r
Nosalty Logó

Párolt káposzta aszalt szilvával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
edan
Párolt káposzta aszalt szilvával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 57 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 676 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 38 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    487.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    463 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    13 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 57 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5854.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    4895 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.2 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1383.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    468 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    336 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    5559 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    160 micro
  • Lut-zea
    2712 micro
Összesen 676 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 38 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát vágjuk félbe, szedjük ki a torzsáját, és a fejet szeleteljük fel vékonyan, szórjuk meg a sóval, hagyjuk állni.
  2. A hagymát vágjuk félbe, aztán szeleteljük fel.
  3. Egy nagyobb lábasban kezdjük el hevíteni a zsiradékot, ha elolvadt, tegyük rá a hagymát, pirítsuk 1 percig, és ekkor tegyük rá a mézet is. Ha köménnyel is ízesítjük, akkor azt is most adjuk hozzá. Karamellizáljuk további 1-1,5 percig a keveréket, vigyázzunk, hogy a hagyma ne égjen meg.
  4. A vízbe öntsük bele az ecetet, majd így adjuk a mézes hagymához, forraljuk fel a levet.
  5. Tegyük a lábasba a káposztát, keverjük meg, és így főzzük 20 percig, ekkor adjuk hozzá az aszalt szilvát, így főzzük további 20 percig. (Vagy amíg a káposzta kellően meg nem puhul.)
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 42839
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A párolt káposztát a legkülönfélébb módon értelmezik az emberek: van aki lé nélkül készíti, inkább csak pirítja, van aki ecetesen rövid lével, van aki hosszú lével készíti, van aki édesebben, van aki sósabban... De bárhogyan is készül, remek kísérője/körete a sült húsoknak. Ez a recept dédmamámtól származik, csak egy kicsit tovább lett gondolva - ő még cukorral készítette -, mindezzel együtt azt hiszem kiállta az idők próbáját.

Hozzászólások (1)

ancymancy

Nem pont ezt a receptet készítettem el, de alapvet?en isteni kaja. Ez is biztos nagyon-nagyon finom :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek