Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kovászos uborka sörrel készítve

Kovászos uborka sörrel készítve
Kovászos uborka sörrel készítve
60 perc / előkészület: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Erjesztéssel készült élelmiszerek kedvező hatásúak az emésztésre.

hozzávalók / 5 adag

Nagy (4,2-5 literes) befőttes üvegre számítva

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az üveg alját béleljük ki szőlőlevéllel és meggyfalevéllel, majd a megtisztított és két végén bevágott uborkát helyezzük az üvegbe. A tormagyökér és a fokhagyma folyamatosan kerüljön az uborka közé. A tetejére helyezzük a kaporhajtást. Felfőzött és langyosra hűtött sós lével és sörrel felöntjük, majd ezt követően az ecet következik.
  2. Az üveget egy kistányérral takarjuk le, és félárnyékos helyen érleljük, ahol az erjedés 3-4 nap alatt lezajlik. Az állapotát folyamatosan figyelni kell, mert néha rövidebb idő is elegendő. Ezt követően a kész kovászos uborkát rakjuk 1-2 napra hűtőszekrénybe, hogy a zavaros rész ülepedjen le, az így elkészített uborka már alkalmas fogyasztásra.
  3. További feladatok téli eltevésre: Az üveg tartalmát tésztaszűrőn átöntjük, a felöntő levet külön megőrizzük. A szűrőben maradt uborkát és egyéb hozzávalókat vízzel öblítsük le, hogy az erjedésnyomok eltűnjenek, így a kisebb üvegbe átszerelt uborka mutatósabb, esztétikusabb.
  4. A nagy üveg tartalma kb. öt 7 dl-es üveghez elegendő. A kisebb üvegekbe átszerelt uborkát ismét felöntjük a megőrzött, eredeti felöntő lével. Ha véletlenül kevés, akkor sós vízzel pótolható. Az üvegtető rácsavarása után az uborkát hőkezeléssel (dunsztolással) tartósítjuk, a felforrástól kezdődően öt percig, ha befőzőautomatával rendelkezünk, akkor 80 C-on 5-10 percig. Ezzel a módszerrel készített kovászos uborka évekig fogyasztható, tartósítószert nem tartalmaz.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 40
össznézettség: 572
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szőke Ferenc

Mióta szakács: 2020.06.21.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: savanyúság
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kovi ubi

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

223
uborka 2.5 kg
víz 1.5 l
5 dkg
sör 2.5 dl
fokhagyma 5 gerezd
meggyfa levél 5 db
szőlőlevél 5 db
torma 5 db
kapor 1 csokor
ecet 2 ek