Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Könnyű túrós pite

Könnyű túrós pite
Könnyű túrós pite
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (69)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátnőméknél ettük ezt a finom süteményt, aki szintén egyik ismerősétől kapta a receptet. Nagyon finom! :)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A töltelékkel kezdünk: a tejhez hozzáadjuk a tojássárgákat, ezt jól kikeverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a cukrot és a lisztet.
  2. Ezt felfőzzük, és forrástól számított 2-3 percig alacsony fokozaton főzzük, amíg besűrűsödik. Közben folyamatosan kevergetjük.
  3. Ha kihűlt, belekeverjük a túrót, a reszelt citrom héját, és a tojás fehérjének felvert habját.
  4. Amíg hűl a töltelék, elkészítjük a tésztát. A hozzávalókat összegyúrjuk. Rugalmas tésztát kapunk, melyet két részre osztunk, és közepes tepsi méretűre nyújtunk.
  5. A tészta egyik felét a margarinnal kikent tepsi aljára helyezzük. Ráöntjük a túrós tölteléket, és erre ráhelyezzük a tészta másik felét, amelyet villával megszurkálunk.
  6. Előmelegített sütőben először 10 percig 200 fokon, majd kb. 40 percig 160 fokon sütjük, amíg zsemleszínű nem lesz a teteje.
  7. Felszeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk. (Ha nem fogyna el, tegyük hűtőbe!)

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 31X19X5 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 155
össznézettség: 166 460
elküldve: 91
receptkönyvben: 1 273
elkészítve: 74/106
Facebookon megjelent: -

szakács

Galló Lívi

Mióta szakács: 2010.09.10.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pite túróval, túróval töltött pite

Hozzászólások (69)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Levendula5
Levendula5 Mon, 2018-10-22 13:15

Köszönöm szépen a finom sütemény receptjét! Egy héten belül már másodszor készítem. A családomnál nagy sikere volt!
Üdvözlettel:
Levendula5

pistike44
pistike44 Sat, 2014-05-10 17:04

Ilyen precíz mindenre kiterjedő pontos leírású recepttel még nem találkoztam.Pontosan azt csináltam ami le volt írva még a sütőedény méretét is valamint a sütési időt ,hőmérsékletet is betartottam.A végeredmény egy nagyon finom , esztétikailag is szép süti! Gratulálok a receptírónak!Aki ezt elrontja az nem ismeri a számokat.

kat52
kat52 Sun, 2014-02-02 21:00

Nagyon köszönöm ezt az igazán finom túrós süti receptet!Sajnos nagyon rövid életű volt,pikk-pakk elfogyott!Sűrűn el fogom készíteni!

faziildi
faziildi Sun, 2013-07-14 15:38

Nagyon finom nálunk is nagy sikere van..Köszi a receptet..:)

Scooby
Scooby Sun, 2013-03-24 21:09

Kipróbáltam, alapjáratban tényleg nagyon jó recept.
Egy gondom volt vele, ez pedig a cukor mennyisége. Mivel olvastam itt hozzászólásból, hogy édes, eleve csökkentettem a cukor mennyiségét. A tésztába 8 dkg, a töltelékbe pedig 15 dkg ment, de nekünk még így is édes lett. A kevésbé édesszájúak kedvéért írtam le az általam használt csökkentett cukor mennyiséget, nem kritikaként, hátha valakinek hasznos lesz.
Ennek ellenére máskor is elkészítem, csökkentve tovább a cukor mennyiségét, hiszen ez ízlés dolga:). Köszi a finom receptet.

marinegin
Galló Lívi / marinegin Fri, 2013-04-05 10:54

Köszi a hozzászólást :) Mi sem vagyunk oda a nagyon édes dolgokért, de a sütiket viszont szeretjük! :) Minden ízlés dolga, én az eredeti arányokkal osztottam meg a receptet :)

Farkas Ani
FarkasAni / Farkas Ani Sat, 2012-09-29 16:55

Kedves Marine Gin!

Már másodszor sütöttem meg ezt a sütit. Elsőre valamit nagyon elszúrtam, mert a töltelék kifolyt, a tészta kemény maradt. Ma elkészült újra, és valami csodás finomság lett belőle! Még jó, hogy a párom unszolására, (aki odavan a túrós sütikért), ismét nekiláttam. Már fél tepsivel megevett!
Köszönet érte! :)

Ani

marinegin
Galló Lívi / marinegin Sun, 2012-09-30 07:25

Kedves Ani! Nem tudom, elsőre mi lehetett a baj, de nagyon örülök, hogy ismét megpróbáltad, és az eredmény most nem maradt el. Köszi a visszajelzést! :)

tucsike
tucsike Fri, 2012-08-31 18:54

Megsütöttem, nagyon finom. A fiamnak -aki nagy inyenc -izlik olyannyira, hogy azt mondta, tegyem el mert megeszi az egészet.. A férjemnek szintén nagyon izlik, pedig a fehérjét a krémbe nem vertem fel, elfelejtettem, mert siettem, hogy ebédre kész legyen. Köszönöm a prima receptet.

reka18
reka18 Mon, 2012-08-27 04:29

Ma ismet elkeszitettem ,szuper recept .Koszonom szepen !

marcsi1210
marcsi1210 Wed, 2012-06-20 16:14

Ma elkészítettem a sütit. Isteni finom lett. Köszönöm a receptet!

Amerelly
Amerellina / Amerelly Mon, 2012-06-04 23:41

Kedves Marine Gin!

Köszönöm a fantasztikus receptet. Legközelebb talán én is kevesebb cukorral csinálom, de ez tényleg ízlés dolga és így sem lett rossz, csak a massza sokkal édesebbnek érződött, meg a tészta is és féltem, hogy az egész túl édes lesz, de a végeredmény egyszerűen mennyei, már amennyit megkósoltam belőle. Holnap viszem munkatársaknak! Irtó klassz recept! Köszönöm.
Egy dilemmám maradt, amiben talán a segítségedet kérném:nekem fehér maradt a tésztája. Ilyenkor legközelebb merjem még tovább sütni? Mert már elkezdett barnulni, de nem lett elég szép színe. Illetve más pités receptben írták, hogy meg lehet kenni a tetejét tojással, ennek is meg lehetne?

Remélem nem gond, hogy így még kérdezgetek, csak bármennyire is logikus lehetne, nem vagyok eléggé biztos benne, hogy jók az elképzeléseim.

Köszönettel:
Amerelly

marinegin
Galló Lívi / marinegin Tue, 2012-06-05 08:19

Szia Amerelly! Köszi a dicséretet! :) Kívül legyen szép zsemleszínű a tésztája, addig kell sütni! :) Szerintem meg lehet kenni tojással, bár véleményem szerint felesleges. Ez így jó, ahogy van, de próbáld ki úgy is bátran! :)

Amerelly
Amerellina / Amerelly Wed, 2012-06-06 17:42

Szuper!

Köszönöm a válaszomat, bár így is tényleg nagyon tetszett mindenkinek. Az egyik munkatársam ezt nevezte No. 1.-nak :) az eddig sütijeim közül. Nagyon örültem neki! :)

Köszönettel
Amerelly

reka18
reka18 Mon, 2012-06-04 19:47

En is elkeszitettem ,tenyleg nagyon finom .Mindossze annyit valtoztattam,hogy kevesebb cukorral keszitettem a tolteleket ,de ez izles dolga . Amugy a toltelek finom kremes allagu .Koszonom a receptet ,ezutan csak igy fogom kesziteni a turos pitet .

lakandi
lakandi Thu, 2012-04-12 19:25

Tényleg jól hangzik, de hiányzik a túró mennyisége. A tölteléknél a citrom héja sincs feltüntetve. Azt sem írod, hogy mennyi liszt kell a töltelékhez felfőzéskor. Azért holnap megsütöm. :)

KubisViki
KubisViki Thu, 2012-05-10 12:58

Nagyon finom, hetente sütöm. Könnyű megcsinálni . Köszönöm Neked a receptet!

lakandi
lakandi Fri, 2012-04-13 15:13

Bocsi, most már látom, hogy a nagy oldalon belül van egy kis oldal!!! Elnézést kérek!!!:)

lakandi
lakandi Fri, 2012-04-13 15:12

Szia! Hiába görgetem lejjebb, csak azt látom, hogy hozzáöntjük a túrót. Mennyiség nincs. Azt hittem, akkor látom, ha regisztrálok, de nem. Most hülyének érzem magam, de tényleg nem látom sehol. :(

marinegin
Galló Lívi / marinegin Fri, 2012-04-13 17:52

Nem értem, miért nem látod, de most idemásolom: :)

Hozzávalók:
Tésztához:

35 dkg liszt
10 dkg porcukor
fél cs sütőpor
15 dkg Rama
1 tojássárgája
2 ek tejföl
Töltelékhez:

2 dl tej
3 tojás
1 cs vaníliás cukor
25 dkg cukor
1 ek liszt
50 dkg túró
1 citrom reszelt héja

elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Rugalmas tésztát kapunk, melyet két részre osztunk, és közepes tepsi méretűre nyújtunk.
A töltelékhez: a tejhez hozzáadjuk a tojássárgákat, ezt jól kikeverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a cukrot és a lisztet.
Ezt felfőzzük, és forrástól számított 2-3 percig alacsony fokozaton főzzük, amíg besűrűsödik. Közben folyamatosan kevergetjük.
Ha kihűlt, belekeverjük a túrót, a reszelt citrom héját, és a tojás fehérjének felvert habját.
A tészta egyik felét a margarinnal kikent tepsi aljára helyezzük. Ráöntjük a túrós tölteléket, és erre ráhelyezzük a tészta másik felét, amelyet villával megszurkálunk.
Előmelegített sütőben először 10 percig 200 fokon, majd kb. 40 percig 150 fokon sütjük, amíg zsemleszínű nem lesz a teteje.
Porcukorral meghintve, téglatest alakúra felvágva tálaljuk. (Ha nem fogyna el, tegyük hűtőbe!)

lakandi
lakandi Wed, 2012-04-18 13:20

Szia! Megsütöttem, most eszem! Isteni lett, alig várom, hogy a vendégeim is megkóstolják! Köszi! :)

lyly0512
lyly0512 Thu, 2012-03-08 22:55

A hétvégén szeretném én is megsütni. Légkeveréses sütőben is 150 fokon kell sütni?

Kinga76
Kinga76 Sun, 2012-03-18 17:12

Közben megsütöttem, kb. 1 centisre nyújtottam a lapokat, szépen feljött az egész!

Garantáltam állítom, hogy ez a világ legfinomabb túrós pitéje, mindenkinek bátran ajánlom, a töltelék valami mennyei :))

marinegin
Galló Lívi / marinegin Mon, 2012-03-19 01:09

Szia Kinga! Bocsi, de nem voltam gépközelben... Igazából én a tapsi méretére nyújtom, de látom közben sikerült megoldanod! :) Örülök, hogy ízlett! :)

Kinga76
Kinga76 Fri, 2012-03-16 14:39

Szia! Milyen vékonyra kell nyújtani a lapokat? köszi :)

barbygirl2
barbygirl2 Mon, 2012-02-13 21:35

Kedves Marinegein!!Megsütöttem a kis családomnak és a 6 éves kisfiamnak ez a süti lett a kedvence!!!!Köszönöm szépen!!!Szép napot,jó egészséget!!!

814
finomliszt 35 dkg
porcukor 10 dkg
sütőpor 0.5 csomag
margarin 15 dkg
tojássárgája 1 db
tejföl 2 ek
margarin 1 ek
tej 2 dl
tojás 3 db
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 20 dkg
finomliszt 1 evőkanál
tehéntúró 50 dkg
citromhéj 1 citromból nyert