r
Nosalty Logó

Elzászi lepény körtével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Elzászi lepény körtével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 891 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3562 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.6 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    334 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 891 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    44.2 g

Zsír

  • Összesen
    154.1 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    910 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1559 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    702 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    522.5 g
  • Cukor
    321 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    983.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1367 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    540 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1336 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    383 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1163 micro
Összesen 3562 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet és a porcukrot egymással elvegyítjük, hozzáadjuk a csipetnyi sót, majd a vajdarabkákat is hozzákeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját a tésztához adjuk. (A fehérjére nem lesz szükségünk, ezt felhasználhatjuk más étel vagy sütemény készítéséhez.)
  2. Ezután a tésztát 1 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy a vaj visszakeményedjen. Így egy nagyon puha, porhanyós vajas tésztát kapunk, amit ebben a formában a hűtőből kivéve akár kekszek készítéséhez is felhasználhatunk.
  3. Lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, majd nyújtófával a pitetál vagy a tepsi méretéhez igazítjuk. Belenyomkodjuk a formába - az oldalára is jusson - és további 15 percre visszatesszük a hűtőszekrénybe.
  4. Addig a tejfölt elkeverjük a cukorral, és a körtéket vékonyra szeleteljük. Meglocsoljuk a citromlével, hogy ne barnuljanak meg.
  5. 15 perc után a tésztát elővesszük a hűtőből, egy villával megszurkáljuk, majd belesimítjuk a tejfölös krémet. A körteszeleteket szépen elrendezzük a tetején, majd egy kevés olvasztott vajat locsolunk rá.
  6. A sütőt előmelegítjük, és a lepényt kb. 25-30 percig sütjük.
  7. Amikor megsült, a formában hűlni hagyjuk. Végül egy ecset segítségével vékonyan rákenjük a baracklekvárt a tetejére, és pár percre a mikróba tesszük, hogy szép fényesre süljön a teteje.
  8. Ezt persze csak akkor tegyük, ha kerek piteformában sütöttük a lepényt, és az befér a mikrónkba. Ha nagyobb tepsiben, vagy sütőedényben készítettük, akkor a lekvárral megkenve akár a sütőbe is visszatolhatjuk pár percre, amíg a lekvár rásül a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: átmérője 26-28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13560
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 09.

Ajánló

Természetesen almából, vagy bármilyen más szeletelhető gyümölcsből elkészíthető. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a körtés változat az elzászi almalepény nyomán készült nálunk, mert most épp abból terem sok a kertünkben. Ez egy nagyon finom, kellemes ízű körtés lepény, mellyel bármikor elkápráztathatjuk a vendégeinket. Természetesen almából, vagy bármilyen más szeletelhető gyümölcsből elkészíthető. Az összes hozzávaló kiméréséhez egy 2 dl-es csészét használjunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek