Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlis-vaníliás morzsatorta

Ribizlis-vaníliás morzsatorta
Ribizlis-vaníliás morzsatorta
110 perc / előkészület: 45 perc sütés: 65 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Németországban ettem hasonló süteményt, azóta keresgéltem recepteket, végül ezt raktam össze belőle.

hozzávalók / 12 adag

Alap tészta

Krém

Morzsa tészta

Szólj hozzá!

elkészítés

Alap tészta

  1. A hozzávalókat (mindenekelőtt a lisztet, sütőport, cukrot) tálas mixerrel elkeverjük (dagasztó karral, alacsony fokozaton), majd tésztává gyúrjuk. Kicsit több munkával ugyan, de kézzel is elkészíthető.
  2. A kész tésztát fóliába rakjuk, és kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
  3. Utána kapcsos tortaformába tesszük, a tészta kb. kétharmadát a forma aljába, egyharmadát a peremekre nyomkodjuk (kb. két ujjnyi magas legyen).
  4. Ezek után kb. 5 percig 150 fokra előmelegített sütőben elősütjük.

Krém

  1. Míg az alaptészta hűl, elkészítjük a vaníliapudingot a leírás alapján.
  2. A vaníliapudingot ráöntjük egyenletesen a már elősütött alaptésztára, a cukrozott, meghintjük az összepréselt ribizlivel (meg fogja emelni a töltelék szintjét, nem baj, ha kicsit túlfolyik a szegélyen, nem fog kifolyni, ha lehűlt a süti).

Morzsa tészta

  1. A morzsa tésztát pillanatok alatt el lehet készíteni, ezért nyugodtan történhet a töltelék elkészítése után is. A hozzávalókat tálas mixerben dagasztókarral addig keverjük, amíg a képen látható durva, morzsalékos állagot eléri (kb. egy perc).
  2. Mehet a süti tetejére, ezek után a sütőben 180 fokon kb. 60 percig sütjük.
  3. A tortaformát csak akkor szabad leszedni a süteményről, ha már teljesen kihűlt. Legjobb hűtve tárolni, igen kellemes, frissítő, laktató finomság lesz belőle.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 071
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

szka

Mióta szakács: 2011.12.28.
3 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: német
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

morzsasüti vaníliapudinggal és ribizlivel, túrós-vaníliás-ribizlis morzsasüti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

305
finomliszt 200 g
sütőpor 1 csomag
cukor 50 g
vaníliás cukor 1 csomag
sovány túró 125 g
tej 4 ek
napraforgó olaj 4 ek
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 5 dl
cukor 3 ek
piros ribizli 500 g
finomliszt 150 g
cukor 75 g
vaníliás cukor 1 csomag
teavaj 75 g