r
Nosalty Logó

Körtés túróval töltött kalács

Évi néni
Körtés túróval töltött kalács
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Kelt tészta

Túrós töltelék

690
Kalória
24.2g
Fehérje
93.4g
Szénhidrát
27.6g
Zsír
125.2g
Víz
70g
Koleszterin
10.9g
Élelmi rost
33.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Kelt tészta

Túrós töltelék

Összesen 690 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Kelt tészta

Túrós töltelék

Összesen 3453 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Kelt tészta

Túrós töltelék

Összesen 237 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1112.4 g
  • Cink
    159 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    124 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    93.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    125.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    15 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    72 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 690 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.8 g

Zsír

  • Összesen
    137.9 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5562.2 g
  • Cink
    797 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    557 mg
  • Vas
    620 mg
  • Magnézium
    622 mg
  • Foszfor
    2515 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    33 mg
  • Mangán
    36 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    467.2 g
  • Cukor
    166 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

Víz

  • Összesen
    625.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    503 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    77 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    361 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    417 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1005 micro
Összesen 3453 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.7 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 237 kcal

Elkészítés

Kelt tészta

  1. A tejszínt meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk a friss élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. A dagasztógépbe öntjük a megkelesztett élesztőt, az írót, a szobahőmérsékletű vajat, a tojássárgáját, a citrom levét és reszelt héját, a cukrot, a lisztet és egy csipet sót. 10 perc alatt ruganyos, fényes tésztát dagasztunk belőle, amit egy óra alatt langyos helyen a duplájára kelesztünk.
  3. A megkelt tésztát lisztezett munkafelületen kb. 50x25 cm-es téglalappá nyújtjuk.
  4. A tésztán eloszlatjuk a gyümölcsös túrót, és hosszában a két szélét összenyomjuk. Középen tenyerünk élével a töltelék közepénél két irányba szétnyomjuk a tölteléket úgy, hogy a közepén csak tészta maradjon. Itt hosszában kettévágjuk a tésztát, és maga körül csavarva összefonjuk.
  5. Szilikon kuglófformába fektetjük a fonatot, és két végét összecsípjük vagy hajtogatjuk.
  6. A maradék tojásfehérjével megkenjük a kalácsot, és addig kelesztjük, míg a sütő előmelegszik 180 fokra. Alul-felül sütésen 45-50 perc alatt megsütjük.

Túrós töltelék

  1. A túrót a cukorral, a citrommal, vaníliával, mazsolával és a búzadarával összekeverjük.
  2. A körtét meghámozzuk, magházát kivágjuk, és kisebb kockákra vágjuk, melyeket a túróba keverünk, majd megtöltjük vele a tésztát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26x26

Valahol láttam így elkészíteni a fonott kalácsot, és azonnal megkívántam. Nem is vártam sokáig, hanem elszaladtam a piacra házi túróért, miközben már kelt is a tészta.

Nosalty stories

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...