r
Nosalty Logó

Körtés pite Schliszi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Schliszi
Körtés pite Schliszi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 711 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2846 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 156 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.9 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 711 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    89.3 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1004.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    503.7 g
  • Cukor
    249 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1057.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    772 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    761 micro
Összesen 2846 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    55.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 156 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a szobahőmérsékletű vajjal, a porcukorral és egy csipet sóval összegyúrjuk. 5 perc gyúrás után adjunk hozzá annyi vizet, amennyit felvesz, de ne legyen ragadós-nyúlós. Fóliába csomagolva 30 percig hűtjük.
  2. Ameddig hűl a tésztánk, elkészítjük a tölteléket. A körtét kimagozzuk és kockára vágjuk. Lábosban alacsony hőfokon főzzük. Majd miután levet eresztett, hozzáadjuk a mézet, a citrom levét. 10 perc főzés után hozzákeverjük a pudingport. Ha nagyon összekapja, akkor tegyünk hozzá még egy kis vizet. Még egyszer felforraljuk, és kész.
  3. A tésztából levágunk egy kis darabot, és félretesszük. Ebből fog készülni a tetejére a dísz. A maradékot kinyújtjuk , 2-3 cm-rel nagyobbra, mint a süti formánk. Sütőpapírt teszünk a formába (de akár ki is vajazhatjuk), majd belerakjuk a kinyújtott tésztát, és az oldalát formázzuk, hogy ne folyjon ki a töltelék.
  4. Belepúpozzuk a tölteléket a formába, és a maradék tésztából pedig akár késsel, akár sütikinyomóval formákat készítünk. Rárakjuk a sütire, megkenjük tojással, és megszórjuk 2-3 csipet kristálycukorral, hogy finom ropogósra süljön.
  5. 180°C-ra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel 25-30 percig sütjük. :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 1588
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Körtés pite Schliszi konyhájából
Schliszi 7 recept

Számomra a pitében a legjobb dolog a töltelék. Ezért született meg ez a recept, amelyben mindösszesen 2 cm vastag a tészta, és sok-sok töltelék van. Tavasszal cseresznyével, eperrel; nyáron sárgabarackkal, málnával; ősszel pedig almával, körtével vagy sütőtökkel készítem. Csak a képzelet szabhat határt, hogy mit teszünk a piténkbe. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.