r
Nosalty Logó

Sült paprikás - tojásos krumpli

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Ági78
Sült paprikás - tojásos krumpli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1119 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2240 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 187 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    99.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    864.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    454 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1027 micro
Összesen 1119 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    198.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1728.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    822 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    672.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    494 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    908 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    345 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2054 micro
Összesen 2240 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, és nagyobb hasábokra vágjuk.
  2. A paprikákat megmossuk, egyenként 8 nagyobb darabra vágjuk.
  3. Az olajat felforrósítjuk és kisütjük benne a burgonyát úgy, hogy a sütés vége előtt 2-3 perccel hozzátesszük a paprikát is, így egyszerre lesznek készen.
  4. Felütjük a tojásokat egy tálba és sóval elhabarjuk.
  5. Egy üres lábast, vagy nagyobb serpenyőt felteszünk melegedni (közepes lángon), majd ebbe átszedjük a kisült burgonyát és paprikát. Jól lecsöpögtetjük, nem kell, hogy túl sok olaj maradjon rajta.
  6. Amint átszedtük, ráöntjük a tojást, és óvatosan keverve, forgatva, -hogy a burgonya ne törjön- készre sütjük.
  7. Frissen őrölt színes borssal megszórjuk, melegen tálaljuk.
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6622
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Apukám -és persze Anyu is- nagyon sokszor készítette ezt az ételt nekünk, főleg nyáron, mikor sok volt a munka a kertben. Nagyon szeretjük, gyors, olcsó és laktató, persze elsősorban finom.:) A paprikától nagyon jó íze és illata lesz, ilyenkor becsempész egy kis nyarat a konyhába. Nyáron kovászos uborkával, ilyenkor csemegeuborkával a legjobb. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – A kedvenc sós és édes tésztáitokat sütjük-főzzük...

Kinek lenne kedve diétázni novemberben? A nyárnak vége, egy ideig úgysem flangálunk fürdőruhában, hideg van, és egyre többbet kuckózunk a lakásban, amiből egyenesen következik, hogy többet is főzőcskézünk. A héten a kedvenc tésztáitok köré építettük a menüsort – sós és édes, magyaros és nemzetközi fogásokra is sor kerül.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...