r
Nosalty Logó

Körtés pite Schliszi konyhájából

Schliszi
Körtés pite Schliszi konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

711
Kalória
8g
Fehérje
125.9g
Szénhidrát
22.3g
Zsír
264.3g
Víz
98.8g
Koleszterin
9.9g
Élelmi rost
62.3g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 711 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2846 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    125.9 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    264.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 711 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    89.3 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1004.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    503.7 g
  • Cukor
    249 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    1057.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    772 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    761 micro
Összesen 2846 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    55.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 156 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet a szobahőmérsékletű vajjal, a porcukorral és egy csipet sóval összegyúrjuk. 5 perc gyúrás után adjunk hozzá annyi vizet, amennyit felvesz, de ne legyen ragadós-nyúlós. Fóliába csomagolva 30 percig hűtjük.
  2. Ameddig hűl a tésztánk, elkészítjük a tölteléket. A körtét kimagozzuk és kockára vágjuk. Lábosban alacsony hőfokon főzzük. Majd miután levet eresztett, hozzáadjuk a mézet, a citrom levét. 10 perc főzés után hozzákeverjük a pudingport. Ha nagyon összekapja, akkor tegyünk hozzá még egy kis vizet. Még egyszer felforraljuk, és kész.
  3. A tésztából levágunk egy kis darabot, és félretesszük. Ebből fog készülni a tetejére a dísz. A maradékot kinyújtjuk , 2-3 cm-rel nagyobbra, mint a süti formánk. Sütőpapírt teszünk a formába (de akár ki is vajazhatjuk), majd belerakjuk a kinyújtott tésztát, és az oldalát formázzuk, hogy ne folyjon ki a töltelék.
  4. Belepúpozzuk a tölteléket a formába, és a maradék tésztából pedig akár késsel, akár sütikinyomóval formákat készítünk. Rárakjuk a sütire, megkenjük tojással, és megszórjuk 2-3 csipet kristálycukorral, hogy finom ropogósra süljön.
  5. 180°C-ra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel 25-30 percig sütjük. :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Számomra a pitében a legjobb dolog a töltelék. Ezért született meg ez a recept, amelyben mindösszesen 2 cm vastag a tészta, és sok-sok töltelék van. Tavasszal cseresznyével, eperrel; nyáron sárgabarackkal, málnával; ősszel pedig almával, körtével vagy sütőtökkel készítem. Csak a képzelet szabhat határt, hogy mit teszünk a piténkbe. 

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek