Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pipiske

Pipiske
Pipiske
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsvétra készítettem ezeket a kis madárkákat egyszerű kalácstésztából.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben, majd összegyúrjuk a liszttel és az olvasztott margarinnal. Szükség szerint adhatunk még hozzá tejet. Langyos helyen duplájára kelesztjük.
  2. Ha megkelt, kb. 10 cm ujjnyi vastag rudakat sodorunk belőle. Ezekből hurkot kötünk. A hurok egyik végét fej formára alakítjuk, a másik végét lelapítjuk, ez lesz a farka. Borsból készítünk szemeket.
  3. Végül megkenjük tojássárgával. Rövid kelesztés után előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 149
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

labopetra

Mióta szakács: 2011.04.27.
65 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

csibekalács, húsvéti kelt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

515
finomliszt 50 dkg
margarin 12 dkg
friss élesztő 3 dkg
tojássárgája 3 db
tej 2 dl
fekete bors 0 ízlés szerint
cukor 1 púpozott ek