Körtés-morzsás süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
A torta alja és a teteje
-
125 kcal
-
8g barna cukor29 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
2g búzacsíra7 kcal
-
3g dió21 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
31g joghurt19 kcal
A körtetöltelék
-
130g körte67 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
1g barna cukor5 kcal
A torta összeállítása és sütése
Összesen
381
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
A torta alja és a teteje
-
996 kcal
-
60g barna cukor228 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
15g búzacsíra54 kcal
-
26g dió170 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
250g joghurt153 kcal
A körtetöltelék
-
1040g körte534 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
A torta összeállítása és sütése
Összesen
3034
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
A torta alja és a teteje
-
15.6g teljes kiőrlésű liszt52 kcal
-
3.1g barna cukor12 kcal
-
5.2g vaj37 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0.8g búzacsíra3 kcal
-
1.4g dió9 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
5.7g tojás7 kcal
-
13g joghurt8 kcal
A körtetöltelék
-
54.1g körte28 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0.5g barna cukor2 kcal
A torta összeállítása és sütése
Összesen
158
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 850.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 192 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 368 mg
-
Nátrium 205 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.7 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 142.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 195 micro
Összesen
381
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.4 g
Zsír
-
Összesen 124 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 608 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6806.8 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 1537 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 548 mg
-
Foszfor 2944 mg
-
Nátrium 1638 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 461.3 g
-
Cukor 175 mg
-
Élelmi rost 72 mg
VÍZ
-
Összesen 1136.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 916 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 84 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 284 micro
-
Kolin: 494 mg
-
Retinol - A vitamin: 893 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 320 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1561 micro
Összesen
3034
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 353.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 153 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 59.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
158
kcal
Hozzávalók
A torta alja és a teteje
-
30 dkg teljes kiőrlésű liszt
-
6 ek barna cukor
-
10 dkg vaj
-
1 késhegynyi só
-
1 csomag sütőpor
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
-
2 db tojás
-
2.5 dl joghurt
A körtetöltelék
-
4 nagy db körte
-
1 ek barna cukor
A torta összeállítása és sütése
Elkészítés
A torta alja és a teteje
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és vajazzunk ki egy tortasütő formát.
- Egy nagy tálban konyhai robotgéppel (egy két fordulat erejéig) keverjük össze a lisztet, barna cukorral, sóval, fűszerekkel (1 tk fahéj, ½ tk őrölt szegfűszeg, ½ tk szerecsendió) és a búzacsírával (ha a búzacsírát előtte megpirítjuk, akkor még finomabb lesz). Adjuk hozzá a vajat, és keverjük tovább, ugyancsak pár fordulat erejéig, majd az edény oldaláról kanalazzuk vissza a tésztát, és ismételjük meg ezt a folyamatot három-négy alkalommal.
- A kevert tésztából vegyünk ki egy kisebb csészényit, keverjük össze durvára darált dióval vagy mandulával és egy teáskanál fahéjjal.
- Keverjük a tésztához (a tálban, ahonnan előzőleg kivettünk már egy adagot) a sütőport és a szódabikarbónát pár fordulat erejéig.
- Egy másik tálban habverővel verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a joghurtot, és keverjük jól el vele.
- Keverjük össze a vajas keveréket a tojásossal.
A körtetöltelék
- Hámozzuk meg a körtét, a magházát távolítsuk el, és vágjuk nagyobb darabokba. Szórjuk rá a fűszereket (½ tk őrölt fahéj, ¼ tk őrölt szegfűszeg, ¼ tk szerecsendió) és egy kanál barna cukrot, majd keverjük össze őket.
A torta összeállítása és sütése
- A kivajazott formába egyengessük el először a vajas-tojásos tésztát, szórjuk rá a fűszeres körtét, majd morzsáljuk a tetejére a diós keveréket.
- Süssük úgy 40 percig, amíg a teteje jól meg nem pirul. A sütőből kivéve hagyjuk legalább 20 percig hűlni, csak utána vágjuk fel! Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 146
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 28912
- Feltöltés dátuma: 2014. október 13.
Ajánló
Reggeli kávé, tea mellé, délután uzsonnára nagyszerű ez a körtés süti! Sütés után pár órával még finomabb. Tehetünk bele dió helyett mandulát, kesut vagy pekándiót is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Gréti
586 recept
Többször előfordult már, hogy túl sok körtét vásároltam. Ilyenkor ősszel olyan szépen csalogatnak a piacon, hogy mindegyik féléből kell vennem. Most is ez történt. Ott barnultak a gyümölcskosárban, úgyhogy nem nézhettem tétlenül és belesütöttem őket ebbe a sütibe.