r
Nosalty Logó

Körtés túróval töltött kalács

Évi néni
Körtés túróval töltött kalács
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Kelt tészta

Túrós töltelék

690
Kalória
24.2g
Fehérje
93.4g
Szénhidrát
27.6g
Zsír
125.2g
Víz
70g
Koleszterin
10.9g
Élelmi rost
33.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Kelt tészta

Túrós töltelék

Összesen 690 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Kelt tészta

Túrós töltelék

Összesen 3453 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Kelt tészta

Túrós töltelék

Összesen 237 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1112.4 g
  • Cink
    159 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    124 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    93.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    125.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    15 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    72 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 690 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.8 g

Zsír

  • Összesen
    137.9 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5562.2 g
  • Cink
    797 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    557 mg
  • Vas
    620 mg
  • Magnézium
    622 mg
  • Foszfor
    2515 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    33 mg
  • Mangán
    36 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    467.2 g
  • Cukor
    166 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

Víz

  • Összesen
    625.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    503 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    77 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    361 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    417 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1005 micro
Összesen 3453 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.7 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 237 kcal

Elkészítés

Kelt tészta

  1. A tejszínt meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk a friss élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. A dagasztógépbe öntjük a megkelesztett élesztőt, az írót, a szobahőmérsékletű vajat, a tojássárgáját, a citrom levét és reszelt héját, a cukrot, a lisztet és egy csipet sót. 10 perc alatt ruganyos, fényes tésztát dagasztunk belőle, amit egy óra alatt langyos helyen a duplájára kelesztünk.
  3. A megkelt tésztát lisztezett munkafelületen kb. 50x25 cm-es téglalappá nyújtjuk.
  4. A tésztán eloszlatjuk a gyümölcsös túrót, és hosszában a két szélét összenyomjuk. Középen tenyerünk élével a töltelék közepénél két irányba szétnyomjuk a tölteléket úgy, hogy a közepén csak tészta maradjon. Itt hosszában kettévágjuk a tésztát, és maga körül csavarva összefonjuk.
  5. Szilikon kuglófformába fektetjük a fonatot, és két végét összecsípjük vagy hajtogatjuk.
  6. A maradék tojásfehérjével megkenjük a kalácsot, és addig kelesztjük, míg a sütő előmelegszik 180 fokra. Alul-felül sütésen 45-50 perc alatt megsütjük.

Túrós töltelék

  1. A túrót a cukorral, a citrommal, vaníliával, mazsolával és a búzadarával összekeverjük.
  2. A körtét meghámozzuk, magházát kivágjuk, és kisebb kockákra vágjuk, melyeket a túróba keverünk, majd megtöltjük vele a tésztát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26x26

Valahol láttam így elkészíteni a fonott kalácsot, és azonnal megkívántam. Nem is vártam sokáig, hanem elszaladtam a piacra házi túróért, miközben már kelt is a tészta.

Nosalty stories

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek