r
Nosalty Logó

Ribizlis-vaníliás morzsatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
szka
Ribizlis-vaníliás morzsatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Alap tészta

Krém

Morzsa tészta

Összesen 305 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Alap tészta

Krém

Morzsa tészta

Összesen 3644 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Alap tészta

Krém

Morzsa tészta

Összesen 194 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 305 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.2 g

Zsír

  • Összesen
    110.6 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5076.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1734 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    1808 mg
  • Nátrium
    1243 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    580.3 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    469.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    523 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    201 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    503 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 3644 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 194 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Alap tészta

  1. A hozzávalókat (mindenekelőtt a lisztet, sütőport, cukrot) tálas mixerrel elkeverjük (dagasztó karral, alacsony fokozaton), majd tésztává gyúrjuk. Kicsit több munkával ugyan, de kézzel is elkészíthető.
  2. A kész tésztát fóliába rakjuk, és kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
  3. Utána kapcsos tortaformába tesszük, a tészta kb. kétharmadát a forma aljába, egyharmadát a peremekre nyomkodjuk (kb. két ujjnyi magas legyen).
  4. Ezek után kb. 5 percig 150 fokra előmelegített sütőben elősütjük.

Krém

  1. Míg az alaptészta hűl, elkészítjük a vaníliapudingot a leírás alapján.
  2. A vaníliapudingot ráöntjük egyenletesen a már elősütött alaptésztára, a cukrozott, meghintjük az összepréselt ribizlivel (meg fogja emelni a töltelék szintjét, nem baj, ha kicsit túlfolyik a szegélyen, nem fog kifolyni, ha lehűlt a süti).

Morzsa tészta

  1. A morzsa tésztát pillanatok alatt el lehet készíteni, ezért nyugodtan történhet a töltelék elkészítése után is. A hozzávalókat tálas mixerben dagasztókarral addig keverjük, amíg a képen látható durva, morzsalékos állagot eléri (kb. egy perc).
  2. Mehet a süti tetejére, ezek után a sütőben 180 fokon kb. 60 percig sütjük.
  3. A tortaformát csak akkor szabad leszedni a süteményről, ha már teljesen kihűlt. Legjobb hűtve tárolni, igen kellemes, frissítő, laktató finomság lesz belőle.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26 cm
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1269
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Németországban ettem hasonló süteményt, azóta keresgéltem recepteket, végül ezt raktam össze belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek