r
Nosalty Logó

Egyszerű szilvás - túrós pite

vikki
Egyszerű szilvás - túrós pite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1165
Kalória
27.9g
Fehérje
173.7g
Szénhidrát
39.1g
Zsír
177.3g
Víz
45g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
75.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1165 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4656 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 228 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1708 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    597 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    173.7 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    177.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    452 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 1165 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.8 g

Zsír

  • Összesen
    156.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6831.8 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    1620 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    2389 mg
  • Nátrium
    1251 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    695 g
  • Cukor
    303 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    709.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1386 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    171 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1808 micro
  • β-crypt
    169 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    677 micro
Összesen 4656 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.1 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 228 kcal

Elkészítés

  1. A szilvákat kimagozzuk, cikkekre vágjuk, megszórjuk a fahéjjal és a kristálycukorral és pár percig állni hagyjuk.
  2. A túrót, a tojást és a puha margarint robotgéppel habosra keverjük, majd hozzákeverjük a porcukrot.
  3. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a reszelt citromhéjjal, és fokozatosan hozzászitáljuk a túrós-tojásos masszához, felváltva adagolva a tejjel.
  4. Egy sütőlapot kibélelünk sütőpapírral, és egyenletesen eloszlatjuk benne a tésztát.
  5. A szilvákat egyenletesen szétosztjuk a tészta tetején. (Belenyomkodni nem kell, mert miközben sül, belesüpped a tésztába.)
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  7. Miután kihűlt, szeleteljük és a tetejét meghinthetjük fahéjas porcukorral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x30

Ezt a receptet egy újságban találtam, eredetileg szőlőt írt hozzá, viszont úgy gondoltam, az nem sok ízt adna neki, ezért inkább fahéjas szilvával készítettem el. Langyosan a legfinomabb!

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...