Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás morzsás

Szilvás morzsás
Szilvás morzsás
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Annyi szilvát kaptunk, hogy már nem fér a fagyasztóba, így ki kellett találni valamit a szilva felhasználására, ez lett belőle.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a tejet, tojást és a porcukrot, és jól összegyúrjuk.
  2. A tészta 2/3-át kinyújtjuk akkorára, mint a tepsi. 1/3 tésztát pedig a fagyasztóba tesszük.
  3. A szilvát kimagozzuk, egy tálban cukorral és a fahéjjal összekavarjuk. Ha sok levet eresztene, akkor keverjünk hozzá zsemlemorzsát, hogy ne áztassa el a tésztát.
  4. A kivajazott tepsibe terítjük a tésztát, és a szilvadarabokat szépen elosztjuk a tetején.
  5. A fagyasztóból kivett tésztát reszelővel a szilva tetejére reszeljük, és előmelegített sütőben kb 40 perc alatt aranybarnára sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 649
elküldve: 5
receptkönyvben: 267
elkészítve: 11/14
Facebookon megjelent: -

szakács

a-édrienn

Mióta szakács: 2010.01.04.
87 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

morzsás pite szilvával

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hinta6
hinta6 Sun, 2014-10-05 15:58

Nagyon finom süti,meggyel vagy cseresznyével is ugyanilyen finom.

uutakacs
uutakacs / uutakacs Sun, 2011-09-18 22:39

Kedves Adrienn,
ma kipróbáltam a receptet és nagyon finom lett ilyen minimális cukormennyiséggel is, aminek külön örültem. Én zsemlemorzsa helyett apró szemű zabpelyhet használtam: azzal szórtam meg az alsó tésztaréteget és egy kicsi került a szilvákra is.

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Mon, 2011-09-19 08:41

Kedves uutakács!
Örülök a sikernek! Mi is szeretjük ezt a sütemnyt, mert nem sok minden kell hozzá! Szép hetet Neked!

Karcsi80
Karcsi80 Thu, 2010-11-11 12:39

helló, kaptam egy nagy üveg szilvalekvárt, szerinted abból is elkészíthető? nagyon jól néz ki, szívesen elkészíteném lekvárból is, de kíváncsi vagyok a véleményedre. Köszönöm :)

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Thu, 2010-11-11 15:50

Szia!

Szerintem simán szilva lekvárral is elkészítheted! Úgyan olyan finom lesz, mint ha szilvát tennél bele!
Sok sikert hozzá és kíváncsian várom a véleményt, hogy milyen lett szilvalekvárral! :)
Üdv.: Adri

zsu83
zsu83 / zsu83 Fri, 2010-09-24 19:47

Akkor én csak halkan merem megjegyezni, hogy annyi szilvánk lett idén, hogy egész nap(!) azt szedtük a 9fáról! Fő a lekvár, megy az aszaló, 100l cefre, és keresem a süti recepteket, holnap ezt kipróbálom! Az is hozzátartozik igaz, hogy tavaly 1kgnyi nem lett! Úgy néz ki kétévente kell bőven befőznöm belőle...

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2010-09-24 08:52

Köszi Adrienn! S emiatt az árak miatt, se befőtt, vagy csak kevés!!,se lekvár, se dzsem, 2-3 üveg meg annyi, hogy két ebéd, vagy két süti és vége.Hát, tényleg reménykedjünk, jövőre csak jobb lesz az idő,napfény,igazi tavasz, igazi nyár.Köszi:Szép napot!Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2010-09-24 08:25

A süti guszta, imádom a morzsás sütiket, kipróbálom,köszi!!!!!Jaj ,de jó lett volna, ha valakitől én is kapok annyi szilvát, hogy tudok fagyóba is tenni.De nem volt, se meggyem, se cseresznyém, se almám, se őszi-sárga barackom,.....mindenkinek a fája, akár ilyen v. olyan kínlódott, a sok eső miatt!!Gyümölcs nuku, illetve, annyi, hogy saját magánka elég csak.Ez van.A bolti, piaci, háááát, nagyon drága.Ki kéne fogni, vagy kellett volna, de hát nem mindig jött össze a dolog, meg jön össze most se.A recept csúcs,receptjeim közt!!!Éva-Anyóca

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Fri, 2010-09-24 08:43

Köszönöm Éva-Anyóca!
Finom is ez a süti. Olyan jó volt a szilva, mert még levet sem eresztett, de biztonság kedvéért tettem a töltelékhez egy kevés zsemlemorzsát, hogy ne ázzon el az alja a tésztának.
Sajnos nekünk is kevés gyümölcsünk lett az idén, a piacon meg minden nagyon drága! Reméljün jövőre sokkal jobb lesz a termés! :)
Szép napot!
Üdv.: Adrienn

792
finomliszt 35 dkg
tojás 1 db
porcukor 2 ek
margarin 20 dkg
tej 1 dl
sütőpor 1 csomag
vaj 1 ek
szilva 20 dkg
fahéj 0 ízlés szerint
cukor 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek