r
Nosalty Logó

Kovászos túrós-mazsolás kalács

Iluska
Kovászos túrós-mazsolás kalács
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Kovász

Kelt tészta

Töltelék

619
Kalória
19.7g
Fehérje
77.4g
Szénhidrátok
25.4g
Zsír
73.9g
Víz
201.8g
Koleszterin
1.9g
Rost
38.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Kovász

Kelt tészta

Töltelék

Összesen 619 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Kovász

Kelt tészta

Töltelék

Összesen 3098 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Kovász

Kelt tészta

Töltelék

Összesen 273 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    776.2 g
  • Cink
    157 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    121 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    15 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    72 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 619 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.6 g

Zsír

  • Összesen
    127.2 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1009 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3880.9 g
  • Cink
    786 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    580 mg
  • Vas
    607 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    1300 mg
  • Nátrium
    306 mg
  • Réz
    31 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    386.9 g
  • Cukor
    194 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    369.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    991 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    76 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    361 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    666 mg
  • Retinol - A vitamin:
    974 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    968 micro
Összesen 3098 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.3 g
  • Cink
    70 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 273 kcal

Elkészítés

Kovász

  1. A fél dl tejben elkeverjük az élesztőt, a porcukrot és a lisztet. Meleg helyen megkelesztjük.

Kelt tészta

  1. A liszteket kimérjük. A cukrot hozzákeverjük, majd a vajat, és a sót is.
  2. A tejben elkeverjük az egy tojássárgáját, és a kovásszal együtt a liszthez öntjük.
  3. A tésztát bedagasztjuk, amíg sima nem lesz. Tetejét kis liszttel beszórjuk, és langyos helyen, letakarva megkelesztjük.
  4. A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, kb. 5-7 mm- vastagra, megkenjük a töltelékkel, feltekerjük. Átkenjük a tojássárgájával és sütőpapírral bélelt tepsiben, vagy püspökkenyér formában 200 c-fokos sütőben megsütjük.
  5. Tálaláskor felszeleteljük, és kínálhatjuk. Jó étvágyat!!!

Töltelék

  1. A puha, lágy vajat kb. 8 dkg cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a mazsolát.
  2. A túrót jól törjük össze villával, és ezt is adjuk a többi alapanyaghoz.
  3. A tojásfehérjéket az evőkanál porcukorral verjük kemény habbá, és adjuk óvatosan forgatva a túrós masszához.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez a kalács sem hiányozhat a húsvéti asztalról a tojás, és a főtt sonka mellől. Mindenkinek megvan a saját jól bevált receptje, de megéri változtatni, hisz új ízekkel teheti gazdagabbá az ünnepet!!!! :-))))

További receptek

Túrórudi-szelet

Kedvenc magyar édességünk minden ízét magába kebelezte ez a krémes, édes süteményszelet. Szerencsére nem tartja meg őket magának, hanem a beléje harapókat kápráztatja a friss túró, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...