcsináltam 2 napja és nagyon finom lett, ma újra sütöm :) Köszönöm a receptet

Anetth
Anetth / Anetth Tue, 2013-02-05 11:05

Szia! Örülök, ha ízlett! Kicsit tovább kísérleteztem az arányokkal és ha picit kevesebb az élesztő és picit több a víz, nem lesz olyan sűrű, levegősebb lesz. Igaz a több víz miatt nehezebben áll össze, tovább kell dagasztani. Van hogy teszek bele 10 dkg teljes kiőrlésű lisztet és úgy félbarna lesz. :)

391
finomliszt 30 dkg
friss élesztő 2.5 dkg
víz 2 dl
cukor 1 teáskanál
1 tk
olívaolaj 1 teáskanál