adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
1165
Kalória
27.9g
Fehérje
173.7g
Szénhidrát
39.1g
Zsír
177.3g
Víz
45g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
75.8g
Cukor
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
1165
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
4656
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
228
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.9 g
Zsír
-
Összesen 39.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1708 g
-
Cink 164 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 405 mg
-
Vas 127 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 597 mg
-
Nátrium 313 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrát
-
Összesen 173.7 g
-
Cukor 76 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 177.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 346 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 307 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 452 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 169 micro
Összesen
1165
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 111.8 g
Zsír
-
Összesen 156.4 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6831.8 g
-
Cink 655 mg
-
Szelén 186 mg
-
Kálcium 1620 mg
-
Vas 509 mg
-
Magnézium 173 mg
-
Foszfor 2389 mg
-
Nátrium 1251 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 24 mg
Szénhidrát
-
Összesen 695 g
-
Cukor 303 mg
-
Élelmi rost 20 mg
Víz
-
Összesen 709.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1386 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 171 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 178 micro
-
Kolin: 222 mg
-
Retinol - A vitamin: 1229 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1808 micro
-
β-crypt 169 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 677 micro
Összesen
4656
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 333.1 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 33.9 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 34.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 15 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
228
kcal
Elkészítés
- A szilvákat kimagozzuk, cikkekre vágjuk, megszórjuk a fahéjjal és a kristálycukorral és pár percig állni hagyjuk.
- A túrót, a tojást és a puha margarint robotgéppel habosra keverjük, majd hozzákeverjük a porcukrot.
- A lisztet összekeverjük a sütőporral és a reszelt citromhéjjal, és fokozatosan hozzászitáljuk a túrós-tojásos masszához, felváltva adagolva a tejjel.
- Egy sütőlapot kibélelünk sütőpapírral, és egyenletesen eloszlatjuk benne a tésztát.
- A szilvákat egyenletesen szétosztjuk a tészta tetején. (Belenyomkodni nem kell, mert miközben sül, belesüpped a tésztába.)
- Előmelegített sütőben megsütjük.
- Miután kihűlt, szeleteljük és a tetejét meghinthetjük fahéjas porcukorral.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 p
- Sütés ideje: 35 p
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25x30
Ezt a receptet egy újságban találtam, eredetileg szőlőt írt hozzá, viszont úgy gondoltam, az nem sok ízt adna neki, ezért inkább fahéjas szilvával készítettem el. Langyosan a legfinomabb!