Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Körözöttes sajttekercsek

Körözöttes sajttekercsek
Körözöttes sajttekercsek
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sajt falatkák. Egyszerű, mégis nagyszerű. A családban már nem igazán fűlött a fogunk a pogácsákhoz (habár az is készült), ezért ezekkel a kis falatokkal vártuk a vendégeket karácsonykor.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ez csupán egy egyszerű vendégváró, azonban kínálhatunk hozzá akár egy száraz fehérbort, akár valamilyen aperitif italt, amely meghozza vendégeink kedvét a további ételekhez.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Első lépésként felszeleteljük a sajtot egyforma vékony szeletekre.
  2. Elkészítjük a körözöttet. Fontos, hogy juhtúrót használjunk javarészt, ha nem akarunk menza ízvilágú krémet kapni. Szóval áttörjük a túrót, ha nagyon darabos lenne, hozzáadjuk a fűszereket ízlés szerint, valamit a paprikát úgy, hogy szép narancsra beszínezze a krémet. A vöröshagymát apróra nyessük, és azt is belekeverjük. Tejfölllel meglazítjuk.
  3. Az így elkészített körözöttből teáskanálnyi halmokat terítünk szét a sajtszeleteken, amiket utána felgyöngyölünk, akár egy csirkét. A biztonság kedvéért csomagoljuk fóliába, majd így tegyük be a hűtőbe fogyasztásig. Kicsomagolva, felszeletelve tálaljuk, zöldségekkel, zöldfűszerekkel díszítve.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 310
elküldve: 1
receptkönyvben: 126
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Norbi06

Mióta szakács: 2012.03.22.
121 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
fogás: hideg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sajtos tekercs körözöttel, juhtúrós sajttekercs, sajtos tapas

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Griffike
Szabó Melinda / Griffike Mon, 2014-04-21 14:25

Én úgy ismerem ezt a receptet, hogy a sajtszeleteket vagy reszelt sajtot alufólián be kell tenni sütőbe, egy picit összeolvasztani, hagyni kihűlni, és utána belecsavarni a körözöttet :) Állítólag így egy picit más íze van a sajtnak.

Norbi06
Norbi06 / Norbi06 Thu, 2012-07-05 14:13

A hétvégén a kísérletezés jegyében kevés friss kaprot kevertem a körözötthöz és meglepően finom mellékízt adott. javaslom mindenki próbálja ki!

quas
quas Tue, 2012-06-19 18:46

Az étteremben mindig tömbsajtot szeleteltünk ehhez, a hosszabbik oldalát. Így jó 12-15 centis szeleteket kaptunk, ebből talán négyet raktunk egymás mellé, úgy, hogy 1-1,5 centis átfedésekben legyenek. Miután megtöltöttük, folpackba csomagolva lefagyasztottuk, amikor még nem olvadt ki teljesen, akkor szeleteltük, úgy könnyebb.

Norbi06
Norbi06 / Norbi06 Wed, 2012-06-27 10:35

Jó ötlet a mélyhűtés, valóban könnyebb utána szeletelni, kipróbáltam.
A tömbsajt is nyilván jobb alapanyag ehhez a kajához, de éttermeken kívül nem sok háztartásban van jelen szerintem :-)

218
trappista sajt 20 dkg
tehéntúró 8 dkg
juhtúró 12 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 1 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
tejföl 3 ek