r
Nosalty Logó

Körtés-krémsajtos omlós pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Körtés-krémsajtos omlós pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta tetejére

Összesen 988 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta tetejére

Összesen 3953 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta tetejére

Összesen 291 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    59.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.3 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    340 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 988 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    58.6 g

Zsír

  • Összesen
    238.8 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    791 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2195.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    509 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    1009 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    413.4 g
  • Cukor
    206 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    561 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1389 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    439 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1360 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    659 micro
Összesen 3953 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 291 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tészta tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A szobahőmérsékletű tejfölt egy vékony, ritka szövésű anyaggal bélelt, magasabb tálra helyezett szűrőbe öntjük és 3-4 órán keresztül, de legjobb, ha egy éjszakán keresztül csöpögtetjük.
  2. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük.
  3. A meghámozott körte magházát eltávolítjuk, nagyobb darabokra vágjuk és vajon cukorral és vaníliás cukorral karamellizáljuk, majd összekeverjük a dióval.
  4. A lecsöpögtetett tejfölt a krémsajttal, a porcukorral és 4 ek lekvárral jól elkeverjük.
  5. A lehűtött tésztát 28 cm átmérőjű kör alakú lappá nyújtjuk. (Tipp: egy lábos, vagy tortasütő forma segítségével szabályos kör alakú lappot vághatunk a tésztából.) A tésztalapot egy sütőpapírral bélelt, nagy tepsire fektetjük vagy egy kivajazott piteformába tesszük.
  6. A krémsajtos keveréket a tészta közepére kenjük úgy, hogy 5-6 cm széles peremet hagyjunk. A krémre kenjük a diós-körtés keveréket, majd a maradék lekvárból kis halmokat teszünk a gyümölcsre.
  7. Végül a tészta szélét felhajtjuk a gyümölcsös keverékre. Megkenjük a tésztát felvert tojással és megszórjuk kristálycukorral, a töltelékes részét szeletelt mandulával.
  8. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  9. Porcukorral megszórva kínáljuk. (Tipp: a tészta nagyon omlós, melegen könnyen repedhet, ezért ha melegen szeretnénk kínálni, mutatósabb, ha piteformában, vagy egy kerek lapos formában sütjük, abban tálalni is tudjuk.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6923
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ennek rusztikus formájú, omlós pitének a tésztája krémsajtos, tejfölös alapon gyümölcsöket rejt magában. Most körtével készítettem, de ízlés szerint, bármilyen gyümölccsel megtölthetjük a pitét. A friss gyümölcsök helyett télen használhatunk szilva-, barack-, körtebefőttet is. A krémsajtos réteget csöpögtetett tejfölből és krémsajtból is elkészíthetjük, de használhatunk helyettük 20-25 dkg mascarpone sajtot is. A receptben a tejfölös, krémsajtos változat szerepel. (a pite készítéséről néhány fázisfotó itt található.)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tészta tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek