Sült paprikás - tojásos krumpli
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Ági78
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Összesen
1119
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
500g burgonya289 kcal
-
200g paprika33 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
Összesen
2240
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
41.7g burgonya24 kcal
-
16.7g paprika3 kcal
-
27.5g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
14.2g napraforgó olaj125 kcal
Összesen
187
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 22.8 g
Zsír
-
Összesen 99.1 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 864.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 411 mg
-
Nátrium 220 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 336.2 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 247 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 103 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 454 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 172 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1027 micro
Összesen
1119
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 45.6 g
Zsír
-
Összesen 198.2 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 89 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 68 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1728.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 224 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 822 mg
-
Nátrium 440 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 672.3 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 494 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 74 mg
-
C vitamin: 206 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 209 micro
-
Kolin: 908 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 345 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2054 micro
Összesen
2240
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 144.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 171 micro
Összesen
187
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg burgonya
-
6 db tojás
-
só ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
2 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A burgonyát meghámozzuk, és nagyobb hasábokra vágjuk.
- A paprikákat megmossuk, egyenként 8 nagyobb darabra vágjuk.
- Az olajat felforrósítjuk és kisütjük benne a burgonyát úgy, hogy a sütés vége előtt 2-3 perccel hozzátesszük a paprikát is, így egyszerre lesznek készen.
- Felütjük a tojásokat egy tálba és sóval elhabarjuk.
- Egy üres lábast, vagy nagyobb serpenyőt felteszünk melegedni (közepes lángon), majd ebbe átszedjük a kisült burgonyát és paprikát. Jól lecsöpögtetjük, nem kell, hogy túl sok olaj maradjon rajta.
- Amint átszedtük, ráöntjük a tojást, és óvatosan keverve, forgatva, -hogy a burgonya ne törjön- készre sütjük.
- Frissen őrölt színes borssal megszórjuk, melegen tálaljuk.
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6622
- Feltöltés dátuma: 2011. november 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Ági78
149 recept
Apukám -és persze Anyu is- nagyon sokszor készítette ezt az ételt nekünk, főleg nyáron, mikor sok volt a munka a kertben. Nagyon szeretjük, gyors, olcsó és laktató, persze elsősorban finom.:) A paprikától nagyon jó íze és illata lesz, ilyenkor becsempész egy kis nyarat a konyhába. Nyáron kovászos uborkával, ilyenkor csemegeuborkával a legjobb. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/