Nosalty Logó

Házi fehér kenyér 11. - Pataki tálban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pamelie
Házi fehér kenyér 11. -  Pataki tálban
adag
Sütés
perc
római tál
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 508 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3049 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 294 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    727.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 508 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.5 g

Zsír

  • Összesen
    99.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4363.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    749 mg
  • Nátrium
    3134 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    465.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    394.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 3049 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 294 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ebben a sorrendben bepakoljuk a hozzávalókat a kenyérsütőbe, 20 percig dagasztjuk.
  2. Addig a Pataki tálat beáztatjuk egy-másfél órára.
  3. Ha kész a tészta, kiöntjük, picit átgyúrjuk. Lisztezett tálban, kendővel letakarva meleg helyen kb. 1 órán át kelesztjük.
  4. Lisztezett deszkára borítjuk, megformázzuk, betesszük a margarinnal megkent, sütőpapírral bélelt Pataki tálba, megint letakarjuk a kendővel, és 20 percre visszatesszük meleg helyre pihenni.
  5. Éles késsel bevágjuk a tésztát, rátesszük a tál tetejét, hideg sütőbe toljuk. 20 percig sütjük 230 fokon, majd 30 percig 200 fokon. Ezután levesszük a tetejét, vizes ecsettel, tollal egyszer megkenjük, hogy jó ropogós legyen a héja, és visszatoljuk 10-15 percre, míg szép aranybarna nem lesz.
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 96
  • Össznézettség: 247932
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 30.

Ajánló

Most éppen csülkös bableves készült hozzá, de nagyon finom egyszerű vajjal, tejjel, lekvárral, felvágottakkal, szendvicskrémekkel, gyakorlatilag bármivel, amihez nélkülözhetetlen a jó házi kenyér semmivel össze nem hasonlítható íze.

Receptkategóriák

pamelie 59 recept

Életem első kenyere. Na jó, a második, mert tegnap már volt egy főpróba, de nem igazán stimmeltek az arányok, úgyhogy kicsit kísérletezni kellett a mennyiségekkel, de ez így nagyon finomra sikerült. Fantasztikusan tömör, masszív, igazi rusztikus kenyér, körben ropogós a héja, sütés közben elképesztően intenzív illata van. Menetközben nem kell locsolgatni, mert a beáztatott római tálból épp elég nedvességet kap. Természetesen elkészíthető, begyúrható kézzel is, sajnos az én csuklóm a majd fél órás dagasztáshoz kevés. Fontos, hogy hideg sütőbe tegyük, különben elrepedhet a tál.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia!Az lenne a kérdésem hogy nekem nincsen pataki tálam,és szerinted sima ovális jénai tálba is meg lehet sütni?Annak is van teteje.Gratua a kenyérkédhez nagyon szép lett,és biztosan finom is!Ha megy a jénaiba is akkor én is kipróbálom holnap.El?re is köszi a segítséget.Szép napot!Üdv:Era

mislenbaba

Hú Pamelie!! Ügyes vagy! Vigyázz, mert nem fogja megunni a család. Én is szoktam sütni,igaz jénaiban, de nincs gépem ami bedagasztaná, ezért mostanában elhanyagoltam, de állandóan zaklatnak :- B. üdv. icu

pamelie

Kedves Era! Meg lehet sütni jénaiban is, csak azt nem tudom, annak kell-e az aljára süt?papír, szerintem ott elég, ha csak megkened margarinnal (bár én még nem próbáltam). Icu, te hogy csinálod jénaiban? Az a baj, hogy vissza kellett adni a kölcsön kenyérsüt?t, azóta én sem csináltam kelt tésztát, nem bírom normálisan kidagasztani. Be kell szereznem egyet:)

mislenbaba

Igen, kell a jénaiba süt?papír, én még meg is kenem margarinnal. Nagyon vigyázzon mindenki a g?zzel!!! Én meg direkt mondtam, hogy nekem nem kell kenyérsüt?, mert süt?ben akarok sütni, viszont arra nem gondoltam, hogy ilyen sok kenyér( minden napra) kellene, de nem bírom én sem dagasztani kézzel. És már rájöttem, hogy minimum 20 perc, de még annál is több dagasztással lesz ilyen szép a kenyér. Egyébként a barátn?m öntött vas kacsasüt?ben süti és nagyon jó az is. Ez el kell mondanom: van egy ici-pici kicsi rózsaszín malackánk :-D kb 1,5 kg. os Itt röfög. Mennem kell megetetni. Na sziasztok Icu

