r
Nosalty Logó

Körtés-vaníliás párolt vörös káposzta

Glaser
Körtés-vaníliás párolt vörös káposzta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

273
Kalória
4.2g
Fehérje
49.1g
Szénhidrát
8.9g
Zsír
398.2g
Víz
7.9g
Koleszterin
9.3g
Élelmi rost
30.3g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 273 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1637 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 49 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    398.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1580 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    47 micro
  • Lut-zea
    821 micro
Összesen 273 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    53.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2130.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    772 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    591 mg
  • Nátrium
    428 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    294.5 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

Víz

  • Összesen
    2389.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    791 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    852 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    567 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    9481 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    280 micro
  • Lut-zea
    4925 micro
Összesen 1637 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    66 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    294 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 49 kcal

Elkészítés

  1. A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, negyedeljük, majd legyaluljuk.
  2. A hagymát apró kockákra vágjuk. A vaníliát elfelezzük, a magokat kikaparjuk.
  3. A körtét megmossuk, egyet félreteszünk, a maradékot meghámozzuk, negyedeljük, a torzsáját kivágjuk, majd kockákra vágjuk.
  4. Egy nagy edényben felolvasztjuk a zsírt. A zsírban megdinszteljük a hagymát a körtével és a cukorral, majd adagonként hozzáadjuk a vörös káposztát, vaníliát, babérlevelet és szegfűszeget, állandó kavarás mellett tovább dinszteljük. Sóval, borssal ízesítjük.
  5. Felöntjük az ecettel és kb. 250 ml vízzel, felfőzzük, és lefedve, közben megkavarva kb. 45 percig pároljuk.
  6. A megmaradt körtét négybe vágjuk, a magházát kivágjuk, majd vékony cikkekre vágjuk. A zselével együtt a káposztához keverjük, és kb. 10 perc alatt készre pároljuk. Ha szükséges sóval, borssal és cukorral utána ízesíthetünk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 55 p

Finom és egészséges. A párolt vörös káposzta kacsa-, libasült, marhahústekercs elmaradhatatlan kísérője.

További receptek

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...