r
Nosalty Logó

Vircsike féle kovászos uborka

Vircsike
Vircsike féle kovászos uborka
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

102
Kalória
3.9g
Fehérje
18.2g
Szénhidrát
1.5g
Zsír
202.7g
Víz
-
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
1.5g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 606 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 33 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2477.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    2275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    202.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 102 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14864.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    629 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    13652 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    108.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1216.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    695 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 606 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    834.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    767 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 33 kcal

Elkészítés

  1. Mossunk ki egy üveget (a képen látható 3 literes). Az uborkákat mossuk meg, vágjuk le a végeiket, és 3 vagy 4 felé hosszában irdaljuk be őket. Pucoljuk meg a fokhagymákat is, illetve a kaprot is mossuk át.
  2. Az üvegbe egymás mellé szorosan rakjuk az uborkákat. A fenn maradt helyeket töltsük ki a fokhagymákkal, szórjuk bele az egész borsot. A kaporral alkossunk az uborka tetején egy réteget, erre a kenyeret rakjuk.
  3. Egy edényben melegítsük meg a vizet a sóval, ha a só feloldódott, öntsük rá az uborkára.
  4. Zárjuk le az üveg tetejét, de ne légmentesen (én csak simán, csavarás nélkül visszateszem a tetejét rá, majd hogy le ne lökje magáról, egy nehezebb tárggyal leszorítom).
  5. Tegyük ki a napra 5-6 napra, és ha elvesztette a lé a zavarosságát, akkor már fogyasztható is. (Ha ez idő alatt veszítene a levéből, én pótolni szoktam, rosszabb még nem lett tőle soha.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p

Az idei kert első csemegeuborka terméséből lett ez a mennyiség. A családban mindenki oda és vissza van a kovászos uborkáért. Szóval már kérdés nélkül is tudom, hogy ha van, akkor csak is ezt lehet belőle csinálni. Ezt a receptet a család már "ősidők" óta használja. Ha jól tudom, már a Dédi is eszerint csinálta a kovászos uborkát, és most már mi is, a húgommal együtt.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...