r
Nosalty Logó

Sült paprikás - tojásos krumpli

Ági78
Sült paprikás - tojásos krumpli
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1119
Kalória
22.8g
Fehérje
37.6g
Szénhidrát
99.1g
Zsír
336.2g
Víz
540.1g
Koleszterin
5.3g
Élelmi rost
4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1119 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2240 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 187 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    99.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    864.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    336.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    454 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1027 micro
Összesen 1119 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    198.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1728.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    822 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    672.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    494 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    908 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    345 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2054 micro
Összesen 2240 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 187 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, és nagyobb hasábokra vágjuk.
  2. A paprikákat megmossuk, egyenként 8 nagyobb darabra vágjuk.
  3. Az olajat felforrósítjuk és kisütjük benne a burgonyát úgy, hogy a sütés vége előtt 2-3 perccel hozzátesszük a paprikát is, így egyszerre lesznek készen.
  4. Felütjük a tojásokat egy tálba és sóval elhabarjuk.
  5. Egy üres lábast, vagy nagyobb serpenyőt felteszünk melegedni (közepes lángon), majd ebbe átszedjük a kisült burgonyát és paprikát. Jól lecsöpögtetjük, nem kell, hogy túl sok olaj maradjon rajta.
  6. Amint átszedtük, ráöntjük a tojást, és óvatosan keverve, forgatva, -hogy a burgonya ne törjön- készre sütjük.
  7. Frissen őrölt színes borssal megszórjuk, melegen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p

Apukám -és persze Anyu is- nagyon sokszor készítette ezt az ételt nekünk, főleg nyáron, mikor sok volt a munka a kertben. Nagyon szeretjük, gyors, olcsó és laktató, persze elsősorban finom.:) A paprikától nagyon jó íze és illata lesz, ilyenkor becsempész egy kis nyarat a konyhába. Nyáron kovászos uborkával, ilyenkor csemegeuborkával a legjobb. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek