Meggyfa levél

Meggyfa levél

Leírás

A meggyfának nem csak savanykás gyümölcsét, hanem levelét is felhasználhatjuk a konyhában. Készíthetünk belőle például meggyfalevél teát, amely rendkívül jó hatással van a veseműködésre. Elkészítése egyszerű, egy liter felforralt vízben áztassunk két maréknyi meggyfalevelet. Gyakran használják továbbá savanyúságok, például kovászos uborka, zöld paradicsom készítésénél is, ugyanis különlegesen zamatossá teszi a savanyított zöldségeket.

Mikor vegyem

A zsengébb leveleket tavasszal gyűjtsük, de ősz elejéig szedhető.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

100g Meggyfa levél

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

Hány kalória

gramm

meggyfa levél?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

6 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.