Törölt felhasználó

Köszi a segítséget.Most gyúrtam be,éppen kel.Remélem legalább ilyen szép lesz mint a tiéd.Az eredményr?l majd beszámolok.Üdv:Era

Törölt felhasználó

Szia Pamelie! Ez nagyon-nagyon szép! Én is szeretek kenyeret sütni, de még soha nem jutott eszembe, hogy cseréptálban süssem, pedig a kelt tésztáknak és kenyereknek sütés közben köztudottan jót tesz a g?z. Remek ötlet, köszönet érte! Üdv. Livi

ze(n)derta

ez valami fantasztikus! gratulálok! biztosan ki fogom próbálni, addig is eltettem a receptkönyvembe. üdv, toma

Törölt felhasználó

Sziasztok!Tegnap megsütöttem a kenyérkét és csináltam még mellé kifliket is,nagyon nagy volt a sikere.Tisza büszke voltam magamra :) De gondolom ezzel ti is így vagytok.

pamelie

Era, gratulálok, ismerem az érzést:) Örülök, hogy ízlett! Toma, köszönöm szépen, sok sikert! Icu, gartula az újszülötthöz:))) nem fogsz unatkozni:)

reka8463

sziasztok!köszi a receptet kedves pamelie,isteni finom.szombaton is és az este is sütöttem egyet.a másodikba én tettem 2 es fél kiskanál sót,mert az én ízlésem még kivánta .s mivel csak száritott éleszt? volt itthol azzal csináltam az este még finomabb lett mint a rendes éleszt?vel.sajna nincs kenyérsüt? gépem ugyhogy kézzel sip supp összeállitottam,nem dagasztottam órákat,mégis gyönyör? szép és finom lett.meg sem gondoltam volna h római tálban még kenyeret is lehet sütni! még 1x köszönjük!!!!

pamelie

kedves réka! nagyon örülök, hogy jól sikerült! én magam is azt szeretem a pataki-tálban, hogy gyakorlatilag bármit el lehet benne készíteni.

rapne

Megsütöttem és tökéletes lett! :) Én ilyennek képzeltem a házikenyeret. A tésztája már a dagasztáskor is pont olyan volt, amilyennek lennie kell. Büszkén vittem bel?le férjem nagyszüleinek is. Köszönöm szépen a receptet! :) (Kár, hogy nem volt id?m lefényképezni, de csodaszép is lett.)

Mazsola75

Kedves Pamelie! Azt szeretném kérdezni, hogy nekem vékony lemezb?l készült kacsasüt?m van... abban is meg lehet-e sütni a kenyérkét??? Azért kérdem, mert csak kerek jénaim van, abban nem tudom, hogy elférne-e??? A másik kérdés, hogy ha lehet a kacsasüt?ben sütni, akkor kell-e locsolgatni??? Akkor mi az eljárás a sütésnél??? Válaszodat el?re is köszönöm! Üdv: Tünde

pamelie

Kedves Tünde! Bár még nem készítettem kacsasüt?ben, de abban is készíthet?, csak nem kell hozzá süt?papír. Viszont mivel azt nem áztatod be, így azt gondolom, azt néha meg kell spriccelgetni.... De jó lenne, ha leírná valaki, aki sütött már így kenyeret. Gabi

janoki76

Szia tegnap megsütöttem a kenyeret isteni finom köszi!!!!!!!!!!

zsiraf18

Sziasztok! Szárított éleszt?b?l mennyit használjak a recepthez? El?re is köszönöm a segítséget!!!!!! További jó sütögetést mindenkinek!!!!!

pamelie

Kedves zsiraf! Sajnos én még nem készítettem szárítottból, de remélem lesz, aki segíteni tud. Üdv: Gabi

Törölt felhasználó

Kedves Pamelie! Tegnap elkészítettem életem els?, süt?ben, pataki tálban készített kenyerét az általad leírtak alapján! Tökéletes és gyönyör? lett! :-) Legszívesebben képet csatolnék, szüleim is "kiakadtak" t?le! :-) Most sütöm a másodikat, abba azért egy kicsivel több sót teszek, de isteni mindenhogy! Köszönöm! Anikó

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek